Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz King Unique #136999 üzenetére

    "We support companies around the world with the best-in-class products and services..."

    Továbbra is fenn áll a probléma: az 1-9 fős vállalkozások számára értékesítő hivatalos partnerek nem állnak szóba magánszeméllyel, csak adószámos cégekkel. A Microsoft által kiadott hivatalos viszonteladói listán nincs olyan vállalkozás akitől magánszemély legálisan vásárolhatna Magyarországon csak dobozos verziójú Win 10 pro-t készpénzért.

    Ez így nem fér össze az alapvető jogokkal, sem a törvényivel. Oké hogy szabadpiac, de annak része az is hogy megteremtik a legalitás feltételeit.

    Ebben a listában nem szerepel egyik hazai kiskereskedelmi PC vagy szoftver bolt sem, tehát ha akármelyikhez bemegyek és kérek egy dobozos példányt számítógép vásárlás nélkül (pl billentyűzet nem elégséges) akkor vagy kötelességük megtagadni, vagy a microsoft által feltüzelt németek szerint hiába fizettem ki a 86.390 összeget, akkor is illegális a vásárlásom.

    Pedig tökéletesen jóhiszeműen jártam el, a bolt is biztosította a legalitási feltételek szerinti megfelelősséget, az ár terén ahogy fogalmazol nem áll fenn a "gyanúsan alacsony ár" hisz a hivatalos gyártó is ennyiért adja.
    De a cég nincs benne a fenti listában, ergo nem hivatalos szoftver viszonteladó, hiába a gyártó általi korrekt áron történő értékesítés, ez nem számít a német bíróságon--->tehát a legalitás az ártól teljesen független. Maga a gyártó nem akarja betartani az EU jogrendjét, nem teszi lehetővé a jóhiszemű vásárlást, az egyenlő feltételeket.

    Az hogy a német emberek nem jelentették fel az EU-nál az országuk ügyészségét az a németek dolga, idehaza a magyar állampolgárok jogait eltiporni szándékozók ellen kell fellépni. Szerencsére az EU a polgárokat védi.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák