Új hozzászólás Aktív témák

  • d@vee

    őstag

    Talán tudok segíteni valakinek ezzel, amiatt írom le.
    Naszóval benyalt a gép egy vírust, de a gépen semmit sem csinált érdekes módon. Viszont voltak a gépen képek egy mappába szedve jó sok, ami át lett mentve pendrive-ra. DE! a pendrive-ra rakott képek eltűntek, helyettük 1-1 parancsikon lett a képek aktuális nevével. Kb. 6-7 gigányi kép tűnt el így. Semmilyen vírusírtó nem segített, de szerencsére eszembe jutott, hogy pár hónapja nővérem laposának újrarakásánál rossz partíciót formáztam le(win7-ről 8.1-re váltás, a megható betűjeleit felcserélte a telepítő :W ) és eltűnt az összes képe, így fénykép visszahozásban gyakorlott voltam. Tehát ha a képeink eltűnnek, vissza lehet hozni őket.
    Ha a képeink eltűntek, vagy valami dekódolta őket, itt egy megoldás, működik a képek 80-100%-ával, attól függően, mikor lettek törölve/kódolva. Kis angol tudás és minimális számítógépes hozzáértés szükségeltetik!
    Első lépés: formázzuk le teljesen az adott partíciót. Tudom, érdekesen hangzik, de tegyük meg.
    Második lépés: a formázott partíciót(ez lehet winyó, memória kártya, pendrive...) csatlakoztassuk egy működő számítógéphez.
    Harmadik lépés: töltsük le a wondershare data recovery nevű programot. Linket nem adok, keresse meg mindenki magának.
    Ezt futtatva kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú fájlt akarunk visszahozni a halálból. Lehet kép, futtatható fájl, zene, videó, stb...és hogy melyik partícióról akarjuk visszahozni.
    Azt is láthatjuk, milyen régre nyúlik vissza a progi a képekért, mert dátumot is rak melléjük. Nekem pl. majd 5 éves képeket is visszahozott, amik már jó sok formázással ezelőtt törölve lettek.
    Negyedik lépés: nagy türelem. Sok időbe fog telni mire visszahozza mindet.
    Ötödik lépés: ha megtalálta a törölt képeket a program, mentsük le őket egy biztonságos helyre.
    És meg is volnánk.

    Ja

Új hozzászólás Aktív témák