Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
- Sweet.tv - internetes TV
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Hálózati / IP kamera
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Belehúz a robottaxizásba a Waymo, és egyre biztonságosabb
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen routert?
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Értem én. De meg is válaszoltad az egyik legfőbb ok említésével:
érdekellentétek.
A másik: "az alaptelepítés részét képező alkalmazások ott vannak"
Ami nálam (ha nem lenne net) alapból az Ubuntu kidobását jelentené, mint fentebb írtam. Még szerencse, hogy 5 éve használom, és lusta vagyok a váltáshoz, így inkább Gnome Classic.A szükséges minimum alatt érteném egy alternatív gui létét is. Ha valaki full kezdő, és Unity-omlás van. ott áll meglőve. Vagy milyen alternatív gui van Unity-re?
"Az internetes tárolókat megint te érted félre."
Nem értem.Pont ezért írtam, hogy nem az egész szervert (az összes repot) kell felrakni DVD-kre. De a kettő között lehetne kompromisszumot találni. Ez 2012. áprilisig ment, 7,5 éven keresztül.
Ha nincs neted, nem is használsz Skype-ot.
"Ezen egy DVD méretű telepítő sem segíthet."
De bizonyos mértékben igen. Mert egy-egy DVD tartalma úgy van összeállítva, hogy önmagában egységes, minden függőség rajta van, ami kell.(#5796) Youri
Azért remélem, ez nem azt jelenti, hogy 2006 óta semmilyen frissítés nem ment a rendszerre. -
válasz
#40553216 #5793 üzenetére
De nem tudnak csinálni, pár éve megy már a huzavona vele. Illetve tudni tudnának, de érdekellentétek lépnek fel. Egyrészt akarják a CD méretet, másrészt akarják azokat amitől már nem lehet CD méretű. 50 MB erősen tömörített adat nem olyan kevés ám a CD méretéhez viszonyítva.
A feltétlenül szükséges alatt azt értem, hogy az alaptelepítés részét képező alkalmazások ott vannak. Plusz nem települ, csak maximum kiváltó csomagok, mint amilyenek a nyelviek is. A többi amit felraksz már a te dolgod, az egész tároló meg nem fér rá egyetlen DVD-re, csak sokra. Szóval akkor mi legyen benne, honnan tudod, hogy ki mit használ?
Tehát a feltétlenül szükségest te értetted félre, az Ubuntu kiadásának csomagjairól van szó, és nem remixekről, vagy egyéb, saját összeállításokról. Arra ott van a MiniCD-s telepítő.
Az internetes tárolókat megint te érted félre. A rendszer csomagokra épül, és erős függőségi rendszerre. A csomagokat alapvetően internetről szerzi be az ember, az offline telepítés erősen korlátozott. Hiába szeded le mondjuk a Skype Debian csomagját, nem tudod hibátlanul feltelepíteni, mert jó pár függő csomag kell még a működéséhez. Ezeket internet nélkül egyenként beszerezni és telepíteni nem túl kellemes.
Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet használni a kész rendszert internet nélkül, de beláthatod, hogy internet nélkül elég nehéz elkezdeni a használatát. Ezen egy DVD méretű telepítő sem segíthet. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #5794 üzenetére
Így van, használom. De itt több egymással szemben álló érv van:
1. Kicsi, mert elegendő sw-van rajta
2. de még sincs elég,
3. de azért nem annyira kicsi, mert nem lehet jobban csökkenteni,
4. de ha már túlléptük a legkisebb méretet, akkor már miért nincs rajta kicsivel több,
5. nethez kötött,
6. de net nélkül is megy.Csak egy példa: volt olyan gép, amelyikhez volt wifi driver, de csak letölthető formában. Ha nincs madzag, akkor hogy töltöd le? Persze, máskor, máshol. De egy nagyobb (nem feltétlenül a teljes Canonical-szervert tatalmazó) dvd-iso-t is lehetne így. Nyilván nem lesz már így, de nem tudtok arról meggyőzni, hogy ez így jó.
A Debian oldaláról 3 DVD-nyi iso-t lehet letölteni. A Fedora, a LinuxMint (igaz, ez sem túl nagy, de így is ,5-szerese az Ubuntunak), openSUSE, Mageia, Gentoo, Frugalware, PCLinuxOS, Zorin, CentOS, Slackware: mind ad DVD-t. Miért is? -
Youri
veterán
válasz
God Vazzeg #5794 üzenetére
Mandriva 2006-os backup, nem otthoni serverem is köszöni mrgvan
a frissítési mánia valami windozos beidegződés lehet
-
RBJ
addikt
valaki tudja linkelni a legfrissebb steam telepítőt? nálam valami update dologra hivatkozva nem indul el.
-
törölt tag
Félreérted. Ha már egy majdnem cd-méretű cuccot csinálnak, akkor csináljanak cd méretűt. Ha meg nem megy, akkor hagyják a 'csába az iso faragását, akkor inkább csináljanak rendes méretű dvd-t, amin sok program van.
Feltétlenül szükséges? Ezzel vitatkoznék. Már csak azért is, mert nálam amióta létezik a Unity, egy idő óta mindig összeomlott, csak a gui újraindítás segített. Így repült. Ha most a "feltétlenül szükséges" csomaggal akarnám kezdeni a Linuxozást (és mondhatnám "esetleg nincs netem, mert csóró vagyok, talán ezért is használok Linuxot"), akkor egy ilyen eksön miatt repülne az Ubuntu. Ahogy sokaknál így is lett.
"Egy alapvetően internetes tárolókra épülő rendszert internet nélkül nem éppen célszerű használni."
Erre inkább csak halad. Ennek még előfeltétele minimum a stabil és olcsó szimmetrikus széles sáv, mondjuk 100Mbit/sec-kel, mert ha arra kell várni, hogy a fájljaim ide-oda mozogjanak, akkor repül a felhő. És persze olcsó (mondjuk ingyenes) szinte korlátlan felhőtárhely. Mert ha már ennyire a netre épül, akkor ezek legyenek az alapok! Ne a lencsék.
És amúgy mi van egy ilyen, (szerintem túl) nagy mértékben a netre támaszkodó rendszerrel, amikor nincs net, bármi miatt? Ott vannak az adatok, itt vagyok én, és a kettő között nincs csatorna. -
válasz
God Vazzeg #5790 üzenetére
Erőmű b+
Mondjuk ezen a csodán itt kezemben Lubi van, nem is túl új. -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #5787 üzenetére
Köszönöm szépen, ez a minitube nagyon jó! Majd megnézem kisebb gépen is, nekem alapból benne volt a tárolóban, és épp 720p fullscreenen nézek egy klippet lagmentesen
Jó ötlet volt
-
válasz
God Vazzeg #5786 üzenetére
Te, 360p-t, most néztem, az 1.7-es Pentium M meg Intel VGA is elvitte fulscreenen (mondjuk 1024x768).
Milyen ablakkezelőd van? -
quailstorm
nagyúr
válasz
God Vazzeg #5786 üzenetére
Jó de ahhoz silverlight vagy media player kell. A flash az nagyon nem jó videólejátszásra. A videókártyád meg gyengébb mint a CPU, már floatban. Ami azért durva. Ráadásul a flashbe bele se szól. Csak CPU renderer Core2Duo celeron kell a zökkenőmentes fullHD-hez. És az se flash...
Az általad tapasztalt jelenség NORMÁLIS. Windowson valamennyire enyhébb a helyzet, itthon az 1,4es athlon XP 360p-t lag nélkül visz eredeti legfrissebb XP Pro-n.
Egyébként ha itt tartunk, youtube-hoz van kliens, ami MPlayerrel streamel. [link] de nálam benn volt szoftverközpontban is. Az új youtube update óta nem próbáltam, de az nTube nem megy azóta... -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #5785 üzenetére
Nekem most megy a flash, de érdekel, hogy miért ilyen fos, mert ez nagyon gáz, hogy egy geforce 2 mx400 elég a divx filmekhez, de egy flash meg diavetítés vele
Nem gondolom hogy sokkal nagyobb erőforrás kellene webről video streamet lejátszani mint gépen tömörített tartalmat.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
God Vazzeg #5783 üzenetére
Akkor nincs jobb ötletem mint ez: [link]
Ha nem talk show, hanem nagyon is érdekel a tartalom, az élvezhetőséget meg befolyásolja a minőség. -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #5782 üzenetére
Pepper le van tiltva, ezt én is mindig elvégzem. Nekem lehet a proci lesz a limites, mert egy 3.2-es P4 csak. Majdnem 100%-on megy full képernyőn. Most kisebb monitoron vagyok, kisebb felbontásban, érezhetően jobban működik minden.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
God Vazzeg #5780 üzenetére
A flash az egy emulált virtuális gép saját utasításkészlettel. Ha nem talál megfelelő több száz gigaflopsos videókártyát, akkor laggol. 2,5GFlopos Celeron D viszi kis VGA segítéssel(FX5200 128MB) az 1080p-t, de flash 360p az utolsó ami talán élvezhető, persze az meg béna felbontás. Ugyebár Geforce 6k-tól támogat flash gyorsítást...
A másik ami ilyen effektet okoz, az a google féle pepperflash. Az csak erős GPU-val megy, de azzal se mindig. Az előbb jellemzett géppel mindig akad, és a hang is. Linuxon meg már csak ő a megoldás a friss flashre...
Szóval Windowson, Linuxon az első mikor felrakom a chrome-ot vagy frissíti magát, a chrome://plugins megnyitása, majd a pepper letiltása. A részletes nézet az kell, különben csak annyit listáz mihez jó, hogy többféle van azt nem.
3 éve az öreg P4-emmel meg a komolyabb videókat mindig letöltöttem. A többi meg jó volt 360p-ben is... -
válasz
God Vazzeg #5780 üzenetére
Mert egy *************
De ! Ha lemented a fess animációt/videót, és megnyitod VLC-vel, akkor simán viszi egy öreg gépen is... Szóval az Adobe nem foglalkozik vele. -
God Vazzeg
veterán
Valaki magyarázza már el érthetően, hogy miért kell erőmű a flashplayernek? Mikor egy konfigon divx is simán szépen megy full képen, akkor a flash még diavetítés. Miért? Miért kell neki több erőforrás? Azon felül hogy az adobe nem tudja értelmesen megírni
-
-
válasz
#40553216 #5776 üzenetére
Lehet, hogy nevetséges, de szerintem te sem tudnád jobban összezsugorítani. Egyszerűen képtelenség ennyi adatot kisebbre csinálni. Nagyon sok apró trükköt vetettek már be így is, hogy kordában tartsák a .iso méretét (volt pár huzavona alaptelepítésű alkalmazásokkal is), de 2012-ben már szerintem nem éppen gond, hogy a kisebbség között is csak a kisebbség által használ CD-vel nem kompatibilis a telepítő. Ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy akkor már elszaladhat a ló, és a következő határ a DVD mérete. Az összes feltétlenül szükséges csomag ott van, annál többet nem célszerű belevenni, mert úgyis frissülnének a telepítést követően. Az elv pedig nem változott, az összes asztali környezet külön telepítőmédián kap helyet, nem gyúrják egybe őket, hogy telepítéskor választhasson az ember. Az internetnélküliség persze jó kifogás, de ha az Ubunturól van szó, akkor ez viszont tényleg nevetséges. Egy alapvetően internetes tárolókra épülő rendszert internet nélkül nem éppen célszerű használni.
-
törölt tag
Bakker! Hol találok telepítő dvd iso-t? Konkrét linket kérnék, mert egyszerűen nem találok.
Köszi -
Tamy
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:
Vettem egy Canon LBP-800-as nyomtatót, ami még párhuzamos porton kapcsolódik a géphez. Ubuntu 12.04LTS alatt szeretném beüzemelni, de Linuxban eléggé kezdő vagyok. Találtam hozzá egy ilyen drivert: lbp800_0.1.2.orig.tar.gz, kicsomagoltam, majd terminálban a mappában állva root-ként kiadtam a make install parancsot, de hibára futott, ha jól értettem valami lcups csomagot hiányolt. Mivel ilyent nem találtam, így cups-ra rákeresve Synaptic-ban feltelepítettem azokat amikről úgy gondoltam, hogy kellhet. Ezután már nem hiányolta az lcups csomagot, de a nyomtatók hozzáadásánál továbbra sem talál semmit. Feltelepítettem a Foomatic nyomtatókezelőt, de alapból ő sem látta, manuálisan viszont hozzá tudtam adni, úgy, hogy betallóztam a ppd mappában lévő drivert. Így látszólag fel van telepítve, de a tesztoldal nyomtatásánál nem történik semmi, volt, hogy a Foomatic újraindult, mert hibára futott.Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán észleli-e a nyomtatót. Van esetleg valami parancs, amivel le lehet kérdezni a párhuzamos portra dugott eszközt, esetleg tesztelni, hogy látja-e? Valami olyasmire gondolok, mint usb-n az lsusb.
-
Van itt valakinek Olympus diktafonja?
Ismerősnek van, Linux alatt kellett volna beüzemelni (chaten... köszi...).
Csak terminálos progi van rá, az odvr. Addig eljutottunk, hogy megtalálta az eszközt, csak nem lehet róla lemásolni semmit.
Valakinek tapasztalat...? -
Mtbsrác
senior tag
Hogy lehetséges úgy jelszavat változtatni az egész rendszerre nézve hogy necsak betük meg számok lehessenek hanem csak betük például. Most épp két betü a jelszavam amivel tudok mindent engedélyezni belépni stbstb. Nemkell megkövezni ennyit is szeretnék csak más betüt amiatt ha néha olyas vmit csinálok amit nemakarom hogy megállítsajak. Amúgy non-stop megy a gép. Vmi érthető emészthető dormátumban ha kérhetném.
-
Viper26
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Hol is kezdjem....
A lényeg, hogy nekem soha nem volt közöm linuxhoz, de úgy gondoltam megpróbálozom vele.
Ebből elsőre Virtualbox, és 12.04 LTS lett (Win7 alatt).
Eléggé megtetszett a dolog, két napig volt VM-ként, végül ma délután felment Win7 mellé (dualboot), ami nem ment simán, mert nem volt bootmenü.Ezután némi (elég sok) keresés / google után találtam megoldást, hogy live (USB) alól újratelepíteni / javítani kell a grub2-t.Sikerült, van bootmenü, úgyhogy most ismerkedés a rendszerrel.Ötletek, tippek, kezdő számára hasznos tanácsok jöhetnek.
-
fradi81
veterán
válasz
lionhearted #5762 üzenetére
semmi
-
-
brazso
tag
Ha lassú vagy nem megy a flash alkalmazás, érdemes megnézni chrome böngésző alatt. A múltkor nem indult valami játék firefox-ból, és mivel a fiam azt mondta korábban még futott, megnéztem magam is. Akkor olvastam, hogy linux alatt megszűnik a lejátszó támogatása, a gépemen lévő 11.2-es az utolsó verzió. Említette azt is ugyanakkor az adobe-s hír, hogy a chrome böngésző alatt folytatódik, és tényleg ott 11.5-ös verziót írt ki a lejátszóhoz. A Google alatt más lejátszójuk fut, azt a vonalat együttműködve folytatják. Chrome alatt ment is a játék a fiam örömére.
-
eternam
tag
Nekem a HD4890-el a TF2 kivéve minden pöpecül megy. A flash is. Mondjuk mindegy hogy van-e hardveres gyorsítás vagy nem, mert erős processzorom van. De megy a hardveres gyorsítás is, onnan veszem észre hogy halkabb a gép a hd videóknál.
-
PuMbA
titán
Pont múltkor mondta nekem valaki, hogy rakjak a gépére Linuxot. Hát volt probléma a flash teljesítménnyel és ment vissza a Windows. Most vett új laptopot és már csak ennyit mondtam neki, hogy meglátjuk, hogy mi hogy működik. Egyszerűen tényleg nem tudsz mit mondani azoknak akik Linuxot akarnak, mert vagy fog rendesen működni vagy egy hulladék lesz és ez sajnos 50-50%. Tapasztalatom szerint régebben több gépen működött jól, mint most.
-
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #5755 üzenetére
Jól teszed
Intelen kívül most minden kártyával van valami probléma, régen jobb volt a helyzet. Hamarosan alapbeállítás lesz az SNA gyorsítási driver architektúra és még gyorsabb lesz minden vele. Azt is jó látni, hogy nem csak én szopok
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #5753 üzenetére
Ami biztos hogy nálam 720p-ig most mint 14 cinnamon-on chrome-mal teljesen folyamatos a youtube. nvidia 9600gt. Viszont teljes képrnyőn kissé pixeles lesz a videó, erre még nem jöttem rá miért van, lehet az új flash újítása
-
God Vazzeg
veterán
Tegnap délután elkövettem egy bakit, vga-t cseréltem, nvidia helyett radeon lett. Na, kubi 12.04 leállít, vga cserélve, elindul.. Na mondom, zárt meghajtó fel. Jockey-ból nem tudta egyik felajánlottat se felrakni, letöltés után ismeretlen hibával elszállt. Na akkor amd oldaláról telepítő le, majd telepítés. Nem lehet, mert van már másik fglrx telepítve.. Nézem, nincs aktiválva egyik se, synaptic se tud róla. Na akkor --force kapcsolóval jó lesz az. Fel is települt, azonban újraindítás után bejelentkező képre dobott, és sehogy se engedett be, pedig a jelszavam jó. tty1-en terminálból is ment!
Újratelepítés.. Live rendszer alól lementettem mindent, na akkor goo. Telepítésnél amikor adom meg a particiókat kézi beállítás alatt, 1-2 partició megadás után kidobott live rendszer alá, de folyamatosan. Itt már idegbaj kerülgetett. Néztem közben bodhi linuxot is, de az meg el se indul, befagy a telepítője
Na mondom kész vagyok
Aztán sokadik próbálkozásra elindult, feltelepült, de zárt meghajtó nélkül megint fapad. Fentiek elzongorázva, ugyanaz, majd megint kitiltott
Aztán megint sokadik nekifutásra fel bírtam telepíteni, de 3. alkalommal is kitiltott a pitsába, na itt dobtam félre a 12.04 kubit
Most mint 14 mate van fent, elsőre felment, eddig semmi hiba. Zárt meghajtót is lekezelte elsőre. Viszont a flashplayer nagyon szaggat chrome alatt, teljes képen belerecseg a hang is, erre tud valaki megoldást?
A fentieket csak azért írtam le, hogy lássátok, én is szopok időnként, pedig én mindig azt írom hogy minden megy
-
rtom
senior tag
Szevasztok!
Nagy figyelmetlenségem következtében egy újratelepítésnél leformáztatam a /home partíciómat is, ést ezt csak az újratelepítés után vettem észre.
Van ötletetek, hogyan próbálhatnám meg az adatokat visszanyerni? A neten olvastam a testdisk csomagról, de nem igazán sikerült rájönnöm a használatára.
-
Syl
nagyúr
válasz
leslieke #5743 üzenetére
Mármint hogy ez nem működik?
sudo apt get install mtpfs
mkdir ~/android/
mount.mtpfs ~/android/
Nálam működik hibátlanul, csak éppen leválasztani nem tudom az eszközt. Gép újraindításig ott marad bemountolva a Nexus.Youri
Nem található „umount.mtpfs” nevű parancs, talán erre gondolt:
„mount.mtpfs” parancs a(z) „mtpfs” (universe) csomagból
umount.mtpfs: a parancs nem található -
fradi81
veterán
válasz
alfaromeo33 #5740 üzenetére
A választás a tiéd.
-
alfaromeo33
aktív tag
Sziasztok!
Úgy kaptam ezt a linket h ide irjak. Az lenne a gond, hogy most tettem fel 10.04.4 ubuntut es nincs wifim. A gep egz Samsung NP300E5X-T01HU.
Mit lehet tenni? FULL-FULL analfabeta vok a linuxhoz.
Elöre is köszönöm. -
-
törölt tag
nagyjából egy hete talán megjött a 20-as végű kernel a 3.5-ös szériából a Quantal-hoz, de valami borzasztó lett sajnos. eddig semmi baja ne mvolt a rendszernek, azóta néha meghalnak programok (tipikusan skype, chrome meg smplayer2), de van olyan, hogy az X felület is elhalálozik, és át kell váltani tty1-re meg vissza, hogy megint legyen kép. nem tudom mit változtattak, de egyelőre vissza kellett lpni a 19-es változatra, mert azzal minden stabilan megy.
ráadásul az új kerneleket a kernel.ubuntu.com ftp-n csak a 13.04-hez adják már ki, de még a Quantal-os erziókkal sem megy kb semmilyen hardver rendesen (se wifi, se vga, se hang...). -
szoke12
őstag
Sziasztok!
Hogy tudom egy elrontott Gnome2 asztalkezelő képét visszavarázsolni eredeti állapotba? -
quailstorm
nagyúr
válasz
eternam #5716 üzenetére
Sajnos ATi hoz nem értek, pont ezen linux támogatás hiánya miatt nincs nekem... Nvidián a nightly driver segített volna, de itt nem tudom. [link] sok info nincs AMD kártyákhoz steamhez. Valve úgy van vele minek szenvedjen ha a driver szar, majd legfeljebb ha nem tetszik a bevétel, változtatnak.
-
-
törölt tag
ok asszem értem. már csak abban segíts hogyan van ez a symlink. linkelhetsz is magyar nyelű leírás, hogy spóroljak az írásoddal
ja és 2gramom van lxdevel használom tehát max 6-800 mb ig megy csak a ramhasználat, a cachet mennyiben korlátozzam? és ha eléri a korlátot mi történik?
-
válasz
#16695808 #5726 üzenetére
Lehet szimbolikus linket csinálni. Azt jelenti, hogy egy hivatkozás, ami egy másik helyre mutat. Ha ilyet csinálsz, akkor ott látod a könyvtárat, a neve előtt egy ~. Ha belemész, akkor annak a helynek a tartalmát látod, ahova mutat. Ezt a programok is tudják követni, tehát pl. a KDE thumbnail cache-t úgy tettem, máshova, hogy kikerestem a /home/user/.thumbnails -t, létrehoztam a felmountolt pendrive-on egy mappát, és a .thumbnails -re csináltam róla egy symlinket. Innentől kezdve amikor a KDE előnézetet csinál képekről, a pendrive-ra ír.
-
-
törölt tag
Midori-t egy angol fórumon olvastam, valaki azt írta, hogy pont ezt a problémát ez oldotta meg. Majd kipróbálom, de nem fűzök hozzá sok reményt... azzal meg az lenne a gond hogy cache k*rva nagy lesz, ezért is van áttéve a firefoxnál a HDD-re az SSD-ről de ha mégis beválna pl:a midori ...arról fingom nincs hogy pakolom át a cache-t.
-
-
PuMbA
titán
válasz
#16695808 #5720 üzenetére
Semmit, vannak olyan konfigok, amelyeken a Flash lassú vagy a VGA driverrel van valami vagy mindkettő egyszerre. Az én laptopomon minimum 1.5-szer, de néhány esetben 2-szer több CPU-t használ a Flash, mint Windows alatt. Ugyanígy láttam már ősrégi Intel GMA950-es laptopon száguldó Flash-t, úgy, hogy az asztali gépemen egy modern NVIDIA kártyával lassabb volt. Magyarul kiszámíthatatlan, de Intel VGA-val van a legkevesebb probléma az tuti Flash szempontból.
-
brazso
tag
válasz
#16695808 #5718 üzenetére
A glxinfo parancs kimenetét ellenőrizd. Ha benne van a
direct rendering: Yes
akkor be van kapcsolva a gyorsítás.
Valószínűleg fel kell telepítened majd a glxinfo-t tartalmazó csomagot, de erről pontos eligazítást kapsz majd a terminálban ha nem találja a glxinfo végrehajtandó fájlt. -
törölt tag
Sziasztok!
A videokártyám egy nvidia geforce 7025-ös, hosszú idő után miután az ajánlott illesztőprogramot használtam és szaggattak a 720p-s videók, most update-eset telepítettem, és a verziószám is már bíztató volt hisz a 173 (talán) után 304.34 (asszem) lett és csodák csodája a 720p-t viszi is akadásmentesen (lekopogom)
nos, a youtube 720p is aránylag szépen viszi...DE
az asszony facebook game fun és azok a játékok még mindig akadósak, ez mitől lehet?
mi lehet rá a megoldás?
hogyan tudom ellenőrizni(és/vagy bekapcsolni) a GPU (hardveres) gyorsítástUI:
ubuntu 12.04
Firefox böngésző -
eternam
tag
válasz
quailstorm #5701 üzenetére
ATI HD4890 a júliusi 12.6-os legacy driverrel.
-
eternam
tag
Csaxólok, a getdeb tárolója egy hete elérhetetlen. Az édes jó annyukat, mióta getdeb van azóta sz@r, azóta nem bírják megcsinálni. Hol elérhető, hol nem, de általában nem.
-
válasz
domiromm #5712 üzenetére
Lehet, hogy mégiscsak problémás emiatt ez a RAID tömb. Megpróbálhatod a tömbön kívülre telepíteni a rendszerbetöltőt (pl. pendrive), esetleg másik partíciós tábla használatát (GUID, + 1 MB BIOS GRUB partíció ha nem UEFI-s az alaplap), vagy szétválasztod a tömböt. Nem tudom, én nem nagyon szoktam RAID-del szórakozni.
-
domiromm
tag
Üdv.
Elinditom a ubuntu 12.10 telepitését és megál.
Rendszer betöltő telepitése sikertelen.
Válasz lehetőségek:
-Válasszon másik eszközt, amelyre a rendszerbetöltőt telepiteni kivánja.(Próbáltam másik particiót de az nem sikerült.)
-Folytatás rendszerbetöltő nélkül.
-A telepités megszakitása.
Hogy lehetne feltelepiteni?
Baj-e hogy raidba van kötve a merevlemez.(stripe) -
Syl
nagyúr
Nem hülyeség.
De előbb le kellene választani ezt a "mount.mtpfs ~/android/" mappát. Mert ha nautilusban rábökök a kis "kiadás"-t jelző ikonra, azt mondja: A kötet (android) nem választható le.
Már lehúztam a gépről a Tab-ot, de a mappában még mindig ott vannak a táblagép fájljai -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti játékok OFF topik
- Kiadta a G-Assist szolgáltatást az NVIDIA
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
- PlayStation 5
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- The First Berserker: Khazan
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Alcatel TAB 10" 32GB LTE / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bezámítás! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest