Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz bzoley #21914 üzenetére

    Őszintén szólva azért is kezdtem el év elejétől használni a Technical - majd később Insider - Preview-kat, hogy kiismerjem a rendszert, tudjam milyen funkciókat érdemes beállítani, mit hol érek el, stb. Így a "végleges" rendszernél telepítés után már csak rutinból beállítgatom a számomra szükséges dolgokat. Természetesen még így is tapasztal az ember újdonságokat, de - én úgy gondolom - így már akkora meglepetés nem érheti.

    Sajnos nagyon sok háttérfolyamat, feltelepített alkalmazás futhat, illetve indulhat el random időközönként, ami sokszor tud megmagyarázhatatlan működést produkálni. Nem véletlen írtam, hangoztattam már többször is, hogy nagyon sok - a felhasználók többségének - felesleges funkció van alapértelmezettként bekapcsolva, amik negatívan is tudják befolyásolni a rendszer működését. A Windows 10 (de mondhatnám a 8.1-et is) (a lehetőségekhez mérten) normális bekonfigurálása, testre-/személyre szabása nem kevés időt tud igénybe venni (legalábbis nekem), így elfogadom azt is, ha valakinek se ideje, se energiája nincs ezeket elvégezni a munka, illetve egyéb ilyen-olyan problémák miatt. Beállítás alatt természetesen nem arra gondoltam, hogy valaki vérpistike módjára nekiáll és kikapcsol minden olyan szolgáltatást, funkciót, ami azt sem tudja micsoda és utána csodálkozik, hogy nem megy emez meg amaz. Sokszor az ilyen belenyúlás több kárt okoz, mint hasznot.

    Tehát ebből csak azt akartam kihozni: megfelelően konfigurálva jól tud működni a Windows 10.

    A másik dolog pedig, hogy hibák mindig is voltak és lesznek is, ezt el kell fogadni. Az informatika mindig tud érdekes jelenségeket produkálni, nekem is vannak máig függőben lévő, megoldatlan problémáim, és ezek nagy valószínűséggel a későbbiekben gyarapodni is fognak. Pl. elég csak egy számomra új szoftvert használni és máris jöhetnek az ilyen-olyan problémák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák