Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz sweetsour #42747 üzenetére

    Szia!
    Meg tudnád nézni nekem, hogy n-es wifi-vel milyen sebességeket hoz a belső hálózat, vagy tőlem akár az internet is lehet. Nekem kábelen helyi samba szerverről hozza a 100MB/s körüli értéket, viszont ha n-es wifi-re váltok, akkor 5MB/s-el jön csak a letöltés. Elvileg azért az n-es wifi-nek legalább 20MB/s-t tudnia kellene.
    Az asztali gépemen a hálózatra 65Mbps-t ír, pedig a kártyának 150-esnek vagy 300-asnak kell lennie. A drivert a chip gyártójától szedtem le, mert a windows által letöltött kék halált okozott. Majd utánanézek, hogy pontosan mi a kártya típusa, hátha találok valami fixet erre.
    A tabletem Asus T100TA, a windows n-es wifi-t ír nála, sebesség adat viszont nincs a kapcsolat tulajdonságainál. A maximum 6.3MB/s volt, amit belső hálón mértem nála. Van még egy csomó kütyü a modemre kötve ki tudja milyen wifi szabvánnyal, azért most mixed b/g/n-re van állítva a modem és 40MHz-re állítottam, mert elvileg az gyorsabb, mint a 20-as. Csatornát nem zavarja senki a környéken. Ac-s wifi kártyát egyelőre nem akarok venni, mert nincs most erre 15 pénzem.
    Van esetleg bármi ötleted, hogy hogyan tudnék javítani a sebességen, vagy hogy hol lehet a rendszerben a hiba? Nekem gyanús a modem, de kíváncsi lennék, hogy te mit mérsz vele.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák