Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    Múlt héten kaptam egy levelet a UPC-től, hogy küldeni fognak egy modemet, ami ma reggel meg is érkezett.
    A levélben az állt, hogy az új modemet bármikor beüzemelhetem, de legkésőbb július 21-ig, mert a régi modem ezután már nem fog működni.

    Már ki is cseréltem a régit az újra. Ez az Ubee kombó kábé kétszer akkora mint a már 10 éves epx2203, és annyi piros-kék-zöld LED van rajta hogy úgy néz ki mint egy karácsonyfa.
    A tartozékok: adapter, papírok, sárga utp kábel ( OMG :F ), CD amin használati utasítás pdf-ek vannak több nyelven, amiből a magyar nyelvűt feltöltöttem, akit érdekel leszedheti: [link]

    A webes interfész alapjáraton a 192.168.100.1 oldalon érhető el, UPC designos a felület. A router rész egy egyszerűbb routernek felel meg, lehet használni a 2,4 és 5Ghz-es opciót is. Van port forwarding, portscan figyelés, tűzfal, ilyen egyszerűbb dolgok.
    A wifi alapjáraton engedélyezve van (a 2,4-es), de kb azonnal letiltottam mivel van már egy 1043ND-m Openwrt-vel, amellyel szemben ennek a UPC-s cuccnak esélye sincs.

    A modem regisztrációja azonnal megkezdődik amint megpróbálunk behívni egy weboldalt. Kéri kikapcsolni, aztán már megy is a net, nem kell semmit állítgatni.

    A régi modemre azt írták hogy vagy vigyem be upc üfire, vagy adjam le valami elektronikai hulladék gyűjtő bázison. Tehát nem tartanak már rá igényt.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák