Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • vlevi

  nagyúr

  "A VIsta esetében is azért ez volt részben"
  Éppen ezért vagyok kíváncsi, mi lesz. Mert, ha igaz az a mondás, hogy minden második Windows sikerül jóra :D , akkor ennek mennie kell.

  Habár, hozzáteszem gyorsan, hogy, igaz, nem vagyok win8 felhasználó, de túlnyomórészt a start menün rinyál mindenki, amiből azt szűröm le, hogy maga a rendszer nem rossz. Csak van a felhasználói felületnek egy olyan része, amit sokan nem bírnak megszokni. Akik pedig már megszokták, és megszerették, azok meg azért sírnak, hogy a 8.1-ben, és az update1-ben miért kellett már megint hozzányúlni :))

  Amúgy a metros appok ablakban futtatása is rettenetes lesz, ha tényleg lesz ilyen, mármint fejlesztői oldalról. Ezzel tulajdonképpen megszűnik a metro appok háttérben futása, hibernálódása, a méretezhető ablakok miatt a schemantic zoom nevű koncepció is megy a kukáka, legalábbis desktopon. A schemantic zoom egy egész jó ötlet, arról van szó, hogy nem egyszerűen nagyít, vagy kicsinyít a betűtípuson az alkalmazás, hanem más nézetben jelenik meg, nagyítás, vagy kicsinyítés hatására. A start képernőnek is van ilyen funkciója.
  Namármost, hogy néz ki ez akkor, ha egy 1366x768 laposon negyedképernyőnyi ablakban futtatom? Akkor az a teljes metro appot mutatja? Vagy, ha nem, akkor egy 3000x2000 felbontású ultrabookon, ahol a negyedképernyő az több, mint egy egész átlag lapos képernyője, ott akkor miért nem?
  Megintcsak a saját eszmefuttatásom, de ezzel megint az lesz a baj, hogy elvileg a metro appok platformfüggetlenek lennének, de annyira különbözni fog ez a megjelenítési és működési modell mondjuk egy WP8.1-es rendszertől, hogy nem fog menni a kompatibilitás dolog.

  Aztán persze, az is lehet, hogy az egész metro felület úgy jár, mint a Silverlight. Hogy csendben szépen nem fejlesztik tovább. Volt már ilyen a világtörténelemben, például a win98, vagy az ie6 körül megjelent Activedesktop, ami aztán eltűnt. Office 2000 segédje, Gemgéza is így jár, és nem hiányolta senki. Vagy a Vista minialkalmazások, amik Win7-re módosultak, de nagyon hamar biztonsági kockázatokra hivatkozva a Microsoft beszüntette a támogatását, és a 8-asban gyárilag már nem elérhető. Ilyen ütemű változtatásokkal előfordulhat (megintcsak a saját agymenésem), hogy a 9-es utáni következő windowsokban már egyáltalán nem lesz metro, hanem megint valami csodaúj koncepciót próbálnak majd ránk tukmálni

Hozzászólok Aktív témák