Új hozzászólás Aktív témák

  • Anonymus23

    veterán

    Sziasztok
    Ismerősöm benyalt egy zsaroló vírust, ami minden fontosabb fájlát .ZEPTO kiterjesztéssel lekódolta.

    Kérdésem:
    Tudom, hogy alapból nem feltétlenül, de olvastam, hogy volt, hogy megadtak már mesterkódot, amivel vissza lehet fejteni a fájlokat. Van erre esély vajon, hogy visszanyerjük az adatokat?

    Ha nincs:
    Kb 7 hónapja lett újratelepítve a gép, és akkor szerencsére félreértettek (mondtam nekik, hogy a C-ről mentsenek át mindent a D-re, de ők lementettek mindent DVD lemezekre, így van egy mentés, "csak" az elmúlt időszak termése megy a kukába.
    A kérdésem, mivel ilyen géppel még nem volt dolgom. Ha újra akarom telepíteni, akkor elég a normál formázás a komplett vinyónak, vagy kell neki mélyformázás? Nem szeretném, hogy feltelepítem neki a dolgokat és utána meg átmászna az én rendszeremre valahogy a vírus, amikor hálóba kötöm, hogy alap telepítési progikat rámentsek.

    Mennyire kell ettől tartani, mármint, hogy hogyan fertőz, vagy csak akkor ha direkt elindítok valamilyen fájlt a saját gépemen is?
    Bocs a láma kérdésekért, de ez az első ilyen gép, ami ilyen fajta vírust kapott be, jelenleg még nulla a tapasztalatom az ilyenekkel...

    ;) - The Power of the Light Side

Új hozzászólás Aktív témák