Új hozzászólás Aktív témák

  • csibu99

    tag

    Segítség - hátha valaki legalább a problémám forrásának megtalálásában tudna segíteni. Próbálok tömör lenni.

    Probléma: A windows 10 egyes esetekben megadja magát: hirtelen lefagy minden, a monitorom egyből kilő (mintha nem érzékelné, hogy van bármi ami küld neki adatot, elkezd forrást keresni), az éppen hallgatott/nézett zene/film még pár másodpercig hallható, majd az is megnémul és a gépem totálisan meghal. Nem dolgozik, fekete a képernyőm, egy árva hangot nem hallat, csak az újraindítás segít.

    Helyzet: 2 napja telepítettem fel a windows10-et, új, korábban sem általam sem más által nem használt belső 1 TB-s HDD-re (Sata 3-as). A gépre bedugtam a korábbi két HDD-met is (250 és 500 GB-osak). Ehhez a művelethez, hogy a 3 HDD beférjen a gépbe, egyes alaplapi kábeleket ki kellett húznom, de elméletileg mindent visszadugtam a helyére, nem panaszkodik és a rendszer is annyi és olyan hardvert lát amim van.

    Az installálás után már előjött a probléma progi telepítgetés közben. Amit megfigyeltem: vagy akkor fagyok így szét, ha épp telepítek progit (a Photoshoppal mindig pont 30-50% közötti állapotig jutok és ott fagyok meg), vagy akkor ha épp filmet nézek, illetve gyakran akkor amikor épp multitasking közben böngészek firefox alatt. Ez bekapcsolástól számított 10-50 percen belül történik. Ma délelőtt direkt futni hagytam a gépem, úgy hogy nem csináltam semmit, 5 óra után is ugyanúgy be volt kapcsolva, tehát mindenképp akkor történik a leállás amikor valamit dolgozik magának.

    A memória elegendő (6 GB), alapjáraton 1-1,5 GB-t használ. Még nem tudtam olyat csinálni, hogy 100%-ra vigyem. A procim (core quad) alapjáraton 5-15% között van, csak játékkal tudom felvinni 100%-ig, ez már meg is történt, érdekes módon akkor nem fagytam ki pedig nyúztam 1 órán keresztül.

    Gőzöm nincs mi lehet a probléma. Kis esélyt látok rá, hogy valami hardveres dolog történhetett, amikor a HDD-ket betettem a gépbe, hisz bármikor megadhatja magát egy áramkör, vagy tű, vagy valami rosszul érintkezhet, por, stb. miatt is. Viszont nagyobb valószínűséget látok valami szoftveres dologban, (sőt, egyenesen a win10-re gyanakszom, hiszen előtte nem volt ilyen gondom sosem) de tényleg gőzöm nincs, hogy mi okozhatja ezt. Nekem már az is nagy segítség lenne, ha ötleteket írnátok, mit ellenőrizzek le, milyen rendszerellenőrzést futtassak le, mit mérjek műszerekkel, milyen másik csoportban jelezzem a problémám, stb, hogy megpróbáljam kiszűrni mi lehet a gond... :S

    A segítséget előre is köszönöm! :)

    Filmes blogom: http://camera-obscura-csibu.tumblr.com/

Új hozzászólás Aktív témák