Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz phenomHUN #42899 üzenetére

    Mi windows-os (brand) gépeket szoktunk vásárolni. Gond nélkül tudtak még most is Win7-el szállítani.

    Helyedben nem izgatnám magam! Mond meg a vezetődnek, hogy ilyen sokba kerül ha mac-en akarnak windows-t használni. Ennyi. Ha olcsóbb megoldás kell, akkor vegyenek band windows-os gépeket. Aztán majd ő eldönti, hogy menőzni akar inkább vagy spórolni! ;)

    Abszolút semmi esély arra, hogy a jogtiszta Win7 ára csökkenni fog a Redstone éles rendszerbe kerülésével. Továbbra is annyi fog kerülni, mint amennyiért most látod. Elmúlt pár hétben én is nézegettem a boltokat. Úgy nézz ki, hogy a windows-nak van egy egységes "alapára", cserébe te döntöd el hogy 7/8.1/10 kell.

    Ez-ről: Se adószám, se telephely cím. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez egy hivatalos bolt. Net tele van hasonló kulcsboltokkal. Ilyen-olyan helyekről összevadászott kulcsokat árulnak. Attól, hogy ezeket be lehet aktiválni, még nem biztos, hogy jogtiszta lesz a windows-od.

    Rólunk például egész addig nem szállt le a Microsoft, amíg nem tudtuk bemutatni a számlákat a windows-ainkról. Az hogy a band gépekben oem kulccsal be van aktiválva a windows (így lettek beszerezve), egyáltalán nem érdekelte őket.

    (Egy ideje már nincs COA matrica az új brand gépeken. Olyan matrica van rajta gyárilag, hogy WIN8.1 helyet Win7-el lett szállítva az adott gép. De ezen túl semmi nincs rajta ami összefüggne az MS-el. Az összes többi gyári szám, service szám, model szám az mind a band-ehz tartozik, amivel az MS nyilván nem tud mit kezdeni.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák