Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • Waterra

  friss újonc

  Kedves Fórumozók!
  A következő problémával fordulok Hozzátok, s bízom benne, sikerül megoldást találni rá. Amennyiben ez a hiba már felmerült egy másik fórumban, kérlek, másoljátok be a linkjét, hogy én is megtaláljam.
  ***
  Van egy teljesen legális Windows 10 Pro-val rendelkező PC-m, ami nem telepíti a 2021-es Windows 10 Update-et (21H1), de még a 2020-as 20H2-t sem. Letölti, azt írja, telepíti, de mikor újraindul a rendszer, mindig az jön ki, hogy "A telepítés sikertelen: ‎0xc1900101". A hibának utánanéztem az interneten és ezt - elvileg - nem kompatibilis driver okozza. Próbáltam rendszervisszaállítást (minden törlése, még a személyes fájlok is), helyreállítást, de semmi sem segített. Van két másik laptopom is, szintén Windows 10 Pro-val, és ott tökéletesen működnek a funkciófrissítések, mindkettőn 21H1 van fenn.
  Ekkor döntöttem úgy, hogy újratelepítem a rendszert. Letöltöttem a Windows 10 ISO fájlját, majd RUFUS programmal kiírtam két pendrive-ra. Az egyik MBR partíciós sémával (BIOS vagy UEFI), a másik GPT (UEFI (nem CSM)) sémával készült. Kipróbáltam őket a másik két gépen is, mindkettő tökéletes, eljutok odáig, hogy válasszon kiadást, nyelvet, stb.
  A PC viszont a GPT sémát nem hajlandó elindítani, mert az UEFI DualBIOS-nak problémája van egy, számomra nem elérhető paranccsal. Az MBR-es pendrive-ot elindítja, de mikor megjelenik a stilizált Windows logó (ami után be kellene jönnie a kiadásválasztó menünek), pixelenként elfehéredik a képernyő. Így újratelepíteni sem tudom. Próbáltam állíthatni a Bios-ban, hogy UEFI, vagy Legacy mód legyen előbb, vagy csak egyik, vagy másik, de eredményt egyik párosítás sem hozott.
  Olyan programom van, ami lehetővé teszi (pendrive-ról bootolva) a C:\\ partíció törlését, de mi a garancia, hogy akkor feltelepül a Windows 10?
  Ebben kérem a segítségeteket, hátha valakinek van ötlete, hogyan lehetne megoldani az újratelepítést. Lehet, hogy csak egy funkciót kellene be (vagy ki) kapcsolni.
  Előre is köszönöm a segítséget és várom válaszotokat.

Aktív témák

Hirdetés