Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Jókat mulatok itt miközben olvasom a magas röptű hozzászólásokat és közben megint beigazolódni látszik az elméletem, hogy:

    1.) Az itt kérdezők nagy része a W98 korában felvett szokásait akarja és erölteti is rá a W10-re, még akkor is, ha azzal szanaszét buherálja a rendszert.
    2.) A rendszer telepítés után az első dolog, a 10 évvel ezelőtt megismert innen onnan össze szedett és azóta se frissített programok telepítése amik alaposan összeférhetetlenek a W10-el. Ilyenek a különféle és tökéletesen felesleges, ellenben a rendszert szénné szemetelő codec csomagok, a tökéletesen felesleges és hatástalan tuning és tweaker programok, amikről már évekkel ezelőtt bebizonyították több fórumon, hogy az égvilágon semmit nem csinálnak, a reklámok megjelenítésén kívül.
    3.) A szinte minden területen megtalálható felhasználói szokás szerint, előbb bekapcsolom, nyomkodom, próbálom használni, bár fogalmam nincs mit művelek, de ha már végképp lövésem nincs mit és hogyan, akkor elkezdek visítozni, hogy ez egy SZAR, pedig csak a használati utasítást kellene elolvasni. Mint mindenhez, a W95 óta minden MS Windows kiadáshoz telepítéskor elérhetővé válik egy állomány, ami részletesen bemutatja a rendszert és megtanít a kezelésére. A W10 esetén ezt "Első lépések" néven megtalálni a start menüben a programok között de lefogadom, hogy az itt olyanokat kérdezők, mint az "ezt hogy kell kikapcsolni", "ezt hol találom" soha ez életükben még csak meg se nyitottak egyetlen bemutató állományt sem.
    4.) Tudomásul kellene lassan venni, hogy online világban élünk. Lassan már csak a hűtő meg a mosógép nem "telefonál haza" bár nem állunk tőle messze. Minden operációs rendszer amit ma használunk Windows, Windows Phone, IPhone, Android, OSX, még a Linux rendszereke is, folyamatos kapcsolatot igényelnek a fejlesztőikkel, és igenis haza telefonálnak, mert a rendszernek szüksége van a folyamatos háttér támogatásra. A fejlesztők gyűjtik a statisztikákat, visszajelzéseket, felhasználói szokásokat, ami alapján feljlesztenek és újítanak. Ha valaki olyan nagyon titkos dolgokat művel a gépén, akkor a rendszer telepítése után tiltsa le izomból a hálózati adatforgalmat, kapcsolja le a WiFi-t vagy húzza ki az UTP kábelt és megvan oldva az élete. Ha pedig mégis vágyik az online világ nyújtotta kényelemre, akkor vegye tudomásul, hogy valamit valamiért. Ez van, a XXI. századan élünk, amikor már az okostévé kamerája is adatokat gyűjt figyeli milyen mozdulatokat lát és azt továbbítja a gyártónak, hogy azok tökéletesíthessék a gesztus alapú irányítást. Na mindegy elég szánalmas a rinyálás, hogy kémkedik a W10. Naná hogy kémkedik. Örüljünk neki, hogy a hűtő még nem továbbítja a legközelebbi üzletnek, hogy mi fogyott ki belőle.

    Bocsi, ha hosszú voltam, nem akartam személyeskedni, de ez kikívánkozott!

Új hozzászólás Aktív témák