Hozzászólok Aktív témák

 • sanzi89

  addikt

  Üdv.

  A minap eladtam valakinek egy új borotvát melynek nem volt doboza. A borotva azonban biztosan teljesen új volt és sértetlen, én magam csomagoltam be. Ma megkapta és azt mondta - fényképekkel igazolva - hogy karcos a borotva. Ilyenkor mit érdemes tenni? Elméletileg rendben működik, csupán esztétikai hiba, mely meggyőződésem, hogy csomagoláskor nem volt rajta. Postán ment a csomag.

  "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

 • djculture

  félisten

  Attól függ hogy csomagoltad be,ha abba amibe csomagoltad mozogni tudott már meg is van az ok.

 • sanzi89

  addikt

  Ilyen buborékos zsacskóba csomagoltam be több réteggel. Aztán az egészet betettem a gyári utazó tokba. Ebben a tokban biztos nem tudott mozogni a borotva. Azt, hogy az egész tok mozgott-e a dobozon belül az lehetséges, de az is max kis mértékben, mert papírgalacsinokkal töltöttem ki az üres helyeket, hogy ne zörögjön a doboz.

  "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

 • pukkancska

  aktív tag

  Akkor a folytatás.
  Innen jöttem.
  Szombaton privát üzenetben megkerestél, hogy kedden 18 óra körül a Keleti-pu-ban vissza adod a pénzem (30.000ft) én pedig a laptopod a táskával együtt.
  Meg fogsz jelenni az adott időpontban vagy el se induljak, mert csak hiába várnék rád?

  [ Szerkesztve ]

 • bullseye

  addikt

  egyszerűen csak úgy értelmezte a leveled, hogy le akarod alkudni a dolgot, azért kapta fel ő is a vizet, mert kb. ugyanilyen érvekkel alkudoznak (na jó, a "nagybátyám tud nagykerből áfa nélkül" kimaradt). Nem volt elég egyértelmű, hogy azért írod, hogy segíts neki, és nem azért, hogy alázzad/alkudj

  'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

 • mgoogyi

  aktív tag

  Tényleg nem akarok okvetetlenkedni, de már ez egy fél éves ügy és még mindig nem kapott ban-t az illető.... Van értelme ennek a topiknak?

 • pappnet

  csendes tag

  Hello,

  kérnék egy kis segítséget vitás kérdés eldöntésében.

  A történet ezelőtt 8 hónappal kezdődött amikor eladtam egy pc konfigot részletre 200rt (4*50ezer), namost nálam a gép tökéletesen működött, minden cucca garis volt kivéve az alaplapot, a srác elvitte, rá egy hétre szólt, hogy tönkrement az alaplap, visszahozta, tényleg megment, így lenyeltem a veszteséget, vettem bele egy másik lapot garisat, teszteltem a gépet egy hétig, semmi gond vele, elviszi, na ezután szólt, hogy fagyogat a gép, menjek el és nézzem meg, vagy vegyem vissza, elmentem, memóriának adtam még feszt és utána már jó is lett
  A 4. részlet fizetéséig minden rendben is ment, a srác elmondása szerint a géppel nem volt gond, kivéve egyszer valamiért nem tudott csatlakozni a hálózatra, de utána már nem említette a hibát amikor kérdeztem, ez még a 2 v 3. részletnél volt, az utolsó részletnek olyan június körül kellett volna megérkezzem, de azt mondta a srác, hogy nehézségei vannak, így később tud fizetni, mondom ok, bárkivel történhet ilyen, majd szeptemberben kaptam még 15ezret az utolsó részletről, meg egy ígéretet az utolsó részletről ami októberben lesz kifizetve
  a héten érdeklődtem, hogy mi a helyzet, és azt mondta, hogy a gép szar fizessem vissza a teljes vételárat amit eddig adott, és "Viszontlátásra", mindezt 8 hónap használat után.
  Adásvételi szerződést is irtunk, a cuccok nagy része még garis, dehát 8 hónap alatt csak vesztett az értékéből. Szerintetek ilyenkor mi a teendő? 35 ezer forintról lenne még szó

 • Omega81

  senior tag

  Fizesse ki a maradék 35 ezer forintot és gariztassa le azt ami elromlott. :U És menjen a p*csába. :K

  értékelt üzletek: 42+ 0-

 • jeni

  nagyúr

  Fordulj a RENDŐRSÉGHEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mi az,hogy nála elromlott,ha garis vigye javíttatni a szervizbe és fizesse ki a hátra levő pénzt !!!!!!!!!!!!! :W

  Kiről lenne szó :F :Y

  Még annyit,hogy mindezekről papírjaid vannak ez elég bizonyíték,ráadásként 8 hónap után reklamál meg nem fizet. Ha nem teszed meg a a feljelentés vele szemben akkor rád azt mondom,hogy sajnálom,hogy a pénzed ugrott.
  Igaz az is,hogy sokáig eltarthat a dolog még végre megkapod a pénzed. de legalább tettél érte valamit,persze más kérdés,hogy mikor lesz pénz belőle.

  [ Szerkesztve ]

  XFX Pro 650W & Seasonic Prime Ultra 550 W Gold eladóak.

 • pappnet

  csendes tag

  Egyelőre megpróbálom vele "tisztességesen" elrendezni, ezért is nem irtam a nevét, de jeleztem neki, hogy leírtam a történetet ide, hogyha esetleg meg szeretné osztani a véleményét az ő szempontjából is.

  Papírt természetesen mindenről írtunk. A 3. részletig megvan mindenki aláirása egyenként a részletfizetésről is, ami addig rendben is lezajlott határidőn belül. A problémák egyedül az utolsó részlet fizetése körül adódtak. Kb június-július óta halasztódik, mert pénzügyi gondokra hivatkozva haladékot adtam neki, de lassan kezd elfogyni a türelmem.

 • ->Raizen<-

  veterán

  Ebből is látszik hogy soha semmilyen módon nem szabad itt a ph-n valakinek részletre eladni valamit mert visszaélhet vele.

 • PHM

  addikt

  Én visszaadnám neki a pénzét, csak előtte vastagon levonnám
  belőle az amortizációt.

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

 • djculture

  félisten

  Mondjuk elég genya egy vevő lehet. De ez a alapon nem megy a memória és több feszt adok neki móka nem igazán normális megoldás egy hozzánemértő kuncsaftnál eljátszva.Milesz ha teszem azt valamitöl resetelődik a bios és a beállitások elvesznek?Minden cuccnak alapon kell működnie mindenféle trükközés nélkül.Magyarán simán el tudom képzelni hogy a gép rosszul működik a vevőnél.

 • pappnet

  csendes tag

  Mindket termek garancialis meg, az alaplap meg a memo is, igy ha azokkal van gond vissza lehet vinni (hacsak le nem jart mar a 8 honap alatt amig a fizetes halasztodott), amugy az alaplap nem ad alapbol gyari feszt a memonak, ezert kellett megemelni a gyari ertekre, ez szerintem nem trukkozes csak beallitas kerdese egy tuninglap meg tuningmemo eseteben. Nekem is igy mennek otthon a ramok hibatlanul evek ota. Ezt el is mondtam neki 8 honappal ezelott amikor bealitottam (amugy az eladott gepben ez mar a 2. alaplap, mivel az elso nalam meg teljesen jol mukodo peldany, nala egy het alatt tonkrement, szoval nem tudom, hogy hogyan van a gep hasznalva)
  Ilyen gondolkodas alapjan, en is visszavihetnem annak a memot vagy a lapot akitol meg regen vettem, hogy figyelj ez szar es most kerem vissza a penzemet, mert a memo fagy gyari fesz alatt es nekem kell beallitani a biosban a gyari erteket. Ha valaki nem tud valamit hasznalni ahogy kell, akkor ne vegye meg, vagy ha megis akkor csak olyat amihez jar a support, es ingyen javitjak, kicserelik, majd elmagyarazzak, hogy mit hogyan kell hasznalni. En nem igy adtam el, viszont joval bolti ar alatt es reszletfizetessel, szoval jogosnak tartom az utolso reszletemet.

  Egy biztos, ph-n ismeretlennek reszletre soha semmit :W

 • ->Raizen<-

  veterán

  Nem hogy részletre nem hanem még az előreutalást se javaslom meg ha cserélsz egy az egybe cuccokat csereszerződést ki kell töltetni hogy aztán ne tudjon reklamálni én megszívtam hogy nem csináltam mert azt hittem a haveromról hogy korrekt. :(((

 • menalcas

  őstag

  Ősember !
  Leírtem az elején egész érthetően Ridge back csomagolásban,Ridgeback bordákkal azon az eredeti matricával, a benne lévő modul viszont más, az a már belinkelt 2*1Gb Ascnet kit modulja ennyi.

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

 • Ősember

  őstag

  végül is csak nézőpont kérdése, mert akkor nem a borda és a csomagolás a más, hanem a modul a borda alatt.
  eddig a vételár felét ajánlottam fel ugye, de mivel írtad, hogy ez akkor lenne elfogadható, ha csak méretben és nem teljesítményben térnének el a ramok az eredetileg rendelttől, ezért legyen ez az összeg 16k

  ______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

 • menalcas

  őstag

  De, itt lényegében minden eltér, tudod mit legyen 17K és le van tudva :R
  Bár még mindig nem értem miért nem tudod visszaküldeni ezt és a rendelt ramokat adni, de már le...om :W

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

 • menalcas

  őstag

  Várom válaszod ! :R

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

 • Ősember

  őstag

  ok, várom a számlaszámot mailben, priviben vagy valahol. plusz van itt egy alexan nevű fórumtárs, aki olyan ramokat keres, mint amik a borda alatt vannak. írj neki privit és biztosan meg tudtok majd egyezni.

  ______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

 • menalcas

  őstag

  Rendben és köszönöm a segítséget :R

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

 • Pizzu

  aktív tag

  [link] folytatása

  1. 23-án azt mondtad feladtad a postát ehelyett 24-én adtad fel és kifizettem az elsőbbségt
  2. 1 videokártyát rendeltem ehelyett 2 jött és egymásnak volt fordítva bubis zacsiba ami a posta során egymásnak ütközhetett
  3. antisztatikus zacskóba szokták csomagolni egyesével
  4. kerek perec kijelentetted nem adod vissza a pénzt miközben 3 nap garanciát vállaltál rá
  5. ne én kérjek már elnézést mert nem élhetek a garancia (szavatosság) jogával

  Privátra miért nem válaszolsz?
  Kulturált emberek mordjára is el lehetne intézni, de egy ember hozzáállása kevés, ebben neked is partnernek kéne lenni!

  :R

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • Janoska26

  addikt

  Az "úriember" egyértelműen a tudomásomra hozta priviben, hogy esze ágában sincs visszafizetni a pénzed, úgyhogy én most kitettem, javaslom keresd meg a többi károsultat is, és együtt jelentsétek fel.

 • levi1108

  tag

  Szeretnék kérni egy moderátort hogy beszélgessen el Pizzu ph taggal.
  A gondom az lenne, hogy van egy barátom, akitől vett egy vga kártyát.
  Valamelyik nap felhívott, hogy látja én jóban vagyok vele, beszéljek a fejével, mert amit vga-t küldött az rossz.Mondtam neki hogy jó, csak én nem akarok belekeveredni más dolgába, azt mondta persze...Át is adtam az üzenetet.(azt megjegyzem hogy mind a ketten mást állítanak, de ez se az én dolgom)
  Másnap meg látom, hogy a srác engem azzal vádol hogy én összedolgozva csalok mert ugye nekem is van egy olyan hirdetésem hogy hibás vga-t veszek (megjegyzem már elég régóta él az is)...na meg azért mert up-oltam sok hirdetését...
  Kérdezném én hogy ez már azt jelenti hogy én összedolgozok vele és csalok???Az eszem megáll, nekem írogat, engem csesztet hogy feljelent, meghogy küldjem a pénzt mikor semmi közöm nincs hozzá, és már nagyon elegem van belőle.
  Nem tőlem vette a kártyát, nem velem üzletelt, attól még hogy ismerem az eladót szerintem nem engem kéne piszkálni...
  Volt már nem egyszer olyan, hogy visszafizettem valakinek a pénzt, ha nem tetszett az amit vett tőlem...szóval NEM CSALTAM, NEM IS CSALOK, ÉS NEM IS FOGOK.
  Remélem valaki beszél vele, köszi.

  Ui.:ja és a vicces, hogy akárhányszor kérdeztem hogy miért vádol, nem mondott semmi konkrétumot...

  [ Szerkesztve ]

 • Pizzu

  aktív tag

  Igazából miről is kéne elbeszélgetni velem?

  nagyon zavaros....

  :U

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • levi1108

  tag

  Arról, hogy miért engem csesztetsz állandóan, mikor semmi közöm nincs hozzá, ne tedd már a hülyét. :W
  De neked tényleg üldözési mániád van ahogy látom...nem csak velem csináltad ezt...
  Még annyi, hogy írd már le én miben csaltam/csalok?

  [ Szerkesztve ]

 • Pizzu

  aktív tag

  Már nem egy csalót kaptam el itt PH-án

  Nyilvánosan nem vádoltalak meg senki elött, mit kell moderálni?

  Az, hogy téged kerestelek meg, csakis azért, hogy a kedves barátoddal közöld ,ki semmilyen formában nem kommunikál velem, Telefont nem veszi fel üzenetekre nem válaszol. Mikor téged hívtalak és írtam , nem voltam ingerült és nem is leszek

  Erre TE véded folyamatosan !!!

  Üldözési mánia?......

  NO COMMENT : [link] [link]

  Nem tudom van e piros pontom, de én nem is arra gyúrok
  aki ismerem tudja nem a rosszindulat vezérel

  :R

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • levi1108

  tag

  Ki védi?
  Én mondtam neked telefonban is, aki csal az megérdemli, egyértelmű, akkor miről beszélünk?
  Az egy dolog hogy velem beszélsz, mert esetleg ő nem válaszol, de már megbocsáss inkább örülnöd kéne hogy én egyáltalán felveszem a telefont, és írok neked, mikor semmi közöm nincs az egészhez, az eszem megáll komolyan mondom.

  Ja és nekem sincs túl sok pirosam mert nem szoktam kérni, bár nem tudom mi köze van ennek most ehez...

 • levi1108

  tag

  Amit belinkeltél, az első egy félreértés volt, ki is fizettem neki, megbeszéltük.
  A 2. tag meg csaló volt, nézz már utána ember, és utána írogass, szerkesztett egy képet hogy feladta postára, keress rá, a többiek is látták, talán a link is megvan.

  Látod???Erről beszélek, vádaskodsz, mikor semmi okod nincs rá!!!!!! :W

  itt a kamukép amit csinált

  hsz1
  hsz2

  Na??? Elsőnek szét kéne nézni, gondolkodni, de látom neked ez nem megy!
  Mostmár leállhatnál végre.

  [ Szerkesztve ]

 • Pizzu

  aktív tag

  Tessék megnyugodni!

  Szerintem megvan ez beszélve, nem is tudom miért itt kell tanakodnunk :F
  nem hiszem, hogy itt is más hangnemben beszélnék mint privátba

  amit írtam neki: idéztem:

  """""""""""" visszaérkezett a csomag
  nos tudni lehet e, hogy mi lesz?

  a következő ügyvédi felszólítás lesz!""""""""""""""""

  Ezért vagyunk itt a vita topikban
  Mondom, kapnék választ a barátodtól akkor vele kommunikálnék

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • levi1108

  tag

  Nem nyugodok meg.
  Mert megint bebizonyítottad hogy idióta vagy, mást nem tudok rád mondani.
  Belinkeltél 2 embert, akivel volt "problémám" hát istenem senki sem tökéletes, de gondolom te annak hiszed magad...
  Az első emberrel megbeszéltem a dolgot, mert voltak problémák, talán 2 ezer forintról volt szó.
  A második ember, az csaló volt, gondolom neked is leesett, habár úgy látom te csak a magadét hajtod, első felindulásra írsz minden hülyeséget.

  Nyugodj meg, mostantól kezdve tiltalak privátban, nem érdekel az egész, van nekem elég bajom, nemhogy a te idióta hülyeséged.
  És még te kérdezed hogy miért vagyok ideges...? Hát csak azért mert csalónak titulálsz minden ok nélkül, és teszed a nagyokost.

  Szerintem mindenki el tudja dönteni hogy kinek van igaza...

 • Pizzu

  aktív tag

  oksa akkor legyek idióta!
  de engem még mindig nem a rosszindulat vezérel!

  ez már nem üzleti vita hanem értelmetlen vita

  :R

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • Pizzu

  aktív tag

  el is felejtettem belinkelni

  ebből ered a "vita":[link]
  ők barátok

  nem akarok vitatkozni pont

  elfogadtam idióta vagyok pont

  :R

  [ Szerkesztve ]

  Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása

 • menalcas

  őstag

  Ősember rendezte az ígérteket, köszönöm a segítséget :R

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

 • vivike77

  tag

  Sziasztok!
  tomaschik kollégával súlyos vitába keveredtem röviden a történet: A Házifönöknek volt egy PSP-je amit feltettem ide rios-ra, mert megkért hogy adjam el neki. Erre a hirdetésre tomaschik úr jelentkezett, hogy megveszi, de nagyon sürgössen kellene neki kért képeket a képeket megkapta megnézte. Ezek a képek még mindig a fényképezőn csücsülnek. Kijelző bekapcsolt kikapcsolt állapot stb. a gép karcmentes állapot csak az alu karika a hátulján volt karcos. Mire odaért valahogy csikozódott a kijelző töltést nem vette szerinte. Felhívott és ecsetelni kezdte hogy ő ért hozzá ezeket szereli és, hogy kéri vissza a pénzét mert nem eggyik napról a másikra keletkezik ez a probléma rendörségre megyek stb......
  Én mondtam neki, hogy jelzem a volt tulajnak aki persze miért adná vissza a pénzt mikor működött tökéletesen a gép és tényleg nem volt baja ezt én is láttam és én fényképeztem!!!!!
  Most ennyiből én is gondolhatnám ,azt hogy ő szerelte át ezt bebizonyítani alig lehet...
  Modjuk ezeket kérdezte
  " Helló.
  A slim psp után érdeklődök.
  Pár képet tudnál küldeni róla?
  Jelenleg milyen szoftver van rajta?
  Akksi alatt található date code-ot letudnád írni?
  A kijelző pixelmentes?
  A gombok tökéletesen működnek?
  Ha minden rendben akkor vinném is azonnal mert sürgős lenne nagyon."
  ezeket mind megkapta.....
  Na mind1 amiért megosztom veletek ezt az az mert úgy hogy bizonyítani nem tudja hogy én rosszat adtam neki vádaskodott mások elött engem lejáratva, pedig senkit nem áll szándékomban átverni!!!
  (B)SŐT AZT IS MEGOSZTOM 2 FORUMTÁRSAL TÖRTÉNT 1-1 FÉLREÉRTÉS AZ ÉN HIBÁMBÓL ÉS MILYENT KIDERÜLT TÉRÍTETTEM A KÁRT ENNEK ÖSSZEGEI 20000 ÉS 8000 FT!!!(/B) (EZEK POSTÁZÁSI HIBÁK VOLTAK)

  A fent említett kolléga feljelentést tesz ellenem nyugodtan tegye én nem fogom hagyni magam! Ha valaki tényleg én hibámból kár ér azt pedig mindig MEGTÉRÍTEM! Minnél elöbb!

  Ezt a vádaskodást pedig lezárom itt aprón a végitéletről pedig amit a rendőrség fog hozni mindenkit tájékoztatok!

 • janos666

  nagyúr

  Szeretnék tanácsot kérni ezzel a hirdetéssel kapcsolatban: [link]

  Mint látjátok, 10000 Ft-ért volt meghirdetve a kártya. Miután azt az utolsó postot megírtam a hirdetés topicjába, privát üzenetben érdeklődtem az eladónál arról, hogy mikor érne rá.
  Az e hét hétfő dél körüli találkát egyeztettük előzetesen, és kértem telefonszámot, amin elérem, ha úgy döntök kell a kártya, és én is tényleg ráérek...

  Aztán hétfő délben fel is hívtam, és bár volt egy kis káosz a dolgokban, de leegyeztettük a találkát, ami létre is jött, és én át is vettem a kártyát, bár 14000Ft fejében.

  Ez volt a furcsa a telefonbeszélgetésben, hogy mivel nem a gép előtt ültem, így nem voltam benne biztos, de esküdni mertem volna, hogy 10000-ért volt meghirdetve. Ő viszont erősködött, hogy nem, és mikor alkudni próbáltam, csak 14-ig tudtam lemenni.
  De gondoltam egye fene, ha már rászántam magam, hogy veszek egy X-Fi-t, ám legyen 14k, amúgy is nagyon jó ár lett volna a 10k, mert inkább 12-15 közt mennek a hasonló cuccok, és nincs belőlük túl sok.

  Átvételkor azért rákérdeztem, és szóban 1 hét próbagaranciát ígért rá az eladó.

  Miután hazahoztam két napot töltöttem azzal, hogy minden létező driver és software verziót kipróbáltam, frissítettem az alaplai BIOS-t, próbáltam áttenni a kártyát egy másik PCI slotba, majd vissza. De mindhiába. Némely funkció egyáltalán nem működik nálam, sőt, gyakran lefagy a windows, ha a driver beállításait babrálom.

  Persze jó esély van rá, hogy csak valami egyéni inkompatibilitási problémám van. De azért megpróbáltam érdeklődni, hátha visszavásárolná legalább valamicskét alacsonyabb áron, mert számomra használhatatlan.

  Azóta 4 privát üzenetet is írtam az eladónak (aki az adatlapja rendszeresen belép, és van még aktív hirdetése is) és telefonon is próbáltam hívni, de nem vette fel.

  Aztán a csöndre reagálva már kicsit durvábban kérdtem meg, hogy legalább spórolja meg nekem az erőfeszítést, és mondja a szemembe, hogy "így jártál", ha tudatosan át akart baszni. (Akkor kihajítom a kártyát a szemétbe ahelyett hogy próbálgatom, illetve nem írok több üzenetet, ha úgysem olvassa.)

  Mielőtt nagyon ugrálni kezdenék, azért rákérdezek: Az "1 hét próbagarancia" elméletben fedezné az én esetemet, mikor is elképzelhető, hogy az alaplapommal vagy az Windows-omman nem jön ki a hardware, de lényegében nem működik nálam? Szóval erre hivatkozva kérhetném, hogy akár teljes áron vásárolja vissza?

  Ha igen, akkor mit lehet tenni ilyen helyzetben, ha süket-némát játszik az eladó?

  Pillanatnyilag azt a megoldást találtam ki, hogy én is meghirdettem a kártyát eladásra alacsonyabb áron, mert bízom benne, hogy csak inkompatibilitási probléma. De persze nem kérem el előre az árát, csak ha már kipróbálta az új tulaj, és nála működik. (Kérdéses esetről lévén szó, amiatt sem kell nagyon félnem, hogy működik, és utólag mégsem fizet... Többet nem nagyon vesztek, mint ha most bevágom a kukába...)

  [ Szerkesztve ]

 • runner 125

  nagyúr

  Tipp; kérd meg egy PH!-s barátod, h írjon valamelyik aktív termékére, h vevő volna rá, persze ne átlátszóan, majd szépen lebeszélve a találkát meglátogatod Te. :)

  Ha, ez nem megy, próbáld meg meghirdetni, hátha másnak működik.

  Tanulság; Garancia nélkül soha nem veszünk használt terméket.
  Újoncokkal - frissen regeltekkel fokozott elővigyázatosság.

  [ Szerkesztve ]

  "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

 • LordDarkness

  aktív tag

  Üdv mindenkinek! Nekem olyan bajom van hogy venni akartam 2 db játékkupont egy Senior rangot és 18 piros pontot magáénak tudható fórumtárstól a pénzt utaltam és 01.18 óta csak a kuponra várok türelmesen. Elméletileg akivel feladatta volna a postán az nem adta fel és erre csak 8 nap után derült fény 9nap feladta futárszolgálatnál a kupont hogy minél hamarabb megkapjam. Nem érkezett meg én kértem egy csomagszámot kb 2 órája és válasz még semmi . Azóta a srác fent volt a ph párszor szóval biztos megkellet kapnia a privimet és nekem is az övét. Szerintetek mit tegyek, nem akarok ellenségeskedni ezért kérdezlek benneteket hátha mint kívül állók higgadtabban tudtok dönteni nekem nem menne. :N

  Rock Katona

 • runner 125

  nagyúr

  Várj pár napot, majd jelezd akár egy fórumban/hirdetésben ahova írt, h öcsi küldtem pü-t a tartozásod miatt. - Ezekre általában ugrik mindenki.

  Ha, van telefonszám hívjad fel.
  Másik variáció; elállsz az adás-vételtől, megírod neki, h x napja vársz a cumóra, elfogyott a türelmed, utalja vissza a pénzt.

  "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

 • LordDarkness

  aktív tag

  Kösz megfogadom a tanácsodat! Remélem nemfog elharapózni az ügy. Üdv! :R

  Rock Katona

 • PHM

  addikt

  Ha semmi nem használ: Akikkel jó vigyázni üzletelés során.
  Végső esetben: Jelentsd a csalókat és az üzletrontókat.
  Véleményem szerint ide akkor érdemes írni, ha már semmilyen
  más megoldás nem maradt.

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

 • Ittnemaz

  aktív tag

  tanácskérésem lenne:
  vettem egy hibás videokártyát, elötte egy fontos dologra rákéreztem: van-e külsö nyoma annak hogy javitást probáltak rajta, ezt letagadta.
  A terméket átvettem, ott helybe szemrevételezésnél nem bukott ki, késöbb igen.
  privátokban engem okolt, és elismerte tudta hogy átver éppen
  aztán olyan hangnemet engedett meg magának, amivel kihuzta a gyufát

  feketét csak akkor adnék neki ha ilyenkor kell

 • Evgenii

  tag

  Tisztelt tagok!

  Végigolvastam az oldalon a feketelistás dolgokat, valamint a vitás felhozatalt!
  A legegyszerűbben így lehet eljárni:
  1, Azt a terméket, amit megveszel, célszerű az eladó lakásában működés közben megtekinteni, és letesztelni!
  Egy normális eladó nem fog ide-oda rángatni, hanem megmutatja! Legyen szó akár egy videokártyáról is!
  Ezután már egy fokkal nyugodtabban térhetünk haza megvett dolgunkkal!

  Amennyiben nincs mód arra, hogy kipróbáljuk, akkor is alapból célszerű eladási szerződést kötni!
  Személyi igazolvány szám, lakcím, stb. adatokat természetesen feltüntetve!
  Egy hiteles eladónak nincs félnivalója!

  2, Ha eladunk valamit, akkor célszerű minden hibáját leírni a terméknek! Legyen szó karcolásról, törésről, felújításról, stb.! Sokkal őszintébb egy ilyen hirdetés, mint a szépített "csak megkaristolódott az asztaltól" dolog aminél kiderül, hogy két emeletet zuhant mondjuk egy mobiltelefon!

  3, Minden esetben ragaszkodni kell az eladási szerződéshez! Abba szépen pontról pontra le leírja az eladó, hogy ezzel meg azzal a feltétellel adja el az áruját!
  Így a reklamációnak utána egyoldalúan nincs helye, amennyiben a vevő azt aláírásával elfogadta!

  4, A mai világban előre fizetni/utalni/stb. egyenlő a butasággal!
  Egy rendőrségi feljelentés időigényes. Ezen kívül, amennyiben a rendőrségen egy állítás, egy tagadás találkozik, azután a rendőrség szembesítést rendel el. Ott ugyanúgy egy állítás, egy tagadás fog menni. Mit tesz ezután a rendőrség?
  Vagy hivatalból átadja a bíróságnak az ügyet, vagy azt a személyt aki a feljelentést kezdeményezte felajánlja, hogy innentől bíróságon rendezzék az ügyüket!

  Nem fog a rendőrség nagyon ilyen dolgokkal foglalkozni! Jegyzőkönyvezik és csókolom! Elhajtanak polgári peres útra!

  Ezután szépen el lehet ballagni a bíróságra ami újabb idő! Ha ügyvéd kell az egyes esetekben még pénzbe is kerül. Szóval máris mínuszba mentünk a pénztárcánkból!

  A rendőrségre hónapok is rámehetnek, mire azok megmozdulnak. A bíróság pedig szintén nem egy idegbeteg társaság, tehát ott szintén újabb hónapokat lehet várni. Eközben pedig szinte nem történik semmi!

  5, A fogyasztóvédelemhez lehet fordulni, de Ők így fognak indítani: "Küldjön ajánlott levelet a vevőnek/eladónak, akinek 30 napja van a levélre érdemben reagálni. Ezután tegyen a rendőrségen feljelentést!"
  Ezek után a sértettnek kell bizonyítania, hogy Ő a levelét feladta. A tettes pedig hivatkozhat arra, hogy a borítékban nem volt semmi!
  Innentől újabb eljárások kezdődnek, aminek alig lesz vége!

  Arról persze ne feledkezzünk el, hogyha pl. PistiXX1994 felhasználó úgymond lopott wifi-s nettel nyomja a dolgokat, akkor Őt egy élet munkája megtalálni, amennyiben pl. e-mailben/privátban írt egy címet ahová elviszi az árut.

  Tehát nagyon meg kell gondolni, hogy az ember egy üzletelésbe hogyan vág bele!

  Azt pedig már csak halkan jegyezném meg, hogy olykor egyes hardwarek webboltokban olcsóbban kaphatóak, és ott még van lehetőség reklamációra mindenféle rendőrségi feljelentés nélkül!
  Persze ott van szerződés is!

  És akkor egy kis statisztika!
  Mondjuk van 50 esetünk, ahol a vevő/eladó megkárosítja a másik felet. Ebből 10 az amit tudnak rendezni valamilyen üzenet formájában.
  A maradék 40 esetben elkezdődnek a jogi dolgok. Ebből jó, ha 15 esetet a rendvédelmi hatóságok eltudnak rendezni. De akkor már a jó Isten is jelen volt!
  Tehát marad 25 eset, amiből az idők végezetéig se lesz semmi! Csak szitkozódás, és kár!

  Íme egy egyszerű példa a szerződésre akiknek kellene:
  Adásvételi szerződés
  Amely létrejött egyrészről

  Családi és utóneve: …………………………………………
  Születési hely és idő: …………………………………………
  Anyja születési családi és utóneve: ………………………………………
  Lakcím: ……………………………………………………………
  Személyazonosságát igazoló okmány sorszáma …………………………………
  mint eladó (a továbbiakban: Eladó),

  (jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetén: megnevezése, képviselőjének adatai, székhelyének (telephelyének) címe, cégjegyzék-, illetőleg nyilvántartási száma);

  Másrészről

  Családi és utóneve: …………………………………………
  Születési hely és idő: …………………………………………
  Anyja születési családi és utóneve: …………………………………
  Lakcím: ……………………………………………………………………
  Személyazonosságát igazoló okmány sorszáma.: …………………………………
  mint vevő (a továbbiakban: Vevő) között

  (jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetén: megnevezése, képviselőjének adatai, székhelyének (telephelyének) címe, cégjegyzék-, illetőleg nyilvántartási száma);
  alulírott helyen és időben, az alábbi feltételekkel:

  1. Az Eladó eladja a kizárólagos tulajdonában lévő ……………gyártmányú……………… típusú, ……………………. , …………..színű, ……………………………gyártási évű, ……… termékét. A termék ……… (év) …………… (hónap) … napjáig érvényes garanciával rendelkezik.

  2. A Vevő megveszi az 1. pontban megjelölt terméket, miután azt megtekintette, kipróbálta és megfelelőnek találta.

  3. A kölcsönösen megállapított vételár ……………… Ft, azaz ………………… forint, amelyet a Vevő teljes egészében a jelen szerződés aláírásakor átad. Az Eladó az összeg átvételét a jelen szerződés aláírásával elismeri és nyugtázza.

  4. Az Eladó szavatol a termék per-, teher- és igénymentességéért.

  5. Az Eladó tájékoztatta Vevőt a termék következő hibáiról, sérüléseiről:
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Eladó kijelenti, hogy a fenti hibákon kívül a termék semmilyen egyéb hibájáról nem tud.

  6. A termék a szerződés aláírásával egyidejűleg a Vevő birtokába kerül. Az Eladó a termék birtokba adásával egyidejűleg átadja a Vevőnek a termékhez kiadott, az 1. pontban felsorolt okmányokat, valamint (pl. szervízkönyvet, a termék kötelező tartozékait, stb.), melyek átvételét Vevő a jelen szerződés aláírásával elismeri.

  7. Az adásvételi szerződés a szerződés aláírásának napján lép hatályba.

  9. Egyéb rendelkezések:

  10. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv adásvételre vonatkozó rendelkezéseit (Ptk. 365–369. §) vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

  A jelen szerződés ........ példányban készült, amelyet a szerződő felek, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, aláírásukkal megerősítenek.

  Kelt:……………… (város/község neve), ……… év …………… hó … napján.

  …………………………………………….. ……………………………………………….
  Eladó Vevő

  Előttünk, mint tanúk előtt:

  1. Név:……………………………….……

  Lakcím:……………………………………

  2. Név:……………………………….……

  Lakcím:……………………………………

  Remélem valamit segítettem!

 • Steve(AMD)

  tag

  Egy FET blokkot csináltattam k.mamut-al, itt a hirdetése.
  Elutaltam neki a pénzt érte, ő viszont egy olyan blokkot készített nekem,
  amiben az 1/4-es menetek ferdén vannak vágva. Ezáltal a csatik is ferdén állnak benne.
  Azt állítja teszteli a blokkokat, ezért neki is látnia kellett a szembetűnő problémát.
  Mégis elküldte nekem hibásan. Kétszer is kértem tőle korrekt megoldást a problémára
  erre ő teflonszalagot és tömítőfolyadékot javasolt.
  Mivel ferdén vannak a menetek, az egyik oldalon durván éles, (ami elvágja a teflonszalagot) a másik oldalon pedig tompa. Ezáltal a tömítés semmit sem ér!
  Az ő nemtörődömsége miatt nem fogom eláztatni vízzel a gépemet!

  Én úgy vélem, jogos a felháborodásom, és leminősítem a munkáját és a hozzáállását!
  Hülyének néz onnantól kezdve, h. beletette a zacskóba és feladta nekem.
  Ráadásul az utólagos megoldást is el akarja sumákolni!
  De ugye én, hogy merek korrekt munkát és hozzáállást követelni, amikor fizettem??
  Mert: "minden munkában előfordulnak némi hibák.
  Ezzel nincs is semmi probléma."

  De igen is, van probléma, azzal ahogy ezt kezeli!!

  Utoljára azt javasolja, vegyek menetfúrót és javítsam meg magamnak,
  mivel úgy is olcsón (4000ft) vettem tőle a blokkot.
  Gratulálok, a korrekt, "szak"emberi hozzáálláshoz!

  A pénz nem érdekel amit buktam, azt szeretném, ha a hozzáállásán változtatna
  amit tanúsít, és vállalná a felelősséget a hibás munkájáért.
  Tényleg mindenki követhet el hibát, viszont az lett volna a korrekt, ha fel sem adja.
  Vagy, ha véletlen nem vette volna észre, legalább felajánlja, h. visszaveszi!

 • Evgenii

  tag

  Az ilyennel egy a baj! Hogyan bizonyítod, hogy Te valóban hibásan kaptad? Mert ugye itt kezdődik minden!
  Amíg az ember nem tudja bizonyítani, hogy a megvett termék nem az Ő hibájából kifolyólag rossz, - akár működésképtelen, akár esztétikai hibás -, addig egy hatóság sem fog megmozdulni!
  Sokan megkérdezik, hogy: "Miért?". A válasz egyszerű!
  Azért, mert a bizonyítási eljárásnak költsége van, mivel szolgáltatás!
  Nézzünk egy példát!
  Gáspár12 meghirdet egy iPhone 3G-t 35.000 forintért. JózsiBP megveszi tőle! Hogy személyesen, vagy postán, stb. az mindegy! A lényeg, hogy kiderül a telefonról, hogy valamilyen hibája van!
  Miután átvette a vevő, már nem is él a próbagarancia, meg ilyenek! Az eladó simán mondhatja azt, hogy a vevő megtekintette a terméket, tetszett neki! Innentől mire fel reklamál?

  Ezek után ugye mennek a levelek/telefonok, stb., amiből szinte alig lesz valami!
  Leírtam már, hogy minden esetben ragaszkodni kell az eladási szerződéshez! Abban pedig pontosan meg kell határozni, hogy milyen feltételekkel történik az eladás és a vétel!
  Csak ilyen papírral fog érdemben foglalkozni a rendőrség, s egyes esetekben a bíróság! Az, hogy "küldtem neki privátot", "írtam neki 15 mailt", ezzel a rendőrség se foglalkozik!

  Ezek persze a nagy/nagyobb értékű dolgokra igazak!
  A kis értékű 1.000-19.000 ftig terjedő értékekre nem érdemes újabb bejegyzést sem pazarolni, mivel a szabálysértési értékhatár alatt van!
  Ezen kívül, kis értékre tenni feljelentést egyenlő a nullával! Többe van az utánajárkálás és 1 rendőr napi bére, mint az amivel megkárosították a vevőt!

  Mondanám, hogy sajnálom a káresetet, de ettől ugye nem kapja vissza senki sem a pénzét!

  Oda kell figyelni nagyon!

  Egy élő példa! Kb. 5 perce néztem Nokia telefonokat. Azt írja az eladó, hogy szinte alig látható repedés van a telefon sarkán. Ezután feltesz egy fotót, amin igen erősen látszik! Ez még persze a jobbik eset, mert látható! Viszont vannak esetek, pl. iPhone-oknál, hogy rommá van karcolva a telefon, és "okos" folyadékkal kitömítik. Így a vételnél minden csicsás, csak épp 1 óra múlva a telefon úgy néz ki, mint amin átment a Combino!

  Vagy épp a Photoshop-al javított kép esete! A vevőnek csak az esti órákban jó az eladás. Odamész, megmutatja a terméket, és nem látsz semmi kivetnivalót! Másnap pedig egyből feltűnik!

  Szóval nem szabad itt elmenni felelőtlenül dolgok mellett, mert utána csak idegeskedés van, semmi más!
  Szerződés minden esetben mindenre! Védi a vevőt és az eladót is!
  S, mint írtam, hiteles (nem banknál!!!) eladónak/vevőnek nincs félnivalója a szerződéstől!

 • Pug

  veterán

  Mondjuk úgy, hogy ahogy említette is, az eladó/készítő elismerte a hibát (gyanítom ezt a modik majd a pü-ikben is megtalálják..), szóval igen Oda kell figyelni nagyon!, még akkor is ha hsz-t írsz és nem olvasod végig azt amire reagálsz ;]

  [ Szerkesztve ]

 • Evgenii

  tag

  Alvin és a Mókusok zenekar egyik számcíme a válasz: Hiú ábránd!

 • PHM

  addikt

  Engem meggyőztek a képek, az a menet szerintem is csúnyán
  el van baltázva.
  A dolog jogi részére nincs ötletem, a fizikaira talán.
  Szerezz be egy negyedes kúpos menetes csatlakozót.
  Ha szerencséd van, az rendesen fog tömíteni a ferdeség ellenére is.

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

Hozzászólok Aktív témák