Új hozzászólás Aktív témák

  • movax

    őstag

    Én így csináltam a rendszerbeállításokat:

    Installnál minden adatgyűjtő cuccot külön kikapcsoltam.

    Microsoft fiókom nincs, nem azzal installáltam, nem is kérte.

    Windows 7-ről upgradelem 10es-re, úgyhogy a 8, 8.1 kimaradt a gépemről. Ezért soha semmilyen appot nem használtam, mindent külső önálló programmal oldok meg. Így hát magától adódott, hogy minden appot Store-ral együtt leszedtem. Útmutató sokhelyütt a neten, például itt.

    Start menüből minden live tile faszság törölve.

    Lefutott egy DWS, hidegre tett egy csomó fölösleges dolgot, átírta a host fájlt, blokkolta az adatgyűjtők cél URL-jét (mind microsoftos címek).

    A Cortanát megnéztem, de jó eséllyel soha nem fogom hasznáni, így az is ment a levesbe. Leszedni nem lehet, csak megbénítani: kilövöd a task managerből, de másodpercek múlva újraindul, tehát a pár másodperc alatt át kell nevezni a könyvtárát, így nem tud elindulni. Útmutató itt.

    Task schedulerben a Microsoft/Windows pont alatt disable a következőkre: Application Experience, mindhárom task, illetve Customer Experience Improvement, mindhárom task.

    Felment egy Avira, a Defender leállt.

    Minden tárolt wifi-hálózatot átállítottam Meteredre, így nem kezdi el automatikusan installálni a frissítéseket (kéretlen rebootok így kipipálva)

    Kikapcsoltam a driverek automatikus update-jét: Advanced SystemSettings, Hardware, Device Installation Settings, ezt kell No-ra állítani.

    Sajnos a Service-ekben néhány, appokhoz köthető dolgot nem lehet Disabled-re állítani (Contact data, User data access, User data storage), pedig most már teéjesen fölösgesek. Futnak ugyan, de valszeg nem csinálnak semmit. Kézzel le lehet állítani. Marad három Xbox service, azokat disabled-re állítottam.

    Kábé ennyi, minden villámgyors és stabil (igaz, i7-es proci, 12 GB memória, 500 GB ssd), semmilyen hardver-, driver- vagy egyéb probléma nem volt.

    AU is gond nélkül felment, igaz, utána egy csomó beállítást ismét meg kellett csinálni.

    Ja még valami, amivel elinte szívtam: mivel full hd a képernyőm, minden nagyon kicsi rajta, így 125 százalékos nagyítással használom. DE. Nem a Start/Settings/Display útvonalon, hanem a Control Panel/Display-ben a fenti kis szövegben levő Set a custom scale level linken előjövő kis ablakban. Különben bizonyos ablakok elmosódó betűkkel jelennek meg, de így minden rendben.

    A legújabb Synaptics-driverrel nem boldogultam, lefagy tőle a kurzor, így hát ment vissza a korábbi. A háromujjas előre-hátra simogatás azért hiányzik. Szintén hiányzik a klasszikus óra, AU előtt meg lehetett buherálni a regiszterekben, most már nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák