Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pendre54 #44395 üzenetére

    Például úgy, hogy a géped UEFI módban bootolt, aminél eleve a GPT partícióstílus az alapértelmezett. Bár aszem olyan is volt, aki azt panaszolta, hogy az új Windows állítólag csak úgy átállította nála a partícióstílust, de az inkább a boot móddal lehet összefüggésben. Illetve, ha UEFI bootnál MBR a lemez, akkor rendszerint a szokásos hibaüzenet jön elő.

    A Win8.1/10 ISO-k már fejlettebbek, mint a Win7-es és előbbiek akár MBR | FAT32 alapú pendrive-on is bootolnak mindkét módban. Ha Rufus-ban az első opciót választottad, akkor az alapértelmezetten NTFS fájlrendszert + aktív partíciót állít be. Nálam úgy pl. nem bootolt volna be az előbbi "teszt" alapján UEFI módban, de egyes gépeken viszont működik.
    A Rufus azért javasolt program, mert az mindent aprólékosan beállít, hogy biztos, ami biztos alapon bootolható legyen pendrive-ról a telepítő. Más programok még aktív partíciót, MBR - GPT sémát és egyebeket sem állítanak be...ezért is fordul elő gyakrabban, hogy nem booltohatók a velük készített pendrive-ok. Na meg olyan extrákat sem igazán tudnak, mint a WTG telepítés, ISO - DD mód írás, UEFI-NTFS telepítő készítése stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák