Új hozzászólás Aktív témák

  • movax

    őstag

    válasz #86564352 #64789 üzenetére

    Az új ruháról is leveszed a címkéket, mielőtt felvennéd. :) A windowsot, amióta létezik, évtizedek óta nem úgy használjuk, ahogy kijött a gyárból. Semmilyen komolyabb oprendszert nem használunk gyári állapotban, mindig szükségesek a beállítások és testre szabások. Már ha tényleg rendesen és rendszeresen használni akarjuk, mondjuk munkára.

    Egy 5 éves laptopon megy a win10, tavaly júliusban húztam rá egy win 7-esre, tehát még csak nem is tiszta telepítés. Soha semmilyen gondom nem volt vele, néhány elhanyagolható apróságtól eltekintve, amit kábé 5 perc alatt megoldottam, amikor találkoztam vele.

    Nem használok Edge-t, Defendert, Store-t, appokat, start screent, gaming módot és szinte semmilyen default alkalmazást. Ja, miért nem, ez a kérdés? :) Mert soha nem használtam, mert van Firefox, Photoshop, AIMP, Irfanview, Total Commander és egyéb rendesen megcsinált szoftver. és ezeket lassan 10-15 éve használom, megszokás, érted. Bár a Photoshop nem nagyon szereti a win10-et, de ezt elnézem neki, mert annyira nem zavaró.

    Kiirtottam, legalábbis minimálisra csökentettem a telemetriát, kidobtam a store-t, az öszes alkalmazást, a defendert, tudatosan kezelem a frissítéseket, nincs bajom a driverekkel, sem az ablakméretezéssel, hízó gyökérkönyvtárral, fogyó memóriával, semmivel,. Ez baj? Hogy beállítottam rendesen a windowsot? :) Ezek minimális guglizással bárki számára hozzáférhetőek és seperc alatt megcsinálhatóak, de könyebb sírni a PH-fórumon, hogy szar a windows. meg hogy a másik miért nem használja vanilla állapotban. De most komolyan...

Új hozzászólás Aktív témák