Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz atala #74017 üzenetére

    Az optikát ne úgy kezeld, hogy na, ahol optika van, az már a zabolátlan internet territóriuma, ahol végtelen a sávszélesség és a késleltetés ismeretlen fogalom. Az optika is csak adatközvetítési megoldás, van belőle rengeteg féle, és sok változója, például ugye nem mindegy, hogy a mögötte lévő hálózati elemek mekkora sebességet tudnak biztosítani.

    Ha képletesen szeretném elmagyarázni, mondjuk az utca elején lehet, hogy egy 10 Gbit/s sebességű optikai kábel megy az átalakítóba, és az helyben mondjuk 100 lakást szolgál ki. 10Gbit/s osztva 100-al = 100Mbit, tehát ha mindenki egyszerre lóg rajta és egyenlő arányban osztod el, akkor 100Mbit/s az minimális sebesség. A példám nem véletlen: az 500Mbites szolgáltatásnál a UPC 100Mbitet garantál. Ha neked kellene a hálózatot kiépítened, te is úgy csinálnád, hogy az adott területen lévő felhasználók számát felszorzod a minimális garantált internetsebességgel, és teszed ezt úgy, hogy az elérhető legnagyobb csomag értékét nézed, hiszen lehet, hogy mindenki át fog állni egyszer arra.

    Az hatalmas pazarlás lenne, ha úgy építenék ki a rendszert, hogy mindenki számára állandóan és folyamatosan a maximális elérhető sávszélességre méreteznéd...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák