Hirdetés
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás88
őstag
válasz
eternam #6689 üzenetére
Na akkor nekem is segíts kérlek!
Van egy ati 5670-es kártyám, és jelenleg az zárt frissístett drivert használom (amit alapból felajánl). És van egy játék, ami Ubuntun kb. 35-50 fps-el megy, ugyanez Windows-8-on akár 100 fps-el is szárnyal. Miket kell feltenni, hogy normálisan működjön? -
RaZroX
addikt
Feltettem az experimental féle drivert, most mintha még egy fokkal gördülékenyebb lenne a rendszer de a 3D Acceleration most sem megy.
Szerk.: Fú nem is kicsit
Sokkal "smooth"-abb lett minden animáció
Eddig sem volt lassú de most be sem akad meg semmi
-
RaZroX
addikt
válasz
quailstorm #6696 üzenetére
Oké
Amit most próbáltam úgy se jó
-
-
-
RaZroX
addikt
válasz
lionhearted #6691 üzenetére
Felraktam azzal is és elindítottam vele. Már meg van mi a gond, kell neki ez a 3D acceleration beállítás csak éppenséggel nem indul el. Feljebb írtam mi a hibaüzenet de itt van mégegyszer: XDriInfo returned with non-zero exit code.
-
-
eternam
tag
-
karamblo
tag
Nem vagyok jó angolból, sajnos. Ennyit ir INSTALL-ra,
1) Edit Makefile to suit what you want. Instructions are included by
any user-editable option. I have not done much testing with other
settings than the defaults, so any deviations here - and you're in
uncharted waters.2) Run 'make' to build as configured in the Makefile, or
'make CNF=DEATHSTAR' for all features or 'make CNF=STORMTROOPER' for a
minimal version.3) Run 'make install', as root, if necessary.
The file default.sithwmrc contains the defaults, this will normally be
installed in /usr/share/sithwm/default.sithwmrc, should this fail it
can be copied into ~/.sithwmrc by the userThe file default.sithwmrc contains the defaults, this will normally be
installed in /usr/share/sithwm/default.sithwmrc, should this fail it
can be copied into ~/.sithwmrc by the user(s).That's it. The man page has information on starting sithwm.
-
-
MacCaine
őstag
-
RaZroX
addikt
Jaja! Most jönne az, hogy van 2 játék amivel játszanék Ubuntu alatt ha megoldható, ha nem akkor túlélem
Call of Duty 2 és Red Alert 3 amivel játszanék. Annyira nem fontos, hogy Windows-t tegyek fel miatta, de ha futtatható valamilyen módon akkor az nagyon f@sza lenneTudom..tudom a Linux nem játékra való, de hát na
2013 van, már a Valve is készít játékokat Linux-ra
Valahogy el kell tölteni az unalmas álmatlan éjszakákat
-
RaZroX
addikt
válasz
#40553216 #6676 üzenetére
Ja már feladtam
Most települ az XP VirtualBox-ban
4GB ram csak elég lesz...
Valahogy ugy akarom megoldani, hogy az egyik munkafelületen (asztalon) lesz a VirtualBox a monitor felbontásában és akkor ugy tudok váltogatni hogy mikor használom és mikor nem
Fog menni az 1366*768-as felbontás ? -
törölt tag
Üdv!
Youtube videó nézés közben (http://www.youtube.com/watch?v=ynI3wx2z2AM) grafikus felület kilő, konzolon gyakorlatilag a syslog látszik. Semmire nem reagál, csak power gomb kikapcs.Mi lehet az ok?
Köszi
T -
karamblo
tag
Letöltöttem kipróbálásra egy abszolút minimalista ablakkezelőt, sithwm-et. KIcsomagoltam. telepítettem.meg is jelent usr/share/sithwm -de indításkor nem látható, nem tudom indítani terminálból sem.mi lehet a baj?
-
-
-
Syl
nagyúr
-
-
Csicsóka
őstag
Esetleg Clonezilla Live? Kezel szinte minden fájlrendszert.
Nem tuti, hogy ezzel is boldogul, csak egy tipp. -
-
RaZroX
addikt
Üdv! Photoshop CS5-öt szeretném futtatni Ubuntu 12.04 alatt. Elindítom a telepítőt, végigkattintgatom majd amikor el kezd futni a csík akkor hibaüzenettel leáll a telepítő. Wine alól futtattam a telepítőjét, semmit nem állítgattam mert annyira nem értek hozzá. A hibaüzenetet nem a Wine, hanem a PS telepítője adja ki.
-
oncsi
őstag
Szia!
Írtam, Linux alol nem lefoglalt terület. Bootolva róla meg EXT2.
Norton Ghost, vagy Acronis True Image.. nem is látja. Paragon Drive Copy látja, csak másolni nem engedi.
Linux terminálból a dd if=/dev/sdb of=/dev/sdc bs=1k paranccsal simán lemásolja, de csak ha a cél meghajtó azonos, vagy nagyobb méretű mint a forrás. És tökéletesen működik. Olyan kellene ami 8GB-os Pen helyett megcsinálja ugyan ezt pl. 1 GB-ra, , hisz valós adat csak 300MB van rajta. Sőt, mikor még megvolt a program akkor 128MB-os penre is megcsinálta.A kérdés második részére ötlet? Hogy Image fájlt csinál egy partícióról, majd azt visszatudom tenni? Itt a Ghost Akronis, Paragon elvérzik, mertEXT4-el nem tudnak mit kezdeni, meg ugye nekem Ubuntus kellene :-)))
-
-
RaZroX
addikt
Üdv! Ubuntu 12.04-re akarok letölteni témákat Unity felületre. Azt olvastam, hogy DeviantArt-on a GTK3-ban keresgéljek, de ott ugye Gnome 3-ra is vannak témák. Szóval honnan tudom, hogy melyik működik Unity felületen ?
Előre is köszi!
-
oncsi
őstag
Jó estét mindenkinek!
12.04-et használok, már szinte kizárólag. Csakhogy van egy Paragon Drive Copy PenDrive-om, amivel a Win-es particiokat szoktam menteni. Viszont ez a soft, amivel a Pen-t csináltam, már nincs meg (kb 2 éve egy winXP alá raktam)
Eljött az idő, hogy kellene 1-2 másolat a Pen-röl. De botor módon 8GB-os Drive-ot használtam akkoriban az alig több mint 300Mb-os Soft-nak. És ez lenne a lényegi kérdés.
dd-vel csak akkora, vagy nagyobb Drive-ra tudom másolni. Mivel lehetne egy kb 1-2 Gb-osra átpakolni, hogy a másra már ugy sem használt Pen-ekre elférjen?
Vagy mivel lehetne lementeni (majd később kiírni egy másik Pen-re?
Gparted szerint lefoglalatlan területnek látszik a teljes Pen, Ha viszont arról bootolok, akkor saját magát Ext2-nek mondja (másolni viszont nem engedi :-)
Bocsi, de fontos lenne -
RaZroX
addikt
Lenne egy nagyon hülye kérdésem.. Synaptic-ot hol találom 12.04 alatt ? Ha keresőbe beírom akkor azt mondja, hogy nincs találat...Ja hogy nincs is fent alapból, nekem kell leszedni
.. megnyugodtam
-
válasz
Tamás88 #6651 üzenetére
Szerintem a következő 04-ben ugyanannyi hiba lesz, mint a mostani 10-be, hanem több. Mivel nem állnak meg a fejlesztéssel és újabb funkciókat építenek bele, amint disztróról disztróra adnak ki. Ez természetes dolog, és a program fejlesztéssel jár. A winfos is hasonlóan fejleszt, csak ott ezeket a köztes verziókat nem adják ki, hanem házon belül tesztelik. Meg ott több időt is hagynak a tesztelésre, mielőtt kiadnák véglegesre.
-
-
RaZroX
addikt
Rendben köszi a tanácsokat, akkor 12.04
-
-
fradi81
veterán
5 évig támogatott, utána meg a gép már úgyis kuka
-
szoke12
őstag
válasz
szaszayanou #6638 üzenetére
Ment tisztán. Enyém pentium.
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Legújabb Ubuntu (12.10) menne rendesen az alábbi konfigon ?
Lenovo ThinkCentre M55 Tower
Intel Pentium 4 3GHZ (Logikai 2 magos)
4GB DDR2 800mhz (2x2GB)
NVIDIA 9600GS
80GB SATA HDD
SATA DVD olvasó -
-
törölt tag
Üdv!
Egy másik topicban már feltettem a kérdést, de mivel ide is tartozik, tőletek is megkérdezném.
A következő helyzetre keresek megoldást.
Adva van egy lokális hálózat, ahol van egy ubuntu alapú szerver (samba, tvstream, mail, stb) és a kliensek.
Jelenleg a samba fájlszerver mindenkinek írási jogot ad a megosztáshoz.
Hogyan tudnám megoldani azt, hogy a kliensek közül pár továbbra is kapjon írási jogot, néhány kliens csak olvasási jogot, míg mások egyáltalán ne kapjanak jogot a megosztáshoz? -
-
szoke12
őstag
tényleg...
+ Kérdés: Olyan disztro érdekelne, ami nagyon gyorsan kiépül live-ba, és mszonnal lehet használni. Nem kell hogy sok minden benne legyen, csak böngésző, meg terminál, ami kéne.
Most ubit használok ilyen célra, tudom, van lubi is, de van még annal is kisebb/gyorsabb?
Ha nincs, nekiállok UCK-val... -
choco01
addikt
Hello.
Ismerősöm lapijára kéne Win 7 mellé Ubuntu..
Wubival raknánk fel,2 GB ram és egy 2 magaod Celeron Duo proci..a kérdés az hogy Ezen a gépen a 12.04-es elmenne akadozás nélkül?
Köszi. -
fradi81
veterán
válasz
lionhearted #6622 üzenetére
Az is egy lehetőség, lehet választani.
-
-
Tamás88
őstag
Nálatok is előfordul, hogy ha Youtube-n nézek videót, akkor a felső sor képsora egy kicsit késik?
-
válasz
fradi81 #6602 üzenetére
A tárolókat meg a hülyéknek találták ki?
Partner tároló felvétele
Ezekután bármelyik szoftverközpont megtalálja majd a skypeot. -
és @stopperos : Az európai termékek...
...milyen európai termék? Amit itt szerelnek össze, Kínában gyártott részegységekből?(Pl. Huawei mobilkommunikációs cuccok - kínai, csak itthon rakják össze, és akkor már rá lehet írni, hogy made in EU.)
Amúgy persze, tudom én, mi az a tervezett elavulás, de attól még a tény az tén : az energiatakarékos fénycsöves izzó javítható, és részemről meg is javítom a megfelelő darabokat - aztán a gyártó bekaphatja
-
törölt tag
válasz
Tamás88 #6618 üzenetére
Nekem van egy hifi tornyom (darabok külön összeszedve: huszonéves Videoton rádió, Technics cd-játszó, Aiwa kazettás magnó, mindkettő olyan 18 év körül, [innentől inkább már high-end] Musical Fidelity erősítő, Pro-ject lemezjátszó és Triangle Zephyr II hangfalak, utóbbi három 1998-ból), de egyik darab sem romlott még el. Egyedül a rádión nem tudom már beállítani az időt.
-
róland
veterán
Még csak nem is azért mert "kínai". Szerintetek miből élnének a gyártók, ha kifutná minden termék az elvi élletartamát? Már többször is írtak a tervezett "elavulás"-ról. Kell a bevétel, ezért a termék alig tovább működőképes, mint a rá vonatkozó kötelező jótállás.
(Megjegyzés: Az európai termékek még ezt az időt se bírják ki. [Nem eggyel van rossz tapasztalatom. Köztük ipari felhasználásra készültekkel is.] A kínaiak legalább ebben jobbak.)
-
kispx
addikt
Sziasztok,
Ubuntu 12.10-nél manapság hosszadalmas a leállás. Ha a leálláskor megnyomom az F1-et akkor átvált szöveges módra, akkor van egy ilyen üzenet.
Killing all remaining process [fail]Másik problémám, hogy az ugyanezen rendszer alatt a Firefox nem tudja megjegyezni, a helyesírás-ellenőrzés beállításait. Be van kapcsolva, csak a magyar nyelv nincs kiválasztva.
Valaki ezekre a problémákban tudna segíteni?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Más kérdés, mitől. Nem a LED hal be bennük, hanem a meghajtó áramkör. Az meg már csak azért, mert gagyi kínai. (A LED meg akkor hal be, ha elméretezték a hűtését, de az ritka.)
Én mostanában energiatakarékos fénycsöveket javítok, tavaly nem vettem egy darabot sem már, mert ami megdöglött itthon, az mind javítható volt... -
-
stopperos
senior tag
Még mielőtt beleszaladnánk valami tévhitbe, van egy fórum ahol ezzel foglalkoznak, hogy az SSD mennyit bír.
A legfrissebb eredmények:
Samsung 840 128 GB -> 443 309.73 GiB
Samsung 830 256 GB -> 6 488 443 GiBMondjuk számoljunk napi 10 Giga írással, mert nagyon dolgoztok vele, akkor is 12 évig bírja a 840 es samu,
-
róland
veterán
Életem első nem dual-boot linux telepítése.
(Csak sajnos nem ez a HDD marad a gépemben.)
-
-
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni hogy hogy rakjam fel UBUNTU-ra (12.04) a Skypeot?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest