Új hozzászólás Aktív témák

  • S. Szabi

    őstag

    Korábbi hozzá szólások, netes hírek stb miatt nagy kétségek közepette, de mégiscsak úgy döntöttem, kipróbálom a Windows 10-t.

    Hát nem mondom, hogy csalódás a 7 után, de vannak benne nagyon-nagyon idegesítő dolgok, amit egyszerűen nem értek, miért lenne olyan k*rv@ nagy probléma, hogy ne úgy legyen vagy éppen úgy legyen... :)

    Igazából pár kérdésem lenne, a véleményemet a továbbiakban inkább megtartom magamnak:

    1. Be lehet már állítani a címsor színét feketére, van valami mód rá? Esetleg ott valahogy, ahol a sötét témát is be lehett kapcsolni (szóval valahol itt: HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Themes) módszerrel?

    Vagy esetleg a rendszerben valahol valami színkódot átírni, stb...

    2. A Start menübe kirakott programok ikonját lehet valahogy módosítani? Próbáltam, hogy először az eredeti helyéről jobb klikk, Küldés, Asztal (parancsikon létrehozása), majd az ikon úgy megváltoztatása, de mikor behúzom a Start menübe, nem zavarja. (Az eredeti vagyis telepített helyén a 7 alatt sem lehetett megváltoztani?)

    3. Tálca sima fekete, nem átlátszó. Hogyan? Vagy ezt is felejtsem el? (Remélhetőleg csak egyelőre)

    Amúgy az itt leggyakrabban emlegetett bugokból nálam eddig semmi nem jött elő. Nekem a winyó kezelésével van problémám, azt viszont nem tudom, hogy a Windows miatt van-e, de hogy köze van hozzá, az tuti, mert 7 alatt nem volt ilyen vészes, persze ott is csinálta, csak nem ilyen durván:

    Alapból ugye van a fejparkolgatás, ami önmagában is rohadt idegesítő és érthetelenül felesleges, emlett letiltani sem lehet ugye, miért is lehetne...
    7 alatt is meg-meg akadt, mikor böngésztem a cuccok között a winyón, de 10-nél nagyon durva. Általában több, mint fél percig tart, mire észhez kap. Másoláskor meg el se nagyon kezdi, majdnem 1 perc is eltelik, mire neki áll, és van, hogy még aközben is megakad!!! Filmet se nagyon lehet róla így nézni, simán beakad egy csomó időre, szóval azt úgy próbáltam, hogy átmásolom az SSD-re, de hát ugye az előbb említett dolog miatt az sem megy caak úgy...
    Szóval ez egyrészt a winyó hibája, lassan csere lesz, de érdekelne, hogy vajon az újnál is csinálhat e ilyemsiket a leírtak alapján?
    Meg van egy csomó dolog, amihez nem is kell a merevlemez, de addig nem csinál semmit, míg az el nem indul.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák