- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Linux kezdőknek
- Linux Mint
- Mobilinternet
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Padavan firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Én olyat még nem láttam, ami tisztességesen is céloz
Ami ilyen játékom van/volt az mind vagy maxra tett mindent, vagy bőven a valós teljesítmény alá lőtt(volt olyan is, ami mindent minimumra rakott, ha jól emlékszek), pedig nekem szinte folyamatosan sweetspot(középszint közepe) környéki kártyáim vannak.Ahogy elnézem, ez egyelőre még nem változott...
-
GreatL
őstag
Van olyan játék ami önmagát lövi be az adott rendszerre...
-
most csak szopattok, ugye?!
-
Kansas
addikt
Ne "szerintem"-ezz, hanem kattints a linkre amit odatettem. Tucatjával vannak modellek amik Gsync-kel hajtják a beépített kijelzőt is.
-
Kansas
addikt
Dehogy kell neked VSync!
Ami kell helyette az egy normális monitor, ami képes AdaptiveSync-re(FreeSync/GSync/HDMI 2.1VRR, stb.), LFC-vel(amihez ugye minimum 100-120Hz frissítés kell). Gondolom olyan VGA-d már most is van, ami tudja támogatni.
Innentől kezdve, amíg nem megy a framerate a monitor max frekije fölé - ha neked elég 60fps VSync mellett ahogy írod, akkor gyanítom megelégszel vele - addig semmi szükség VSync-re ahhoz hogy ne legyen képtörés(tearing), az és inputlaged se fog elszállni. Ha meg beállítasz egy framerate limitert az általad célzott framerate-re, akkor a kártyád se lesz agyonhajtva ha nem muszáj.Azzal amúgy teljesen egyetértek, hogy ehhez nem kell AI chatbot meg gaming AI meg egyéb haszontalan buzzword-feature. Legtöbbünknek biztosan legalább is...
Az übernoob-oknak mondjuk segíthetne egy chatbot olyan módon, hogy elmagyarázzák nekik a preferenciáikat(framerate, eyecandy kapcsán) és azoknak és az aktuálisan begyűjtött HW-konfig adatoknak a felhasználásával, aztán kiköpne egy setting-listát a játékhoz, netán be is állítaná.
Csak ehhez nem kéne gaming közben a háttérben futnia(el őtérben meg pláne nem), fölzabálva az erőforrások jó részét - elég lenne a driverből logolt paramétereket tudni feldolgozni. -
KROK640
nagyúr
válasz
Synthwave #18 üzenetére
Aha, hogy így érted ... Nekem a VSync az kell, mert egyrészt anélkül furán törik a kép, főleg gyorsabb mozgásoknál, másrészt minek tekerjen 600-650FPS-t a kártya, mikor 60 is elég?
Nekem sokkal többet ér beton stabilan 60FPS, (0,1% low-tól a maximumig) minthogy 0,1% lowval ugráljon 80 és 650 között. Cserébe sokkal csendesebb a kártya is. -
-
-
hapakj
őstag
sajnos nem. Ezek a tensor feldolgozók, meg mátrixszorzók lényegében csak a shadercore-okon keresztül érhető el. S bár a shaderek hagyományos ALU-i nem dolgoznak, de az ütemezés és egyebek lényegében használatban van.
Ebben különbözik lényegében egy NPU és egy "AI" feldolgozókkal megtömött GPU.
-
KROK640
nagyúr
Az szerintem a legnagyobb baj, hogy manapság mindenbe beleakarják integrálni az AI-t, mert most ez a legújabb buzz word, és funkció.
Szerintem totál fölösleges.Ráadásul az AI totál másképp közelíti meg a játékélményt mint én :
pl mikor a GeForce Experience "optimalizált".
War Thundernél például : Kikapcsolta a VSyncet, benyomta a DLSS-t, és lejjebb vett egy csomó mindent.
Eredmény : a korábbi betonstabil fix 60FPS, szép grafika és kb hangtalan VGA HELYETT, volt (szó szerint) 600FPS, össze-vissza törő és artifactoló kép, csúnyább grafika, és porszívó hangú VGA.
De a többi játékkal is hasonlóan elbánt. Szóval, kösz nem. -
Nemfértkiaze
kezdő
Úgy kell, mint múltszázad elején herpeszre a rádiumos kenőcs. Csatlakozik a mai világgazdaság stratégiai kulcstermékeihez, a coca cola, a kapszulás kávé ( de csakis a műanyag), a kézi konzol, infotainmant system, a papír briket, okos gyűrű, sorolhatnám még a legnagyobb találmányokat, amik előre viszik az emberi civilizációt. Erre már itt van az artifical idiot, ami nagyszerűen kiegészíti az NI-t, (natural idiot ) akik már ott vannak a kremltől a fehér házig mindenhol. Hú de gáz a helyzet.
-
-
hevepapa
senior tag
Szerintem csak az AI hype vonat újabb megállóját látjuk. Nem vitatom, hogy egyes területeken nagyon hasznos tud lenni az AI, de: manapság már kis túlzással a körömvágó csipeszt is úgy akarják eladni, hogy a dobozára ráírják, hogy AI van benne
-
Ajándékok
aktív tag
Olyasmit el tudnék képzelni, hogy a játékokban akarják engedélyezni a fejlesztőknek a hozzáférést az AI-hoz és ez egy előkísérlet, hogy megtudják mi kell hozzá, mennyi ram, mennyi számítási kapacitás...
-
Mint egy falat kenyér.
-
icon
senior tag
Legalább április elsejét megvárhatták volna, akkor legalább nem hittük volna el
-
GodGamer5
addikt
Abszolút nem kellenek ilyen hülyeségek, mindegy melyik cég csinálja. Zabálja a hardvert a semmiért...
-
ddekany
veterán
Ne már. Szerintem csak vicceltek ezzel a funkcióval...
-
Busterftw
nagyúr
Ertjuk, a G-Assist szar, az AMD Chat kiraly.
-
podtibi
senior tag
Mondjuk az igpu t használhatná és bár lassabb lenne maga a felmérés, de nem lassítaná a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ötlet nem rossz, de igazából nem kínálnak valódi extrát. Sőt, nem jó, hogy egy leterhelt hardveren futnak.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Medence topik
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest