Hozzászólok Aktív témák

 • Evgenii

  tag

  Szia!

  "Hivatkozik a 3 napon bellüli üzlettől való elállásnak a lehetőségére. Én ilyent sem szóba sem írásba nem adtam és nem hinném, hogy ami mülködik a Média Markt-ban, az a használt cikkek internetes apróhírdetéseire is érvényes volna."
  Ettől a jogától nem foszthatod meg! Illetve csak akkor, ha az általad vállalt pl. egy hét garancia lejárt! Addig minden joga megvan erre!
  Ha a garancia lejár, azután semmit sem követelhet rajtad, mivel onnantól a vevő felelőssége lesz 100 %-osan az adott - megvett - termék sorsa!

  Csak olyan dolog miatt követelhet bármit is, amit írásba foglalva Te vállaltál az eladásra szánt termékeddel kapcsolatban!

  Az, hogy nála van XY ideje, és, hogy Ő mit tett vele, arról Te nem tudsz megbizonyosodni, mivel nem élsz vele egy háztartásban, stb.!

  Ha volt adásvételi szerződésetek külön írásban, annak a pontjait kell figyelembe venni!
  Amennyiben nem volt, abban az esetben csak és kizárólag arra tarthat igényt, melyet Te kijelentettél!
  Semmi másra!

  Az, hogy az adott termék állapotát a vevő nem ellenőrizte teljes körűen, az már az Ő felelőssége! Erre van a próbagarancia!
  Illetve, az eladót is megkérheti az adásvétel előtt, hogy szerelje szét neki!

  Amennyiben ilyen igényeitől eláll, vagy nem érdekli, stb., úgy az Ő felelőssége a megvásárolt termék bármilyen hibája!

  Szintén furcsa dolog, hogyha egy gép nem ad ki zajt, akkor minek bontja meg a vevő?
  De alapból, ha működik megfelelően, szintén elég furcsa, hogy minek bontja meg!

  Amennyiben garanciát nem vállaltál volna - alanyi jogot lett volna megtenni - úgy semmilyen követeléssel nem állhatna elő az átvétel után!

 • donantonio

  csendes tag

  sziasztok mostanában én is csak szivok.vettem 1 p4 szgépet 1 honapig birta vissza irtam az eladonak válasz. sajnálja de sokaknak adott már el igy jártam. másik vidéki versenyzötöl vettem dual simes uj telot 1hét után a 2.simet nem ismerte fel 2nap mulva már a memo karit sem elvittem szervizbe többe került volna mint a vételi ára irtam az eladonak..válasz nála jo volt biztos a posta uton sérült..ez csak a 2 drágább eset volt a kisebb dolgokat már fel sem emlitem a fekete pontokkal meg mégse térül meg a károm

  az alkohol folyékony pszihiáter és instabil?néha.

 • MongooseNX71

  csendes tag

  Szia és köszi a kimerítő választ.
  Az adás-vételről SEMMILYEN írásos dokumentáció nem készült, nem tartott rá igényt a vevő. A többi pedig minden úgy volt, ahogyan leírtam.
  A -szóban- vállalt garancia pedig kizárólag arra vonatkozott, hogy a vevő a vásárláskor megfelelően (tökéletesen) mülködőképesnek találja.
  Amit kipróbált, az minden úgy is volt. Semmi problémája nem volt akkor, most mégis NEGATÍV -ot akar adni. Ez szerintem abszolót nem helyénvaló dolog.
  Mint ahogyan az sem, hogy a tökéletesen mülködő terméket megbontja és ezután reklamál. Hibátlanúl mülködött, nem tudom, miért kellett bütykölnie. Ennyi erővel akár ki is cserélhette volna bármire, mi bizonyítaná, hogy nem? De ez már az ő baja. Nagyon remélem, hogy ezzel vége a történetnek. Ha mégsem, akkor -sajnos még- jelentkezem !

  [ Szerkesztve ]

  PSN ID: zoli72HUNGRANA, Wii Friend Code: 5122-4521-1697-5898, 3DS Friend Code: 3093-7152-7524. Ha felveszel valamelyikre, dob privát üzit !!!

 • Evgenii

  tag

  Szia! :)

  Amennyiben a vevő nem tart írásos szerződésre igényt, a további hibákért Ő a felelős! Függetlenül attól, hogy az eredendően az eladó okozta-e vagy sem!
  Ez most olyan, mintha autót venne, de kidobja a papírjait.

  A szóbeli szerződésre ugye van lehetőség törvény szerint. Viszont annak tartalma a későbbiek során, amennyiben nem került rögzítésre, már nem bizonyítható!

  A negatív már azért sem jogos, mert magáról a megbontásról Te magad - mint eladó -, nem tudsz meggyőződni, hogy azt a vevő miképp kivitelezte!
  Lehet szakszerű, mert ugye az ártatlanság vélelme megilleti!
  Viszont gyanúsnak vélelmezném, hogy működőképes gépet valóban miért kell megbontani?!

  A negatív pont és az esetleges pénzvisszafizetésre igényt tarthat, de csak akkor, ha teljes körűen tudja bizonyítani, hogy az adott - általa elmondott - hibáért nem Ő a felelős!
  Ezt utólag viszont nem fogja tudni bizonyítani!

  Bizonyítékok hiányában pedig okafogyottá is vált bárminemű további követelése!

 • MongooseNX71

  csendes tag

  Köszönöm a kimerítő válaszokat !
  További legjobbakat: Zoli

  PSN ID: zoli72HUNGRANA, Wii Friend Code: 5122-4521-1697-5898, 3DS Friend Code: 3093-7152-7524. Ha felveszel valamelyikre, dob privát üzit !!!

 • ityam

  senior tag

  udi : Fekete pontot szeretnék neki kérni.
  2010. Július végén adtam oda neki egy alaplapot és egy videókártyát mert hirdette hogy tud segíteni legariztatni akkor is ha már a gyári gariból kicsúsztunk. Tehát miután elmondtam hogy minek milyen baja van odaadtam neki egy kis előleget a felmerülő költségeire és átvette tőlem a cumókat.Mondta hogy időigényes lesz biztos az alaplap meg a vga is de az utóbbi lehet hogy már pár hét után meglesz.Mégül többszöri érdeklődésemre 1 hónap után irta hogy valszeg a vgat sikerül elintézni de az alaplapot nem.Próbáltam érdeklődni hogy lehet e irányítani hogy hogy legyen elintézve a dolog. lehet e ráfizetéssel jobbat kérni ilyesmi de sajnos az tmondta hogy egyenlőre vár a kontaktra és addig nem lehet csinálni semmit amig nem jön meg a cumó. Na mindegy mondom legalább lesz jó vgam úgy néz ki.Vártam hogy jön valami infó de semmi. 1 hónap után újra rákérdeztem mi a helyzet.Monta hogy még mindig vár de úgy néz ki hogy a lapot is ki tudja cserélni. Megint nagy volt a boldogság. aztán jött megint a várakozás az új infóra. Újjabb 1 hónap várakozás és még mindig semmi hír hogy mi van:(. ekkor írtam neki üzenetet hogy írja meg hogy melyik fázisnál áll a dolog. mi az oka annak hogy nem kaptam még meg. Nem sikerült eljuttatni még a gyártóhoz? nem tesztelték még? ha igen akkor elfogadták a hibát ha igen akkor a visszaszállításra kell csak várni? meg hasonló kérdéseket tettem fel mert kezdett nyomasztani hogy bár az igéret megvan semmi infó nincsen és hát kíváncsi voltam.2 hét után jött nyugtatgató üzenet hogy minden le van adva a megfelelő embernek nem fognak eltűnni a cumóim.
  Eljött lassan az új év is anélkül hogy megtudtam volna valamit ezért ujra irtam neki hogy a megfelelő emberekre kérdezzen már rá hogy mi van mert az 5 hónap kezd kicsit sok lenni.
  2 hét után jött válasz de nem az amit reméltem.Sajnos nem sikerül elintézni a kártyám :(
  Próbáltam rákérdezni hogy ami pár hónapja még úgy tűnt sikeres az mostanra már nem de természetesen nem érkezett erre válasz.Illetve kérdeztem hogy az alaplapom hogy áll? Mondta hogy azt még próbálja intézni de ha nem sikerül akkor az is jön vissza hozzám.
  Végűl májusban kaptam meg a végleges választ hogy azzal sem tudott mit kezdeni.és panaszkodott egy kicsit hogy egy vagyon volt neki.Felajánlotta hogy annyiért már hoz nekem egy jobb lapot. De mivel 1 év alatt azért vettem másik lapot ezért nem igényeltem hogy pénzért hozzon. Szomorúan állapította meg hogy ez ráfizetéses volt és hogy ilyen nem soxor történik hogy se gariztatni sem javíttatni nem tudja a cumókat.

  Tehát ez a történet. Két hibás cumóm nem kaptam vissza, előleget amit adtam természetesen szintén nem.Cserébe majdnem egy évig tartotta bennem a hitet hogy mégiscsak lehet belőle valami. Mivel mindenki jó véleménnyel van udiról ezért nem feltételezem hogy szándékosan átvert, de ha gonosz lennék nyugodtan hihetném.
  Mindenestre úgy érzem ez egy fekete pontot megérdemel.

  [ Szerkesztve ]

  ASUS P5K, C2D E4300@3000MHz 2X1 Gb+2x2GB Kingmax DDR2 800, Gainward GTX 460 1GB,550W Chieftech táp.

 • -Kisember-

  csendes tag

  Sziasztok!
  huntermati ezt tudom ajánlani.
  Akkor 34K cserélted a gépedet,mert annyira hirdetem az E-padot. Lementem Dunaújvárosba az 6K mivel te szereted volna cserélni és te kerestél meg. Akkor az 28K.
  Ne legyen 34K mert kisebb, a procija bár én nem tudtam de legyen 25K.
  Különbözet 3K még így is. Egy X700 256Mb kártya 4K, esetleg nézek neked még, 3,5" hdd.
  Így megfelel neked?

  Ha privit küldesz írd oda miről van szó!!!!! Itt gyorsabb Telefon: 0620 515 3845

 • huntermati

  tag

  Legyen, mert már nagyon elegem van az egészből..

  Köszönöm.

  PH! rang kalkulátor: http://phcalc.atw.hu/

 • -Kisember-

  csendes tag

  Oké
  Küldöm jövőhéten.

  Ha privit küldesz írd oda miről van szó!!!!! Itt gyorsabb Telefon: 0620 515 3845

 • Pizzu

  aktív tag

  [link]

  hoztam egy kis témát
  mivel privátban nem megy a megegyezés

  mivel nem azt az invertert küldted amit ki lehetett volna probálni ezért lehetőség sem volt azonnal kiprobálásra

  így megkérlek ne hivatkozz arra, hogy 14 nap telt el a vásárlástól

  :(((

  [ Szerkesztve ]

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • Gonzo.

  tag

  Nem vitatkozom és azon nyomban vissza is vettem volna az invertert 14.-én de azóta nem jelentkeztetek!

  Mi lesz a következő? A kenyér???

 • Pizzu

  aktív tag

  privát beszélgetésünknél már mondtad:

  Nem akarsz semmilyen szinten felelősséget vállalni !?

  ha erre a kérésre válaszolsz nincs is vitának helye részemről sem

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • Pizzu

  aktív tag

  egyenlőre megy az egyezkedés (kulturáltan)

  látom nem ír csak ezért írok

  :R

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • Gonzo.

  tag

  Elég 1 helyre is írni. Embernek dolgoznia is kell vmikor!

  Mi lesz a következő? A kenyér???

 • Pizzu

  aktív tag

  most hívtak 1 óra és minden kiderül

  :R

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • sonaj0203

  aktív tag

  Sziasztok!
  Húúú most megnézve egy kicsit hosszú, de örök hálám, ha segítetek :R :R
  Tanácsot szeretnék kérni, hogy ti mit tennétek az én helyembe az alábbi esetben:

  Hirdettem egy C2D E6300-at itt: [link] sok árcsökkentés után végül sikerült eladnom, egyenlőre nem említenék semmilyen nevet, hogy kinek a továbbiakban "vevő". Néhány szóváltás:
  "vevő": szia én meg veszem 8000ért hol lehet át venni?
  én:Szia!
  Azt írtad megvennéd a C2D E 6300-amat.
  Rendben ***, valami központi részén, mondjuk *** szobor, vagy városháza előtt az ***(volt ****) stb. Mikor? és Hol? tel számom: ******
  üdv
  "vevő": megadta a címét
  Közben telefonon megbeszéltük a részleteket, plusz, mivel újonc kérdezgetett, hogy mit lehet itt tenni a csalók ellen, én meg felvilágosítottam, hogy melyik fórumba írhat, mire figyeljen oda, és ne utaljon előre stb.
  "vevő": és mikkor rakod fell am ide athatod 7 be is mert nem kel a hütő
  Én:Ok!
  Én pedig **** vagyok címem
  Még ma küldöm postán ahogy megbeszéltük hűtő nélkül, ajánlva, utánvéttel, törékeny, és ilyen "pufi zacskós" nem tudom mi az igazi neve :B borítékban.
  A telefonszámom tudod, ha valami gond van hívj.
  Köszönöm a vásárlást.
  Az alkudozós kérését csak ez az üzenet elküldése után kaptam meg.
  Én: A hűtő nem ér egy ezrest szerintem. Egyébként a 8000ft csak ****i személyes átvétellel lett volna érvényes, egyébként 8800ft-ért árultam utolsó áron.
  "vevő":ok szivesen
  Én: Akkor most mehetek a postára?
  Nem adom 7000-ért! A hűtő egyébként eredeti Intel-es, de szerintem csak drágítaná a posta költséget, ha neked úgy is van. Itt ***on azért adom 8000-ért hűtővel együtt, mert
  1. kell a pénz, mivel én is most vettem procit
  2. nincs szarakodás a postával
  Szóval mi legyen? Mehet?
  "vevő": ja külgyed nyugotan nem akadok fent 1egy 1000 sen
  Én: ok akkor megy
  Én: Hali!
  Elment a csomag 16:13-kor, a posta költség eléggé meglepett 1960ft lett a vége , de a csomagra is csak 1690-et, írtam mert előre azt mondta a kis postás csaj.
  De!!!!!!
  Mivel hihetetlenül rendes tag vagyok csak 9000ft-ot várok utánvéttel tőled.
  Remélem megemlítesz majd a "kivel érdemes üzletelni" topicban.
  Ja és ha nem lenne elég a termék infoba linkelt 10 oldalas teszt, (az én processzorom aszem az Allendale magos) akkor itt egy link [link]
  A megbeszéltek szerint 06.21-én feladott csomag végül állítólag 06. 29.-én lett átvéve. A "vevő" ezután jelzett,
  figyu a proci nem jo át vettem de visza is küldöm remélem a lóvét visza küldöd vagy el küldöl egy jo E6300 ammi nem fog fel menni 80 fokra mert agyon huztad vagy nem kel a lóvé és külgyél egy ehez hasolo procit gondoltam is hogy valammi csel van benne
  Én: Lószart nem jó :((( rendesen raktad be a gépbe, hővezető pasztát használtál?
  Mikor ment neked 80-fok fölé?
  Mondtam nem verek át senkit, mielőtt eladtam írtam is a hirdetésben, hogy nálam is ki lehet próbálni, akkor vettem ki a gépből amikor megvettem a q6600-at.
  Mikor érkezett meg, mert azt mondtad, hogy szólsz, ha megérkezett?
  Hogyan, mivel próbáltad ki?
  Biosban állítottál valamit?
  Alap órajeleken használtad?
  Honnan tudjam, hogy nem te húztad szét?
  Én is azon gondolkodtam, hogy nem-e te cselezel valamit, mert egy csomag meg szokott érkezni 2-3 munkanapon belül, én 21-én feladtam a csomagot.
  Én: Ja és még annyit, hogy hozzám még pénz nem érkezett, ma reggel is néztem a postát, de semmi.
  Mikor vetted át?
  "vevő": 2010 0629 ÉN
  "vevő": J ÉS ÉRTEK NYIT HOZZÁ HOGY TUDGYAM HOGY KELL BELLE RAKNI PROCIT 8 ÉVE PC ZEK
  Én: De én ezt ugye nem tudhattam, hogy hány éve pécézel, de még akkor is követhet el hibákat az ember.
  Amúgy most dolgozom, úgyhogy nem nagyon tudok írogatni.
  Kérlek, hogy a többi kérdésemre is válaszolj.
  Én teljesen korrekt voltam, és vagyok ismétlem újból, működő procit küldtem el, azt amit megbeszéltünk, úgy és akkor amikor megbeszéltük.
  Légyszi írd le részletesen, hogy hogyan tesztelted és, hogy milyen programmal, mikor mértél 80 fokot, milyen hűtővel, milyen hardverkörnyezetben?
  Nálam emelt órajelen csak keveset ment, ahogy írtam is a hirdetésben 2,4 ghz-en, gyári hűtővel, alapon 50-55 fok körül mozgott, ami normális ennél a processzornál (nézz utánna) játék és miegymás közben 60-70fok közelébe melegedik, ami szintén normális. Prime tesztet futatva több mint 1 óráig stabil volt.
  DE DE én alap órajeleken használtam 1,86GHz.
  Az, hogy 80 fokra felmelegszik nem feltétlen jelenti azt, hogy nem működik.
  Nem vagyok teljesen hülye, ha át akartalak volna verni, nem adom meg valódi elérhetőségeimet, telefonszámom, nem segítek telefonba, hogy hogyan kell a csalókkal vigyázni és hogy mit tehetsz velük szemben. Most is hirdetek egy VGA-t, szerinted rontanám a saját üzletem egy átveréssel.
  "vevő": ok semi gond majd ha meg érkezik küld el visza majd el adom valakinek ok

  Na erre még nem válaszoltam, mondhatni nem vagyok elég higgadt még hozzá.
  Részemről nem akarok többet hozzá fűzni, így is hosszúra nyúlt bocsi, meg azért is, hogy befolyásoltság pártatlanul tudjatok tanácsot adni.
  Ti mit tennétek a helyemben? :F :F :F
  Köszi :R

  [ Szerkesztve ]

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • Zohan

  senior tag

  sziasztok..

  Nem tudom ezt hova irjam le vagy kitől hol kérhetnék tanácsot de várom a segitségeteket az ügyben..

  Nos adott egy PH-s tag 8 napos reg ez alapján 0 piros 0 fekete stb..
  Van egy VGA-ja lényeg h én adom az enyémet meg +20k-t megállapodtunk de ő mondta h elküldi utánvéttel 18kért (mert irtam neki h most csak ennyim van) letesztelem és ha franko meg a gari papirja is rendben (iponos gari) akkor elküldöm az enyémet + 2k-t.
  mondtam is hogy akokr rendben minden franko ezzel még nem is lett volna gond.. de irtam neki másnap reggel nagyon reggel 05:58 kor hogy azért mielőtt postára vágja egy képet mégiscsak dobjon már az árurol meg a gari papirrol, mert ha nincs egyértelmű a dolog...
  délben irt hogy jajjj sajnos már feladta a csomagot..
  egyéb: Néztem adatlapját van tel szám meg email is..
  email cime: concretcomputerkft@gmail.com
  természetesen ilyen céget mint az előtag egyetlen cégkereő sem dobta ki találatként
  tel szám meg nyilván rejtett mert a szolgáltató lapján nincs találat a telszámra..

  szóval akkor most szerintetek ilyenkor vegyem át a csomagot és bukjak esetleg 18k-t
  vagy haggyam a francba vagy mit csináljak .. ötleteket várok..
  sajnos erre a postra azért van szükség mert egyre több az átverés és nem csak itt.

  ha rossz hely topicba irtam volna elnézést kérek de nem találtam a megfelelő tpoicot...

  :R

  Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

 • XaraX

  addikt

  Egyszerű eset.
  Nem veszed át a kézbesítőtől, értesítőt kérsz.
  Bemész a postára, elmondod, kétségeid vannak a tartalma felől, kérsz egy ellenőrt , akinek a jelenlétében kinyitod.
  Ha ok, fizetsz, ha nem, íratsz egy jegyzőkönyvet, hogy mit tartalmazott, nem veszed át, vissza a feladónak.

 • Zohan

  senior tag

  nem tudtam hogy van ilyen lehetőség is....

  de minden esetre igy lehet hibás a cucc..

  [ Szerkesztve ]

  Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

 • XaraX

  addikt

  Hibás még akkor is lehet, kipróbálni ott nem tudod.
  Ha nincs külsérelmi nyom, és a garija rendben van, bukni legalább nem buksz.

 • djculture

  félisten

  Postán nem fognak foglalkozni a beltartalommal csak akkor ha a postán készül a csomag postai zárással.Legjobb ha nem veszi át mivel nem kért ilyet a postás ráirja hogy nem fogadta el és ennyi megy vissza.

  [ Szerkesztve ]

 • XaraX

  addikt

  Ha nem akarja, nem veszi át.
  Viszont a postahivatalban a fent írt módon lehetősége van megnézni, mit kapott, az átvétel előtt.

 • djculture

  félisten

  Ja megnézheti de a posta nem fog rá garanciát válalni hogy működik a cucc,és ott döntenie kell hogy elfogadja e.Magyarán sok hűhó semmiért az eset.Tényleg az a legjobb azt mondani én nem kértem ezt és szevasz.A feladó fog szívni evvel.Amúgy szerintem nem fog jönni semmi az az érzésem...

  [ Szerkesztve ]

 • Zohan

  senior tag

  után vétzes a csomag elvileg.. szóval ha átverés is lenne neki érdekében áll elküldeni a csomagot mégha jo magyar levegö is van benne..

  de azota irtam az eladonak többször is és nem jött válasz.. :S

  Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

 • Angelo69

  senior tag

  Sziasztok!
  Egy feltételezhetőleg csaló emberkére szeretnem felhívni a figyelmeteket!

  A "KERESEK Crysis 2 NANO EDITION-t" skyrim hirdetésemre jelentkezett az skyrim, Hogy neki lenne egy "BONTATLAN (ez később fontos lesz) egyenesen a Nano dobozból".
  Én rákérdeztem hogy esetleg a bábut nem e adná el belőle, természetesen a válasz igen volt.Ezt követően már csak a lebonyolítás volt kérdéses, részemről csak a posta volt megoldható mivel vidéken élek.
  Ebbe bele is ment közölte hogy 1050 lesz a posta, de "Fizetés előreutalás után lehetne, utánvétben nem bízik mert volt már gondja belőle", de ha gondolom "akár vaterára is felrakja nekem a cuccot, ahol van 30-40 pozitív visszaigazolása, szóval még senkit sem vágott át, ha esetleg ettől félnék". Na ez a rész volt ahol már felhúztam a szemöldökömet, az utóbbi időszak "vaterás megbizhatoságra" hivatkozó csalók miatt.
  Írtam is neki, hogy "Nekem ez az előreutalásos rész ami nem fog menni.
  Pár napos újonc vagy, szerintem így megérted." Mire jött a válasz, hogy "Azért mondta, hogy ha gondolom vaterára is felrakja, hogy lássam, nem kamu ember. Egyébként ez egy új regisztrációja, de van egy jó régi itt scarfox néven".
  Természetesen jött is egy üzenet scarfox-tól miszerint "Csak gondolta ír, hogy lássam, hogy tényleg övé az account". Na itt volt az a pont ahol 99%-ra biztos voltam benne, hogy át akar verni!
  De közben természetesen a másik acc-ról is jött az üzenet miszerint, "Rendben, részéről mehet utánvéttel is, csak akkor az valószínűleg drágább, mert ugye ott az utánvétért is elkérnek valamit".
  Gondoltam azért még ellenőrzök pár dolgot, hátha csak túlreagálom. Megkérdeztem " Tudna e nekem fotót dobni ezekről a cuccokról", amire dobott is nekem 3-4 nagyon jó minőségű képet amitől egyből de-javum lett mintha már láttam volna.
  Pár perces keresés után rá is akadtam a neten egy Crysis 2-vel foglalkozó fórumon, amiket egy angol srác töltött fel kb. 30 hasonló kép kíséretében...
  Oké "játszunk" tovább, küldtem is az üzenetet miszerint " Pfuuuu...
  Ez nagyon fasza, ezeket Te csináltad róla?" mindezt tapsikoló smile kíséretében, jött is a válasz, hogy "Természetesen" és további pár sor hogy milyen kemény kis pack ez.
  Mikor válaszomban megkérdeztem, hogy "miért vannak fent ezek a képek egy idegen nyelvű oldalon", hanyag lazasággal közölte miszerint "Feltöltötte máshova is és valószínűleg valaki lenyúlta, mert nem privátba rakta fel. Nagyon nem izgatja magát miatta, mert nem jogvédett képeket csinál". Itt már majdnem lefordultam a székről.
  Szembesítettem is a dolgokkal, hogy "Tényleg? Érdekes mert több kép is fent van a srácnak és ugyanezek a képek nevei. Akarsz meg valamit "mondani"? Vagy elég volt." Persze ö meg akart mondani... Nem mást mint, hogy "csak annyit, hogy a játék nála van, a doboz nála, a figura nála van, az artbook nála van. Utánvéttel nem érhet kár, max nem veszem át a csomagot, mert azt hiszem, hogy két kiló kutyatápot rakott bele papírral kitömve. Röviden és tömören csak ennyi."
  Ha ilyen tökös gondoltam válaszolok, hogy most akkor tudna e saját készítésű képet csinálni.
  De sajnos nem tudott "mivel ha hiszem ha nem most tölti a fényképező elemeit. Igazából ez amit csinálok már csak felesleges kötekedés, ha kell a cucc vegyem meg, ha nem, akkor kár szerinte itt beszélgetni még órákig". Erre írtam neki " Hogy szerintem meg elővigyázatosság.
  2 acc-al, netről letöltött fényképekkel szúrod ki a szemem, és én kötekedek...". Bár ebben már maximálisan igaza volt. Jött megint azzal miszerint, "Mint mondta fent van vaterán is, nem kerül semmibe utánanéznem hány visszaigazolása van. Vagy akár ebay-en. Ezért szar hardverapró mert az, hogy a fórumban lehet + - -okat adni nem oszt nem szoroz mivel nem látszik sehol csak ott. Azt kérdeztem tud-e képet mutatni, tudott, innentől már tényleg csak kötekedés" Itt mar ellentmondásba is keveredett magával.
  Írtam is neki, hogy "Igen én is tudok mutatni képet egy Aston Martin-ról de az meg nem jelenti hogy van egy a tulajdonomba. Magyarázza itt a vaterát meg az e bay-t mégsem tud mutatni egy "általa" készített képet, de amit belinkelt állítja hogy a övé. És még meg akarja magyarázni hogy én vagyok a hülye".
  Persze ö nem akarta megmagyarázni, hogy hülye vagyok, nem is állította. Igen, netről mutatta képet, de ezen kívül én sem tudom innen bizonyítani, hogy nincs a birtokában a cucc.
  Ezt persze nem bizonyíthatom de, " De ö sem hogy ott van nála.", amire azt válaszolta, hogy "ez csak addig van így amíg nem csönget nálam a postás" és, hogy " Most ez egy olyan dolog, hogy ö lefotózhatja a szomszéd srác Nano editionjét is, és én azt honnan fogod tudni, hogy tényleg arról készült-e amit kapok? Teljesen lényegtelen amíg nem darabokban kapom meg a cuccot és nem abban fogom." Ennél a résznél már elgurult kicsit a gyógyszerem a pofátlansága miatt.
  Írtam is neki annyira kulturáltan még amennyi mar nem tudom, hogy sikerült miszerint" Itt az a probléma, hogy egy fotót nem tudott csinálni, mikor a mai világban még a telefonon is van fényképező. Bár megértem mert úgy elég nehéz, hogyha valami nincs...
  A postát meg vegyem át barom módjára? Ha meg nincs benne a csomagban aminek benne kellene lenni majd verjem a seggem a földbe."
  Persze jött is a sziporkázó válasz,"Az, hogy a mai világban a telefonon is van fényképező nem jelenti azt, hogy pl. az övén is van. Ahogy írtam az, hogy küldök egy Aston-ról képet, nem jelenti azt, hogy nekem is van, az, hogy a mai világban valakinek van Astonja nem jelenti, hogy mindenkinek van. De ha ennyire félek tőle, hogy nem lesz benne, akkor meg miről beszélgessünk még? Minden cuccot így rendelek, hogy azon rettegek vajon benne van-e?"
  Itt már végem volt gondoltam lezárom azzal, hogy" Majd megbeszélheti ezt az adminokkal...
  A gyenge magyarázatai őket vajon meghatják?"
  Na itt szerintem kis kaksi volt a gatyában mert gyorsan írta vissza, hogy " Jaj hagyjam már a fenyegetőzést. Nőjek fel inkább emberi szintre szerinte. De mivel szeretné ha nyugodt lenne az álmom csinál nekem 1-2 képet mobillal. Nehogy nekem álmatlanul forgolódjak."
  Bő negyed óra múlva, jött is a "fényképezzünk monitort" betyár azzal, hogy " Még mielőtt ebbe is belekötök ezek az ö példányai, amit árul az bontatlan, mind a játék, mind a figura. És igen, elég retek képek, de nem Samsung Omnia 2-ese van, hanem egy 4-5 éves W200, szóval nem kell csodára várnom." Hát nem is vártam mindenki döntse el a képek alapján :

  De megnyugtatott, hogy "Holnap ha gondolom kapok normális képeket még a személyijét is mellé rakja. Mert addigra kb. a fényképező is feltölt."
  Másnap írtam is neki hogy küldheti a "jó minőségű képeket", amire az a válasz jött amire számítottam. Semmi...

  Azota sem lépett be!

  Mindenki szűrje le a tanulságot.

  "Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

 • sonaj0203

  aktív tag

  Ebben egy kis segítség [link] :F senki :( :F :O

  [ Szerkesztve ]

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • donjohnson

  őstag

  ha rendben megérkezett a pénzed a postán keresztül, akkor hagyd rá.
  te már így is eleget tettél, segítettél. ;)
  az meg legyen az ő gondja, hogy nem tudja rendesen beépíteni a gépbe, hogy ne menjen 80 fok környékére. főleg ezek után...

  ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

 • sonaj0203

  aktív tag

  Sajnos a pénzem még nem érkezett meg :( , de úgy fogok tenni ahogy te is javasoltad, én is úgy látom, hogy igyekeztem mindent megtenni és korrektnek lenni vele, de az ő válaszaiból valami hihetetlen, butaság, zagyvaság, kavarás hallható ki. Reméltem, hogy nem csak én látom így a helyzetet ezért is kértem kívülállóktól, pártatlanoktól segítséget.
  Köszönöm a véleményt :R

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • donjohnson

  őstag

  akkor lassan azért meg fog, csak biztos sokat ülnek rajta (asszem max 2 hét az átfutási idő csomagátvételtől számítva).
  így van és ha tudod, akkor legközelebb kerüld el az ilyen körülményes embereket.
  nincs mit :R

  [ Szerkesztve ]

  ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

 • sonaj0203

  aktív tag

  Most beszéltünk privátba :(( azt mondta vissza küldte a procit is, és azt várja, hogy én meg adjam vissza neki a pénzt :( . Hozzám még mindig nem jött semmi. :(
  Te átvennél egy csomagot ilyen előzmények után? Honnan tudhatom, hogy az én procimat küldte vissza egyáltalán :F

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • donjohnson

  őstag

  én biztos, hogy nem. :DDD
  a proci működőképes, az már a saját hibája, hogy nem tudja rendesen beszerelni. kérjen meg valakit, aki hozzáértőbb nála.
  szóval szerintem ne vedd át a csomagot, amit visszaküldött, mert tényleg akármit rakhatott bele ezzel a hozzáállással meg levelezési stílussal. várd meg szépen a pénzed és ennyi.

  ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

 • sonaj0203

  aktív tag

  Nem tudom jobban kifejezni :R :R kösz
  Ha érdekel privátban elárulom ki az illető :K
  Egyenlőre azért nem teszem közre, mert még nem kaptam semmit.

  [ Szerkesztve ]

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • sonaj0203

  aktív tag

  Azóta újabb fejlemények az ügyben szerintem nagyon tanulságos érdemes elolvasni feryboy84 előzményekben már írtam róla itt "vevő" kódnéven. Az alábbi szépeket beszélgettük:

  sonaj0203 vagyis én: -Érdeklődnék, hogy hol a pénzem, hol a procim, mikor kapom meg????? :F
  "vevő" vagyis feryboy84: -aszt szerintem a postástol kérdezd de akkor az én lóvém holvan?
  én: -Ok akkor te ezek szerint elküldted, csak a posta ennyire fostalicska lassú :F
  Tegnap kérdeztem őket, azt mondta a csaj, hogy szerinte már meg kellett volna érkezzen, de ezért reklamálni csak pénteken tudok, mert állítólag 15 napnak el kell telnie.
  Csak mondom megkérdezlek téged is, mert a postán nem tudták megmondani azt sem, hogy egyáltalán átvetted-e a csomagot és, hogy hol tart a pénz.
  Azt mondták egyébként, hogy a csomag már 06.22-én megérkezett Baktalórántházára, hogy lett ebből 06.29-ei átvétel :F
  "vevő": -ez jo kérdés de a procidat visza küldtem ne agogy remélem te is visza küldöd a lóvét
  én: -MIVAAA :Y :(( miaz, hogy vissza küldöd a procimat és várod a lóvét. Meg, hogy ne "agogy"!!! Képzeld aggódom. :(
  Honnan tudjam, hogy a csomagban valóban az én általam elküldött hibátlan C2D E6300 lesz?
  Te megvettél valamit tőlem, én több tanúval is bizonyítani tudom, köztük számítógép bolt is, hogy, amit elküldtem annak semmi baja nem volt. Gondolod, hogy veszel valamit majd több hét után vissza küldöd?
  Mire használtad, mire kellet a E6300, amikor q9400-ast és teljes konfigot árulsz?
  Mért változtattál nevet Horváth Albert-re?
  Miért írtad azt, hogy ok akkor küldjem vissza majd megpróbálod eladni?
  Amikor meg kérdeztelek, hogy hogyan tesztelted nem válaszoltál!
  Szerinted ez így normális :F
  "vevő": - majd meg látod nem te vagyok
  figyelj csak én ki fizetem a procit neked nem kelesz ki fizetni csak a posta kölcséget amiért visza küldtem azért mondtam hogy küld visza hogy valakinek el sózom már meg bántam hogy visza kültem de ha akarod visza küldöd a procit ha nem akkarod legyen a tied le szarom a 9ezredet ha becsületes vagy akkor visza küldöd hem legyen a tied a proci is meg a lóvé is :W
  én: - Ok, ha megjön küldöm vissza, egyébként nálam is jelentkezett egy vevő aki érte is jött volna.
  Ezért is vagyok mérges, mert amíg nálad járt a proci lehet eladhattam volna valami rendes tagnak.
  Egyébként én sem ingyen postáztam, ha még emlékszel.
  Sajnos ma sem jött semmi :O
  Pénteken elutazunk, ha addig nem jön meg kurva mérges leszek és az senkinek nem lesz egészséges :(( :(( :W
  "vevő": - te vagy az még velem probálkozol te halod még te leszel mérges mikkor el küldesz nekem egy szét huzot procit nekem azért kelet volna a te procid mert a gépet el akkarom adnni és a kölyök nek kisebb proci kelenne szerinted én visza küldtem volnna ha jo lett volna tudod mitt te kis makójom dugd feel a segedbbe a procidat meg a 9000 ret is nyugi lesz hozá szolásom

  ÉS A SLUSSZ POÉN :Y :Y :C :W :W

  Ma vagyis 07.07-én voltam újra a postán ahol azt mondták, hogy a csomag vissza jött, de DE úgy hogy nem jelentkeztek érte, nem vették át :Y :Y vagyis én nem kapok pénzt és van egy csomagom amiben nem tudom mi van, állítólag az általam elküldött processzor, de ezt már ezek után nem tudom el hinni :F :F :F :O

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • donjohnson

  őstag

  ajaj... mekkora egy kamugép ez az ember. :W
  ha a posta szerint nem vette át, akkor szerencsére az van benne, amit elküldtél.
  buktad a postaköltséget, plusz egy lehetséges vevőt és mellé rengeteg idegeskedés járt.
  szerintem ezek után bőven kijár neki egy fekete pont, mivel volt anyagi károd is. :(

  ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

 • Silent77

  veterán

  Nyugodj meg a csomagban az van amit Te küldtél el, nincs olyan, hogy haver a postás és kibontja...

  Gearbest-Banggood kuponok: http://kinaikell.eu

 • sonaj0203

  aktív tag

  Így van most vettem át, a fiók vezetőtől és előtte bontottam ki, az én processzorom van benne, de ez két hét idegeskedésbe és 3000ft-omba került, mert a posta ingyen nem szállít, így legomboltak rólam még 830ft-ot. :(( :( :O
  Nem számítva, hogy közben volt egy jelentkező aki érte jött volna :W :W , most meg keresem őt, hátha kell még neki, de holnap meg elutazok :W :W

  Köszi az együtt érzést :R

  Van úúgy, hogy nem úgy van.

 • Directors

  senior tag

  Sziasztok!

  Legalapvetőbb kérdésekre kellene pár válassz.Soha nem árultam semmit ezért kérdem.

  Nos kezdeném azzal ha én árulok valamit akkor általában a vevő jön az adott városba nem az eladó oda ahol a vevő van. Igaz? (Azt nem részletezem,hogy 20-30km még szívességből utazhat az eladó.)

  Ha kiadom a személyes adataimat,lakcím név stb. akkor gondolom jobban megbízik az eladóban nem?
  Legalább is én megbíznék. Ti?
  Ti mikor postáznátok egy vevőnek egy csomagot illetve a vevőnek lehetnek kételyei nem?
  Mármint utánvételes csomaggal szemben.

  A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

 • Directors

  senior tag

  Esetleg még annyi lehet a dologban plussz ha csinálok az árúról képet?
  Mert én amit elakarok adni az most is üzemel,arról írok. És akkor egy képet így is tudnék dobni róla működés közben.
  Szerintetek?
  Vagy még közben progit is bekapcsolom,hogy lássa mit adok el.

  A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

 • Pizzu

  aktív tag

  Hali!

  Kíváncsi leszek rá, mert van egy gyanúsan hasonló eset, ment pü....

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • szoki007

  aktív tag

  Sziasztok
  Engem csunyán átvágtak igaz hogy nem PH -n de azért leirom hátha tud valaki segíteni.
  Hirdetve volt egy E8400 processzorom, sikerült is eladnom mire másnapra érkezik egy email amibe ez áll :Szia
  Láttam cserélnéd az E8400-as Core 2 Duo procidat!CSerében lenne egy ilyen cpu-m:
  Core2 Quad Processor Q8400 polírozva a jobb hűtés érdekében!
  Sajnos azért van fogyasztása és jobban is melegszik mint egy kétmagos,de a lényeg,hogy a 4 magot nem tudom kihasználni!Ha érdekel akkor mehetne 1:1-ben a csere!
  irtam neki hogy megvenném kp.-ba és beszéltük hogy hol tudnám átvenni stb... utána msn-en beszéltük tovább mire mondom küldjön egy CPU-Z képet amit meg is kaptam és eléggé furcsa is volt ...
  ezután megbeszéltük hogy az öccse lehozza ma mert itt mütik a korházba 9:45kor volt tali a bejáratnál.. nagy nehezen ez is megtörtént mert a gyerek alig ismert fel pedig bringával voltam... ideadja a procit ránézek mondom elég érdekesen van polirozva (szerintem csak levan durvázva) mondja ők igy vették stb... mondom oké ezt még elnézem... hazajövök örülök bekapcsolom a gépet és mitad isten egy E6550 nah ittvolt vége az örömnek....
  mit tanácsoltok ?

 • Angelo69

  senior tag

  Szerintem mar semmit mert atvetted, es semmi sem bizonyitja, hogy nem te sumakolsz,hanem o... :(((

  "Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

 • szoki007

  aktív tag

  csak az a baj hogy a procira nemvolt semmi ráirva .... viszont nem akarta azt se hogy a gépembe kiprobáljuk mert nincs ideje rá.. énvoltam a buta hogy ennyi gyanus jel után is belementem egy ilyen üzletbe

 • Realradical

  őstag

  Beszélj vele először. A polír miatt amit említettél felismerhető a termék. 3 napon belül illene visszavennie.

  Things that try to look like things often do look more like things than things

 • Angelo69

  senior tag

  Sajnos igen. :(
  Max megkeresheted es juol "elbeszelgethetsz" vele. ;]

  "Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

 • szoki007

  aktív tag

  az a baj hogy nekem már az is gyanus volt hogy egy nő irt emailben és egy nővel beszélgettem msn-en is ami szerintem az a srác volt akivel találkoztam :S és a másik probléma az hogy semmi nevet, semmi telefont nem tudtam kicsikarni belöle :S esetleg email cím alapján nemlehet valamit ? mert megvan még egy msn naplózott fele is meg megvan az összes email.

 • Angelo69

  senior tag

  O ugyis letagadja,vagy azt mondja, hogy nem ezt adta at neked...
  De nem is igazan ertem, hogy ilyen korulmenyek kozott miert vetted at. :F

  "Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

 • Realradical

  őstag

  Ez alapján amit írsz szerintem ez lesz a tanulópénzed, hogy ennyire nem bízunk meg senki ismeretlenben...
  mail/msncímre gugliztál? Hátha rá van húzva facebook vagy iwiw csoda.

  Things that try to look like things often do look more like things than things

Hozzászólok Aktív témák