Hozzászólok Aktív témák

 • tyielow

  tag

  Sziasztok!

  Problémám merült fel egy tagunkkal, vantage_2-ről lenne szó.
  Feltettem hirdetést korábban használt Abit IC7-G lapomról, amire egyből 7en rám írtak egy éjszaka alatt. Ő rá jutott a választás (első privizőként), meg is történt a találka, január 12-én. Garanciának 1 hetet beszéltünk meg (bátran vállaltam, mivel nem találtam benne korábban hibát amíg a vasam alatt futott)
  Teltek múltak a napok, 8. nap után fellélegeztem, hogy ezzel a termékkel sem volt gond :)
  Január 31-én jött hívás először a vevőtől, és jelezte hogy valami gond van a lappal, vissza kívánja cserélni. Közöltem vele hogy szó se lehet róla, 1 hétben állapodtunk meg, az rég letelt. Kicsit meglepődtem. Közölte hogy ő már az adásvétel utáni 3. napon keresett, csak nem ért el. Ezen felül 4. telefonszámról ért csak el, + elvileg én ki voltam kapcsolva. Ami persze nem igaz, mert folyamat töltenem kell a telefonomat (androidos :D ). De ha tegyük fel nem ért el telefonon, megkereshetett volna bárhol máshol, mondjuk itt a PH-n. (Volt már garanciás ügyletem ugyanúgy egy alaplappal, az illető kért 2 nap garit, megkapta. Már aznap este jelezte hogy nem jó neki, másnap már hoztam is vissza, meg is köszönte)
  Csak magyarázta, hogy ő külföldön volt, azért nem tudott telefonálni, meg vidéken nem volt internet, ilyesféle kifogásokra nem tudok mit mondani. Ha annyira akart elérhetett volna úgy érzem. (sms?)
  Nagyon érezte az igazát, mondtam neki hogy ha akar intézkedjen PH-n ez ügyben. Nem tette, azóta is csak privátban zaklat, most már a hirdetésemet koszolta össze, ezért gondoltam most már jelentem az ügyet.

  Előre is köszönöm a segítséget!

  Kristóf :)

  [ Szerkesztve ]

  YouTube: toty1ka

 • Evgenii

  tag

  Szia!

  Alapból a rendőrség, ha tegyük fel eljárás lenne belőle, akkor 3 hónappal ezelőtti dolgokba nem igazán fog kavarni!
  Maximum meghallgatnak téged, meg azt a jóembert, utána lesz egy szembesítés, ahol egy állítás és egy tagadás lesz!
  Ezek után a rendőrség kérésre vagy kérés nélkül kiadja a jegyzőkönyvet, és elmondja, hogy hogyan s miképp lehet polgári peres úton innentől tovább rendezni a dolgokat!

  A többivel ne törődj! Illetve annyiban csak, hogy keress egy moderátort, írd meg neki tételesen a dolgokat privátban! Oda másolhatsz privátot / privátról screenshotot, hogy bizonyítsd az igazad!

  Az, hogy ki mennyit telefonált, az itt a Hardveraprón a kutyát sem érdekli! Az csak rendőrségi eljárásban a bizonyítási eljárásba tartozik!

  Ennyi! :R

 • blueMerle

  veterán

  Az mégcsak meg sem fordult a fejedben hogy kicsit utánakeress a dolognak ugye? AZONNAL be kell feketítetni valakinek a nevét alaptalanul :W Jelentkezz hogy beírjanak ezért NEKED egy fekete pontot mert nagyon megérdemelnéd.

  its a known problem that GPUZ shows 65NM when its actually 55NM

  [ Szerkesztve ]

  Samsung A50

 • vantage_2

  csendes tag

  Egy teljesen Inkorrekt, HAZUG, Tudatosan ÁVERŐ, a tényeket és az adásvételi szerződésben leírtakat Megkerülő-Letagadó újoncról van itt szó Ő: tyielow

  Az ő (mint eladó) tulajdonát képező Abit IC7-G lapot vásároltam tőle a budapesti IKEA áruháznál történő személyes átvétellel (a pontos átveteli adatokat pl.: idő-hely is> telefonon egyeztettük).

  Átvételkor adásvételi szerződést írtunk az adásvétel tárgyáról.

  Ő ebben vállalta, hogy az alaplap:
  - saját tulajdona
  - teljes mértékben HIBÁTLAN (minden hardveres része-csatlakozók,vezérlől,stb) és TÖKÉLETESEN MŰKÖDŐKÉPES.
  - GARANCIÁT (rögzítettük ennek idejét és módját: nem 5-6 nap volt; hiba esetén pénzvisszafizetés és a lap visszavétele.

  Emellett jeleztem, hogy nem saját használatra lesz az alaplap, egy vidéki ismerősömnek fogom beépíteni, amikor nála beépítettem és teljes mértékben feltelepítettük, bekonfiguráltuk és teszteltük, visszajelzek neki telefonon (Prescott 2,4Ghz 256l2, 400w Deer, Radeon 9550, 512 KingmaxDDR1, Maxtor 160gb IDE társaságában; ezek hibátlan és tesztelt darabok voltak).
  Egy számítástechnikai üzletben beépítés előtt külön is kipróbáltuk a lapot, nem működött.
  Beépítés után sem működött az alaplap (A users manual szerint minden ki lett próbálva, így pl.: CMOS Del, elemcsere, RAM áthelyezése másik slotokba és úgy indítás,..)

  A beépítés helyszínén telefonon hívtam az eladót, sikertelenül. Ez többször megismétlődött az átvétel utáni kb. 1 héttel bezárólagig, fontos volt, hogy a lap tényleges használója is hallja a beszélgetést (rajtam kívül) kihangosítás által, amíg vidéken tartózkodtam.
  Volt amikor ki volt kapcsolva, volt amikor kicsengett, de fel nem vette.
  Internet nem volt az ismerősnél vidéken, sőt működő gép sem (nálam sem volt internet), más módon nem tudtam kommunikálni vele, ami real time lett volna, real time válasszal, amit az ismerősöm is halott volna.

  Ezek után én külföldön tartózkodtam (kisebb megszakításokkal: ez idő alatt tudtam vele egy alkalommal nagy nehezen beszélni sokadik próbálkozásra -persze itt már nem vidéken voltam-, melyben közölte, hogy a lap hibátlan, ő nem hibás semmiben -be volt kapcsolva, el lehetett érni- és nem foglalkozik semmilyen formában a termékének a Garanciás ügyintézésével, nem veszi vissza, ő semmiben nem hibás...

  Arra sem reagált a beszélgetés alatt érdemit, hogy a híváslisták lekérhetőek a szolgáltatótól, ill. elhúzódás és nemreagálás után feljelentést teszek elleni.

  Privátokra KIZÁRÓLAG csak az ÁTVÉTEL ELŐTTIG: TEHÁT ADDIG REAGÁLT, AMÍG AZ ALAPLAPJÁT ELADTA.

  Sok megkeresés és idő eltelte után már végül offtopicba is írtam neki, hátha reagál legalább valamit real time, vagy privátban vagy bármely más értékelhető módon és le tudjuk korrekt módon zárni az ügyet Btk-s feljelentés nélkül.

  Erre sem reagált nekem semmit sem, csak a PH-s Addiktok miatt írt be írásom után 6 nap múlva valamit üzleti vita miatt, HÍVNI MÉG VÉLETLENÜL SEM HÍVOTT, DE PÜ-T SEM ÍRT.

  Ez számomra már nem üzleti vita, hanem ÁTVERÉS, HAZUDOZÁS, CSALÁS.

  Ha belátható időn belül sem tudjuk a lapvisszavételt& pénzvisszát rendezni, Feljelentés jön.

  Mások PH-n -normális tagok, akik betartják a szabályokat- nem problémáznak, a garanciális ügyintézéssel, nem HAZUDOZNAK összevissza, NEM VERNEK ÁT, és min. Válaszolnak Privátra Eladás után is, nekem is volt már garanciás gondom több alkalommal, gond nélkül lement.

  Bizonyítékok gyanánt minden PÜ. le van mentve, az adásvételi is beszkenellhető és belinkelhető.

  Én korrektül rendezném az ügyet, de ha másképp nem megy...

  Volt már hasonló problémám, ott az is húzódott, rendőrségi feljelentés előtt megoldódott.

  Más -külső- esetekben ahogy szokott lenni, ha elfajult az ügy; nem csak PH-s törlés és IP-cím ellenőrzés ; hanem rendőrségi feljelentés lehet belőle, a végén a bírósági üggyel karöltve.

  Remélem gond nélkül meg tudjuk az ügyet oldani, a Te érdekedben és a Későbbi VÁSÁRLÓID MIATT IS.

  100% Megbízhatóság > 26+ < Ez alapján: http://phmegbizhatosag.atw.hu/ >

 • Evgenii

  tag

  "Bizonyítékok gyanánt minden PÜ. le van mentve, az adásvételi is beszkenellhető és belinkelhető."
  Nem linkelhető be! Csak és kizárólag eljáró hatóságoknak van betekintési joga!
  Amennyiben mégis bárhol publikálod, úgy a következőkbe esel bele:

  Privát üzenet bemásolása/linkelése/stb.:
  1978. évi IV. törvény - A Büntető Törvénykönyvről
  178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett
  felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

  Adásvételi szerződés bemásolása/linkelése/stb.:
  1992. évi LXIII. törvény - A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
  3. § (1) Személyes adat akkor kezelhető, ha
  a) ahhoz az érintett hozzájárul
  , vagy
  b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

  7. § (1) A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:
  a) felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
  b) pontosak, teljesek és ha szükséges időszerűek;
  c) tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
  (2) Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos.

  A többivel semmi gond!

 • tyielow

  tag

  Hali!

  Ha már ennyire hivatalosan akarsz eljárni, akkor az adásvételi firkálmányodat lehet el is felejthetjük :) Amúgy nem véletlen írtam alá, a lap nekem hibátlan ment. Az hogy nektek egyáltalán nem működött, az már ne az én hibám legyen. Mivel bizonyítod hogy nem te tettél benne kárt amíg nálad volt?

  Én teljes jó szándékkal regisztráltam ide be, hogy eladjam a felessé vált cuccaimat. Mire föl állítasz be engem csalónak, és olyannak aki minden áron át akar verni téged?...

  Másrészt szerintem ha valaki neten való használt cucc vásárlására adja a fejét számoljon azzal hogy közbejöhet a termékkel bármi (ettől függetlenül ez a lap működőképes volt nálam)

  Te ne gyere azzal, hogy így meg úgy nem voltam hajlandó írni neked privátban, mert te sem írtál mindaddig míg telefonon nem beszéltünk.
  Privátokra nem reagáltam, mert telefonon elmondtam az álláspontomat, amibe ez nem tartozott bele.

  Jelen pillanatig nem érzem magam felelősnek, letelt az 1 hét, onnantól kezdve rólam már nem szólt a dolog.

  Furamód már 30 cuccot eladtam, de csak te akadékoskodsz. Lehet el kéne gondolkodni, és lehet hogy a fekete pontodat sem véletlen kaptad korábban...

  Üdv

  YouTube: toty1ka

 • Pollux66

  tag

  Moderátort keresek!!
  1-2napja alakult ki ez a helyzet: [link]
  Mostanra azzal bővült hogy az illető videókban bizonygatja nekem hogy nem megy a lap. Én készséggel segítettem neki kideríteni a lehetséges hiba okát...természetesen nem sikerült orvosolni azt. A lap 100% hogy működött ill kiváló állapotban volt mikor eladtam. A tagnál a fórumos megnyilvánulásai alapján is működött 1-2napig majd utána alakult ki a helyzet. Most követeli vissza a pénzét. Ami nem is lenne baj...de én meg követelném vissza a funkcionáló lapomat.
  Szóval a nagy kérdés: adjam vissza neki a lóvét és ő meg visszaadja az időközben szétgányolt lapomat? :O

  "Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin

 • blueMerle

  veterán

  Az a gond hogy két ember szava áll egymás ellen, ezzel mi, mint külső szemlélők sok mindent nem tudunk kezdeni, pláne tanácsolni nehéz. Ha a lap garis, próbáld vagy próbálja meg legariztatni, ha valóban ő cseszte szét akkor az kiderül.

  Ha nem garis, akkor irány egy pc szerviz, ahol a bevizsgálási költséget megfelezve szintén kiderül a turpisság, vagy az, hogy a lap magától romlott el. Ha ebbe sem megy bele akkor egyszerűen ignoráld a tagot, én úgy gondolom ez egy korrekt megoldás.

  Samsung A50

 • MongooseNX71

  csendes tag

  Sziasztok!
  Problémám merült fel "zoombee" nevű felhasználó társunkkal.
  A történet apropója egy komplett SEGA DREAMCAST pakk, amit 35000 forintért vásárolt meg, két napja.
  A csomag tartalmazott gépet, tartozékokat, szoftvereket.
  Konkrétan az adás-vételnél nem volt jelen, mivel nem tudtunk egyeztetni időpontot. Ám megoldotta, hogy egy rokona átveszi, természetesen kipróbálást követően. A gép perfektül mülködött, és a huszonegyből általa véletlenszerűen kiválasztott három darab kipróbált eredeti játékszoftver is.
  Én a gépre illetve a gyári alapcsomagra (kábelek, irányító, memóriakártya) vállaltam garanciát, vagyis hogy hibátlanúl mülködik. A próba idején felhívta az illetőt, aki átvette-kipróbálta a holmit. Kérte bediktálni az átvett lemezek címeit, mit hoztam el. Az előre megbeszélt 25 darabból 21 darab volt ott. Említettem, hogy a többit következő jövetelemkor elhozom, mert otthon valamerre elkeveredett. Amúgy is jönnöm kellett volna még hozzá, mert a hírdetésben szerepelt még rengeteg sajtó-anyag,újság,magazin, amit egyszerűen nem is tudtam elhozni mert fizikálisan képtelenség lett volna. (Távolsági busszal, egy nagy bőröndben + teli hátizsákban vittem Bp-re Székesfehérvárról). De ez miatt már előzőleg hívtam, nem volt kifogása ez ellen.
  A probléma ott kezdődött, hogy másnap kipróbálta az összes játékszoftvert és 4db nem műlködött valamint összességében keveselte a szoftverek számát. (21db volt ott + 4-5 db maradt nálam, amit vittem volna még neki a magazinokkal együtt 2-3 héten bellül)
  Valamint inkorrektnek tartotta azt, hogy az adásvétel lezajlása előtt 2 nappal átjavítottam a szoftverek számát. Ennek oka az volt, hogy alapból 35db volt, de eladtam külön néhányat (ez a kommenteknél szerepelt) és akkor nem javítottam. De hangsúlyozom, tudott róla.
  Viszont most vissza akarja boltolni a dolgot, gyak. mindent visszaad én pedig visszafizetem neki a pénzét.
  Hivatkozik a 3 napon bellüli üzlettől való elállásnak a lehetőségére. Én ilyent sem szóba sem írásba nem adtam és nem hinném, hogy ami mülködik a Média Markt-ban, az a használt cikkek internetes apróhírdetéseire is érvényes volna.

  PSN ID: zoli72HUNGRANA, Wii Friend Code: 5122-4521-1697-5898, 3DS Friend Code: 3093-7152-7524. Ha felveszel valamelyikre, dob privát üzit !!!

 • LuckyL

  őstag

  sem a media marktban sem semmilyen más üzletben nincs kötelezően előírva ilyen 3 napos szabály
  ez valami nagyon régi tévhit sok embernél hogy van ilyesmi
  előfordul, hogy néhány üzlet vállalja a bontatlan termékek visszavételét néhány napon belül, ezt azonban kizárólag ÖNKÉNTES alapon teszi, semmilyen jogszabály nem írja elő

  használt cuccoknál magánszemélytől meg egyenesen nevetséges ilyesmire hivatkozni

  üdv

 • LuckyL

  őstag

  Szia!
  Vállaltál valamilyen módon szóban vagy írásban garit?
  Ha igen, és nincs látható sérülés a lapon, akkor úgy korrekt ha visszaveszed.
  (ha jelezte a megadott határidőig a hibát)

  Ha későn jelezte a hibát
  vagy/és
  látható külsérelmi nyom van a lapon
  vagy/és
  szó sem volt semmiféle garanciavállalásról

  akkor természetesen ne vedd vissza.

  üdv

 • LuckyL

  őstag

  én azt nem értem miért írja valaki alá, hogy vállal garanciát, ha utána nem tartja be....

  Erre csak egy válasz merül fel:

  Tudja, hogy ha gond van, akkor úgysem fogja betartani, majd arra hivatkozik hogy nála minden ok volt.

  ...és ezt sajnos különösebb gond nélkül meg is teheti, senki nem fog pereskedni egy használt alaplapért....
  mindenesetre az ilyesmi elég gusztustalan hozzáállás, de a mai világban ez sajnos így megy többnyire

  ha valamit félreértettem, elnézést kérek

  üdv

  [ Szerkesztve ]

 • LuckyL

  őstag

  a rendőrség nem fog ilyesmivel foglalkozni
  ha esetleg fel is veszik a feljelentést, max annyit csinálnak hogy bűncselekmény hiányában le is zárják néhány hónap múlva
  még az is meglepő lenne számomra, ha tanúként meghallgatnák az eladót

  az ilyesmit polgári perben lehet rendezni, be kell adni egy közjegyzőn keresztül fizetési meghagyást, bár már ennek is több lesz a költsége szerintem mint az alaplap értéke

 • LuckyL

  őstag

  ha nagyon mérges vagy rá, és van időd/pénzed/kedved ilyesmivel foglalkozni, akkor ezt csináld:
  -csináltass szakvéleményt számtech bolttal, hogy rossz az alaplap
  -írd össze az összes költséged (ki-be szerelésre szánt idő, üzemanyagköltség, szakvélemény költsége)
  -a szerződésen rajta lévő személyes adatok alapján adj be fizetési meghagyást az eladó ellen a legközelebbi közjegyzőnél, melyben kéred az összes költséged megtérítését

  Ha az eladó nem mond ellent a fizetési meghagyásnak, akkor végrehajtható a követelés bármely nevén lévő vagyonából (bankszámla, autó, ház stb.)

  Ha ellent mond, akkor polgári per lesz, mely eltarthat 1-2 évig és a végén az összes költségét a vesztes fél fizeti.

  De jobban jártok, ha megegyeztek.

  üdv

 • MongooseNX71

  csendes tag

  Köszi, nagyjából erre gondoltam / számítottam.
  De inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire etikátlan (ha az egyáltalán) az, ha mégsem veszem vissza? Szeretném elkerülni a komolyabb nézeteltérést, nem hiányoznak a fenyegetések, stb.
  A privizésünk illetve a hírdetés le van mentve, minden bizonyítható. De már a lakcímem felől érklődik és tényleg nem hiányzik semmiféle atrocitás...

  PSN ID: zoli72HUNGRANA, Wii Friend Code: 5122-4521-1697-5898, 3DS Friend Code: 3093-7152-7524. Ha felveszel valamelyikre, dob privát üzit !!!

 • LuckyL

  őstag

  hát ebben nehéz tanácsot adni...van akit lehet fenyegetőzéssel befolyásolni, van akit nem...
  azért, ha nem Tony Sopranoról van szó személyesen, én esélyes, hogy elküldeném a francba aki fenyeget :)
  az biztos, hogy a -leírtak alapján- neked van igazad egyértelműen

  miért nem kéred meg, hogy írja le ő is a saját verzióját a topikban, majd a fórumtagok mondanak véleményt, és akkor hátha meg tudtok egyezni valamiben
  végülis ezért van a topik.....

  üdv

 • MongooseNX71

  csendes tag

  Köszönöm,ez jó 5let.
  Feldobom neki,aztán meglátjuk mit lép.

  PSN ID: zoli72HUNGRANA, Wii Friend Code: 5122-4521-1697-5898, 3DS Friend Code: 3093-7152-7524. Ha felveszel valamelyikre, dob privát üzit !!!

 • Evgenii

  tag

  Válaszok egy témára, sorban!

  "a rendőrség nem fog ilyesmivel foglalkozni
  ha esetleg fel is veszik a feljelentést, max annyit csinálnak hogy bűncselekmény hiányában le is zárják néhány hónap múlva
  "
  Szinte majdnem pontos! Az alaplap értéke nem éri el a bűncselekmény szintjét, ergo szabálysértésként fogják kezelni abban az esetben, ha felveszik (egyáltalán) a jegyzőkönyvet!
  De, ennyi idő után azt bebizonyítani, hogy valóban kinél romlott el (eladó/vevő/stb.) eléggé necces téma! Tehát nem igazán fognak vele komolyabban foglalkozni!

  "az ilyesmit polgári perben lehet rendezni, be kell adni egy közjegyzőn keresztül fizetési meghagyást, bár már ennek is több lesz a költsége szerintem mint az alaplap értéke"
  Ha minimum 5.000 ft-os illetéket kérnek, annyiból már lehet venni egy jó alaplapot! :)

  "-csináltass szakvéleményt számtech bolttal, hogy rossz az alaplap"
  Ez megint pénz! És ismét nem bizonyítja, hogy az alaplap kinél romlott el!
  Ezen kívül, az eladó mondhatja azt, hogy a boltos ismeri a vevőt, és elfogultság miatt hamis tanúzást követ el! Ezt megint "nagyon kellemes" bizonyítani, hogy kinek van igaza!

  "-írd össze az összes költséged (ki-be szerelésre szánt idő, üzemanyagköltség, szakvélemény költsége)"
  A ki-be szerelés idejével nem megy semmire!
  Az üzemanyagköltségét nem kérheti semmilyen jogi úton!
  A szakvéleményre pedig szintén nem nagy az esély, hogy azt megtérítsék neki!

  "-a szerződésen rajta lévő személyes adatok alapján adj be fizetési meghagyást az eladó ellen a legközelebbi közjegyzőnél, melyben kéred az összes költséged megtérítését"
  Aminél ragaszkodni fog az eladó a polgári peres úthoz, és máris szinte semmi olyan bizonyítéka nincs a vevőnek, mellyel megnyerhetné!
  A jó ügyvéd pedig drága!

  "Ha ellent mond, akkor polgári per lesz, mely eltarthat 1-2 évig és a végén az összes költségét a vesztes fél fizeti."
  És megéri? Nem! :)

  "De inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire etikátlan (ha az egyáltalán) az, ha mégsem veszem vissza? Szeretném elkerülni a komolyabb nézeteltérést, nem hiányoznak a fenyegetések, stb.
  A privizésünk illetve a hírdetés le van mentve, minden bizonyítható. De már a lakcímem felől érklődik és tényleg nem hiányzik semmiféle atrocitás...
  "
  Etikátlan, ha valóban minden igaz! :)
  De, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet!
  Egy kis jogi dolog:
  BTK
  174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  273. § (1) Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
  a) fegyveresen,
  b) felfegyverkezve,
  c) védekezésre képtelen személy sérelmére
  követik el.
  (3) Nem valósul meg önbíráskodás, ha az erőszak vagy a fenyegetés alkalmazása az igény érvényesítésének megengedett eszköze.

  "miért nem kéred meg, hogy írja le ő is a saját verzióját a topikban, majd a fórumtagok mondanak véleményt, és akkor hátha meg tudtok egyezni valamiben
  végülis ezért van a topik
  "
  Aki fenyeget (aminek lehet, hogy volt előzménye, amiről nem tudunk), leírja a maga szemszögéből a dolgokat! Vélelmezhető, hogy azt fogja állítani, hogy nála rendesen működött!

  Összességében azért, ha logikusan gondolkozunk, ilyenkor van az, hogy le kell nyelni a békát! Egy alaplap nem ér meg annyit, hogy:
  A) Esetlegesen megverjék a vevőt és/vagy családját!
  B) Újabb kiadásokba kerüljön!

  Okulni kell belőle, és újat venni! Jogi lépéseknek szinte semmi eredménye nem lesz! Maximum a fenyegetés miatt kaphat pénzbírságot, ha olyat írt! De az alaplap ügye már felejtős!

 • LuckyL

  őstag

  -azzal ha egy boltos leírja hogy egy alaplap rossz semmiféle hamis tanúzást nem követ el.... ha valaki ezzel vádolná az vádolna hamisan

  -az utolsónál meg összekeverted a dolgokat, az alaplap eladóját fenyegetik, nem ő fenyeget :DD

  -ha be tudja bizonyítani, hogy valaki az eladott termék hibáját szándékosan elhallgatta, minden ezzel kapcsolatban felmerült költségét érvényesíthet

  ennyi, csak hogy viszont kijavítsalak ;]

 • Evgenii

  tag

  Elsősorban be kell tudni bizonyítani, hogy a hiba kinél jött elő! Na, ehhez ember legyen a talpán aki ezt megmondja 100 %-osan!

  Ha mégis sikerülne, akkor csak azon kiadására tarthat igényt, mely az alaplappal kapcsolatosan felmerült! Ez csak a javítási költség lehet!
  A szakértői vélemény árát, amit a boltos leír, azt nem biztos, hogy megítélik!
  De benzinköltséget nem fognak megítélni, ez 100 %!

  Voltaképp teljesen mindegy! Egy jó alaplap, ma már piti áron van! Amennyibe egy eljárás költsége lenne plusz az egyéb kiadások, annyiból már félkonfigot lehet venni!

  Ezen kívül még annyit megjegyeznék, hogy használt termékek esetében benne van a pakliban, hogy az eladónál még kiválóan működik, de bontás után a szállításnál, vagy akár az új beépítésnél kihal!

  Egyszer vettem 2 db Kingmax memóriát. Az eladónál remekül ment, nálam kihalt! Az volt a baja, hogy túl öreg volt. Viszont a Kingmax kicserélte!
  De, volt olyan HDD-m, amit újonnan vettem boltba, számlával, és 2 hónapot élt. Ha eladtam volna, nálam a HDD Sentinel 100 %-ot jelzett, minden remekül ment! Tehát vannak a kivételes esetek!

 • LuckyL

  őstag

  igen de mivel garanciát vállalt az eladó, nem is kell semmit bizonyítania
  az mondjuk igaz, hogy jogilag nincs is olyan hogy garancia
  jótállás van meg szavatosság

  azzal egyetértek, hogy a ráfordított idő, pénz, energia nem éri meg egy pár ezer ft-os tétel esetében

  abban pedig szintén egyetértünk, hogy használt számtech cuccot, csak nagyon olcsón és kipróbálással érdemes venni, mivel nincs rá garancia
  márpedig ezeknek a modern cuccoknak általában 3-5 év a várható élettartama max

 • Evgenii

  tag

  Azt nem értem, hogy egy nyamvadt adásvételi szerződést egy hét próbagaranciával miért olyan nehéz kötniük az embereknek? :F
  Egy korrekt eladó simán vállalja a szerződést! Ezen kívül, ha lejár az egy hét ami a szerződésben írásba van foglalva, azután a vevő semmilyen követelést nem támaszthat az eladóval szemben!
  Ergo, ez az adásvételi szerződés védi az eladót, illetve, ha ténylegesen hibás a termék, akkor a vevőt is!
  Csak ugye a népnek baromira nehéz kinyomtatni két oldalt, és aláírni!

  A napokban ismét találkoztam eladó ékszerekkel az oldalon! Nos, Én ott kértem róla papírt és fényképet. Érdekes módon egyik eladó sem volt képes beszerezni, hanem egyből nekiálltak dumálni! Az ilyen eladó vélelmezhetően nem korrekt!

  Miért mondom ezt?
  Azért, mert, ha nekem van egy eladó ékszerem, autóm, lakásom, bármi egyéb ingóságom, akkor legalább egy adásvételi szerződést kötök, ha más papírja nincs meg!
  Egyből a megbízhatóságom is megvan, és a vevő bizalmát is megnyerem!

  Ezek nélkül nem sok értelme van az interneten vásárolni és/vagy eladó!

 • Angelo69

  senior tag

  ELŐZMÉNYEK...

  Kedves Orion82!

  Örömmel olvastam hozzászólásod ezen topikban, amelyre egy barátom hívta fel a figyelmem, minek után TE voltál annyira kedves, hogy nem jelezted eme kis irományod felém, bár gondolom ezt csak a "korrekt" tájékoztatás érdekében tetted...
  Nem igazán tudom, hogy melyik része volt érthetetlen számodra abból hogy "nincs rá garancia"?! Ezek után, hogy TE milyen machináció céljából követelted rajtam, megengedhetetlen hangon, fenyegetőzve, ezeket az adatokat igazából már nem is érdekel.
  De hogy választ kapj, igen én szedtem le róla, azért hogy a hozzád hasonló "ügyeskedő" alakok ne tudjanak "átverve, cseréltetni" egy lejárt garanciájú termeket ami az én nevemen van regisztrálva a logitech-nél. Ami még kiderült számomra, hogy a számolás sem az erősséged mivel 12.000.- ért vásároltad meg postával, amit a folyószámlám adatai is bizonyítanak. Ezek után már értem, hogy miért nem merted felvállalni saját neved, lakcímed, hanem valamiféle "barátnőd" címére kérted a csomagot.
  Nem utolsó sorban pedig, a TE hatalmas "gerincességedről" tettél megint csak tanúbizonyságot, hogy a tőlem vásárolt HASZNÁLT bill.-t, miután "nem jöttek be számításaid" egy napra rá ÚJKÉNT meghirdeted itt a PH.-n, és egy héten belül el is adtad.
  Ezt megint csak azért sikerülhetett mert én "gerictelen", aki még a "vásárlót is átveri", vigyázok a holmimra, és a tőlem vásárolt használt billentyűzet is újnak hat.

  Végezetül kitérve az általad emlegetett "sorsra, meg a gerinctelen emberek megtalálására", remélem ez bekövetkezik mihamarabb...

  [ Szerkesztve ]

  "Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

 • Evgenii

  tag

  Az ilyen üzletelőket kellene még istenigazából kizárással jutalmazni!
  Ez mi, ha nem a másik kihasználása? Megveszi a HDD-t, vélelmezhetően papírt sem ad (mert minek?), és utána, majd fogja és eladja a dolgokat...
  No comment jellegű hirdetés, ami "véletlenül" az Én hozzászólásom után azonnal érvénytelenítve lett... :U

 • ikarusz29

  csendes tag

  [link]

  Röviden:
  Megpróbált megtéveszteni és valószínűleg egy tiltásra váró készüléket eladni!
  Bővebben a Topicban!

 • CrawLinG

  tag

  Bizonyítsd be!Vádaskodásnak nincs helye főleg hogy már egyszer téged bannoltak :) :C

 • Evgenii

  tag

  Semmilyen gond nincs azzal, hogyha letiltott és/vagy letiltottnak vélt telefont ad el valaki!
  Egyrészt egy függetlenítés nem drága dolog, tehát ez a legkevesebb!
  Másrészt, ha van adásvételi szerződés, amin természetesen szerepel a vevő neve, anyja neve, személyi igazolvány száma, lakcíme, és nem utolsó sorban az aláírása, onnantól a vevőt az adásvételi szerződés jogilag védi!

  Bárminemű további jogi szankció az eladót terheli!

  Amennyiben viszont az eladó nem óhajt adásvételi szerződést kötni, ott már erősen vélelmezhető a szándékos félrevezetés gyanúja!

  Az adásvételi szerződésben egyébként az "Egyéb megjegyzés" rovatban szépen fel kell tüntetni, hogy az eladó mit módosított, milyen hibákról tud, stb.!

  Ezen nem kell annyira kiakadni, ilyen egyszerű az egész! :)

 • ikarusz29

  csendes tag

  Igen ezzel tisztában vagyok! De már most félrevezetett mint utobb kiderült! 36eFt-ot ezek után még most is hajlandó vagyok érte adni amint be bizonyítja ,h nem egy részletre vett darab!
  Mivel hiába az én szerződésem ha tiltásra kerül a készülék! Mászkálhatok és magyarázkodhatok! Pedig az eladó meg lett kérdezve és szándékosan írt mást mint a valóság...

  Szerk.: Ö azt írta ,h ez Domino csomagban vásárolt készülék! Közben meg kiderült ,hogy részletfizetéses....

  [ Szerkesztve ]

 • CrawLinG

  tag

  köszönöm :R segítségedet.Ikarusz tájékozatlan ilyen dolgokban mivel 0 napos :(

 • CrawLinG

  tag

  adásvételit minden esetbe irni kell és akkor nincs jogtalan vádaskodás se átverés.

 • ikarusz29

  csendes tag

  Kedves CrawLinG még mindig nem láttuk a papírt arról ,h milyen csomagban vetted a telefont és erről mélyen hallgatsz is...

  Itt nem vádaskodásról van szó meg szerződésről hanem arrol ,h hazudtál!

  Ennek ellenére 36.000Ft-ot kifizetek a telefonodért amint bebizonyítod ,h Dominoban vetted!
  Persze csak akkor ha áll az ajánlatod! Valamint természetesen elnézésedet is kérni fogom ha tévedtem!

 • Evgenii

  tag

  Ha köt adásvételi szerződést, megveszed, ha nem-nem!
  Utána, ha a készüléket letiltják, téged maximum a függetlenítés díja terhel! Viszont egyúttal véd a papírod, hogy Te megvetted, és nem eltulajdonítottad a készüléket!

  Amíg pedig eljárás nem lesz az ügyből, addig sehol nem kell semmit magyarázkodnod!
  Ha továbbadnád a készüléket, akkor az adásvételi másolatával adod tovább, az eredeti pedig nálad marad!

  Az adásvételi szerződésről még annyit, hogy az két példányban készül! Egy az eladónál lesz, egy nálad! Észrevételeidet a szerződésben pedig az "Egyéb megjegyzések" rovatban fel lehet tüntetni!

  Ennyi jogilag az egész!

 • Evgenii

  tag

  Nem mindegy, hogy az milyen csomagban van? De!
  Utoljára hangsúlyozom ki -> ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS
  Ez a lényeg! A többivel még mindig nem kell törődni!

 • FehérHolló

  veterán

  Függetlenítés = 20k pénz tépontnál. Azért az nem annyira vicces.

  [ Szerkesztve ]

  Skynet is real. It's called Google.

 • Evgenii

  tag

  Hirdetnek jó páran, hogy vállalják a függetlenítést készülékektől függően 1.000 - 5.000 ftért!
  És ugye, ha függetleníti a garancia ugrik!
  Viszont, ha van adásvételije, még mindig védi!

 • FehérHolló

  veterán

  Szerinted mennyire legálisak ezek a hirdetések?

  [ Szerkesztve ]

  Skynet is real. It's called Google.

 • Mr X

  addikt

  És mit ér a szerződésével? A szolgáltató nem fogja feloldani a blokkolást a készülékről, csak mert ő lobogtat nekik egy adásvételit. A készülék a részletfizetés miatt a szolgáltató tulajdona. Az lesz a vége, hogy ott fog állni, se telefon, se pénz. Aztán perelheti az eladót, vagy megpróbálhatja "meggyőzni", hogy adja vissza a pénzét.

  Nem lopási vád ellen kellene védekeznie. Ha az, aki vásárolta a készüléket, nem fizeti a részleteit, le fogják tiltani. Ott meg kiteheti a falra a szerződését a vevő.

 • Evgenii

  tag

  Az ártatlanság vélelme a megfogalmazásoktól függetlenül mindenkit megillet!
  Lehetséges, hogy a készülék jogtalan elsajátítás útján került az eladóhoz, aki a letiltás előtt/után értékesíti tovább!
  Mindezzel semmi baj (képletesen értve), hiszen a vevővel, ha adásvételi szerződést köt, akkor a letiltás után igencsak felkötheti magát jogilag!

  Lássuk mit mond a BTK erre:

  316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

  321. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  326. § (1) Aki csempészetből, lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot vagyoni haszon végett megszerez, elrejt vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el.
  (2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha az orgazdaságot
  a) kisebb értékre,
  b) a szabálysértési értékre üzletszerűen
  követik el.

  És még lehetne sorolni! De a lényeg röviden ennyi! :)

 • FehérHolló

  veterán

  Én a függetlenítős hirdetésekre gondoltam. :)
  Ez persze teljesen mellékvágány a vita szempontjából.

  [ Szerkesztve ]

  Skynet is real. It's called Google.

 • Evgenii

  tag

  A szerződés annyiban védi, hogy mondjuk nem Ő lesz egy esetleges rendőrségi eljárás során a tettes, hanem a sértett!
  Ezen kívül, a megvásárolt termék után követelheti jogosan az árát!
  Ergo, lehet, hogy kellemetlen az eljárás, de azért azt behajtja a hatóság az eladón!

  Papír nélkül viszont esélye sincs bebizonyítani, hogy valóban az eladótól származik! Mivel IMEI szám, stb. nem szerepel sem a hirdetésben, se privát üzenetben!
  Szintén emiatt nem is tud jogérvényesítéssel élni, ha nincs minden tisztázva!

 • Mr X

  addikt

  Ez tiszta sor, de még mindig ott van, hogy nem lesz se pénze, se működő telefonja. Szval én azt mondom, hogy nem érdemes vállalni a rizikót.

 • Evgenii

  tag

  Jogszabály nem tiltja! Különben a mobilboltosok már sikítottak volna! :)
  Magánszemélyként saját felelősséged, hogy a készülékeddel mit csinálsz!
  Szintén saját felelősséged, hogy másban megbízol-e, aki függetleníti a telefonod?!

 • FehérHolló

  veterán

  Ez olyan, mint az olyan ingatlanok adás-vétele, amin jelzálog van. Az ingatlannal együtt a kölcsön is átszáll a vevőre.
  Két eset van:
  1. Vevő tudja, hogy jelzálog alatt van (=bizonyíthatóan tájékoztatva lett róla). Ebben az esetben neki kell visszafizetni a jelzálogot.
  2. Vevőt nem értesítik a zálogról (átírásnál úgyis kiderül). Ilyenkor elállhat utólag a vételi szándékától.

  Szerintem jelen esetben a másodikat lehet ráhúzni az adott szituációra.

  [ Szerkesztve ]

  Skynet is real. It's called Google.

 • Evgenii

  tag

  Nos, a rizikót voltaképp minden internetes vásárlásnál - és most a hivatalos boltokat nem sorolom ide -, fennáll!
  Egy telefont el lehet tulajdonítani a papírjaival együtt is! Tehát, ha ezt vesszük, akkor a számlák se védenek!

  Viszont, amennyiben az eladó korrekt, megteheti azt, hogy a készülék IMEI számát privátban (mivel ez személyes adat), megadja a vevőnek, aki beballag a helyi éppen aktuális szolgáltatóhoz, megkérdezi, hogy tiltólistás-e a telefon, és rögtön minden kiderül! :)

 • Evgenii

  tag

  Az adásvételi szerződésben meg nem nevezett dolgok a vevőt nem terhelik!
  Van egy ilyen sor a normális adásvételi szerződésben:
  "Az eladó a vevőt a mobiltelefon műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette."

  Valamint:
  "Az eladó kijelenti, hogy a mobiltelefon per-, és tehermentes, valamint annak tulajdonjogával szabadon rendelkezik. Továbbá kijelenti, hogy a mobiltelefon jövőben előforduló hibáiért szavatosságot NEM VÁLLAL."

  Ha ezt aláírta az eladó, és a telefon után mégis fizetni kellene, az az eladót terheli!
  Csak azért terheli felelősség a vevőt, amit aláírt, és tudomása van róla!

  Az ingatlan pedig jóval macerásabb ügy! De annak is ugyanúgy utánalehet járni, és kideríteni dolgokat a vétel előtt! :)

  A vevő amúgy a szerződés aláírása után is jogosult elállni a vételtől!

 • FehérHolló

  veterán

  A vevő amúgy a szerződés aláírása után is jogosult elállni a vételtől!
  Mindennel egyet tudok érteni, de ezzel nem. Az interneten keresztül (=távoli felek között) megkötött szerződésekre igaz csak. Ha papíron írja alá mindkét fél, akkor nincs visszaút.

  [ Szerkesztve ]

  Skynet is real. It's called Google.

 • Mr X

  addikt

  Elállhat a vételi szándékától utólag, de azt hiszem, nem túl elrugaszkodott azt feltételezni, ha ha az eladó tudta, hogy nem fogja fizetni a részleteket, mégis eladta a telefont, akkor nem lesz túl hajlandó kártalanítani a vevőt. Mehet a feljelentés, bíróság, satöbbi. Túl nagy tortúra, és addig a vevőnél nincs semmi.

  CrawLinG:

  Most akkor terheli részletfizetés a készüléket, vagy nem?

  [ Szerkesztve ]

 • CrawLinG

  tag

  természetesen vállalnám, csak sok rágalmazó komment miatt,elég nehezen találok már rá vevőt.Elég nagy üzletrontás miatt. :((

 • FehérHolló

  veterán

  Írjatok róla egy korrekt szerződést, ami mindkettőtöknek megfelel, azt kész. (Rögzítve azt is, hogy a vevő miről lett tájékoztatva.)

  Skynet is real. It's called Google.

 • CrawLinG

  tag

  törölnöm kéne a hidetést és egy újat nyitni ? a sok ragalmazó komment miatt ?

Hozzászólok Aktív témák