-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Gondoltam kipróbálom az új Bodhi linuxot, le is töltöttem, de boot-nál kifagy
Próbáltam először penről, de csak villog a képernyő vele (fekete kép, kikapcsol, újra fekete, és így tovább), majd kiírtam cd-re, de így se, első bootra kifagyott fekete képpel, másodikra meg bejött a konzol és pacsi. Valaki használja esetleg?
(Innen van, 64 bites
)
-
Syl
nagyúr
Oké, egy újszülöttnek minden vicc új.
Köszönöm! Ki-bejelentkezés után már hibátlan! -
-
Hozzáadtam egy nomodset-et az indítási paraméterekhez, és "gyönyörűen" bootolt a 13.04 (menet közben mindenféle krikkraksszal a vibráló képernyőn, de a végére összeállt az asztal
), csak abban szar a telepítő, úgyhogy visszajöttem még egyszer Win8-ba 12.10-et másolni a pendrive-ra, de remélem nomodeset-el jó lesz ez is.
-
RBJ
addikt
Nem tudom miért nem találok semmit boot screen problémára a neten a mint cinnamonra.
Boot kor semmi nem látszik csak a multi op választó képernyo -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Valakinek sikerült az AMD drivert működőképesen felrakni az Ubuntu 12.10? És ha igen, hogyan?
Én ezt a leírást követtem, de 12.10 esetében beüt a kraft. Ugyanis csak 1024x768-ban látja a notebook felbontását, és nem lehet beállítani.12.04-nél jó. Próbáltam úgy is, hogy 12.04-nél felrakom és akkor onnan upgradelek, de ugyanaz a baj, mint a fenti leírtaknál.
VGA: AMD HD Radeon 5470 1GB (Asus x53)
-
-
RBJ
addikt
boot screen plash screen nem egy és ugyanaz?
-
Syl
nagyúr
Köszönöm a segítséget! Amint hazaérek, izzítom a Vbox-ot
-
floatr
veterán
Megjegyzem egyébként h persze a deb letöltése is teljesen tökéletesen működik, de a kolléga annyira erőlteti a külső tározót, mintha az élete múlna rajta.
Az első sor a tároló felvétele a szisztémába, a második a digitális aláírásának az importálása, a harmadik a szoftverlista frissítése, a negyedik a tényleges telepítés. Szóval nem varázslat, ijedelem, csak ezt egyszerűbb leírni, mint körbekattingatni a fél világot, és ahhoz útbaigazítást adni. -
floatr
veterán
sudo add-apt-repository 'deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian precise contrib'
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -ezt a két sort nyomi be a terminálba, aztán
sudo apt-get update
sudo apt-get install virtualbox-4.2osztakkó meg is vagy
-
Bele kell pötyögni a csomagkezelőbe a forrásokhoz a deb sort, a wget - es meg terminálban leszedi neked a kulcst.
@janos666 : Lehet, a kernelparamétereknél kell megadni a megfelelő dolgot. (Asszem F6 a paraméterek szerkesztése, és a quiet splash helyett text-verbose, de nézz utána gúglival.)
-
válasz
Nagytalp #5064 üzenetére
Nem, az úgy nem lenne jó.
(Nézd át az ArchLinux EFI WiKi-jét, ha érdekel miért.)De olyan szempontból is tök mindegy, hogy a 12.10-es AMD64 ISO-ból sem bootol a notim. Próbáltam már (csak úgy hibakeresés jelleggel) Unetbootin-al áttenni pendrive-ra (isolinux-os MBR-t csinál) és BIOS kompatibilis módban bootoltatni róla a laptopot. Ugyan az a helyzet. Töltőképernyő alatt befagy. Hiába várok akár 5 percet is, pedig nem lassú pendrive.
Gondolom valamelyik beépített driver lehet a ludas.
Van azért itt AMD ACHI controller, amivel sokaknak szokott gondja akadni. (Nálam is behal a Windows, ha felrakom az AMD WHQL ACHI driverét, csak az MS félével fut. - Talán az Intel SSD miatt.)
Itt egy APU és egy diszkrét mobil VGA egyszerre. Az AMD VGA drivere pedig az asztali gépen is kinyírja a Linux-ot (jó, az mondjuk nincs a lemezen, csak külön telepíthető, de minden esetre érzékeny pont ez is).
Meg hát sokszor beletol a HP pár kacatot a notijaiba, ami nem mindig olyan egyszerű (amik a Win8 előtt is ismeretlen rendszereszközként tűnnek elő és a winupdate sem talál drivert).De nem tudom mi lehet a hiba, ezért jöttem a fórumra...
Lehet valahogy text módban bootoltatni a Live CD-t, hogy lássam mi a gond?
(Mint a Recovery mód telepített rendszereknél.) -
floatr
veterán
Én eddig csak olyan verziókat láttam, ami különböző formátumú virtuális image-eket kezel.
Nekem ext4-en van minden vdi. Azok vegyesen használnak file rendszereket, de gondom nem volt belőle. Ellenben amikor vmware-t akartam használni, az ext4-re telepített image-el agyhalál volt.(#5074) tomtyi ha egy viszonylag stabilabb verziót tölt le, nem lesz nagy baja akkor sem, ha nem frissíti...
-
törölt tag
-
Syl
nagyúr
Mindent most hozok létre. A win7.iso is frissen lett létrehozva az ultimate lemezemről. A Vbox-ot már feldobtam deb fájlból, el is indítottam. Ugyanaz mint a win verzió
Sajna csak estére tudok vele foglalkozni, most mennem kell.
Addig is egy újabb kérdés. A vbox tud olyat, hogy fizikai partíciót használ, nem pedig virtuális hdd fájlt? (A vmware tuti kezel ilyet) Mert van egy 500 gigás vinyóm usb3 dokkolóban, arra menne a virtuális gép.
Ha csak ilyen hdd image fájlokat tud, akkor a vinyót, amire a vdi kerül, mire formázzam? ext3? -
floatr
veterán
Nekem már elég régóta semmi problémám nem volt vele. Mostanában talán már ki sem kell lépni a vboxuser csoport miatt.
Arra kell egyedül ügyelni, hogy ha korábban egy image-et úgy használtál, hogy az addon-t vbox-ból telepítetted, akkor egy nagyobb vbox verzióváltásnál a régi verziójú addon összeakad az új vm-el; ilyen migráció előtt javasolt az addon leszedése, majd az új vm-ből való újratelepítése.
-
Syl
nagyúr
Ha már szóba került a VirtualBox.
Ubuntu 12.04 x64 alá innen letöltöm a megfelelő verziót, kettőt kattintok a deb fájlon, bejön a szoftverközpont, azzal telepítem és jónapot. Ugyanúgy használom mint anno win alatt? Vagy ennyire egyszerűen nem úszom meg? -
floatr
veterán
válasz
mickemoto #5067 üzenetére
VBox elindít, XP image elindít, bebootol, elmegy kvzni.
Devices menü az XP ablakán, Install guest additions..., automatikusan bemountol lemez autostart, next, next, finish (lehet h reboot kell)
XP leállít, VBox image settings, shared folders, Add shared folder (Ins), Folder path -- kiválasztod, Folder name -- megadod, Make Permanent pipa, Auto-mount pipa --> OK, OK
XP Image elindít, oszt örül.Régebben kellett egy kicsit masszírozni, de ahogy nézem a legfrissebb verziókban már futás közben is lehet módosítani a megosztásokat.
-
tragiQss
tag
válasz
mickemoto #5054 üzenetére
Sajnos most nincs kéznél windows-os guest, de az biztos, hogy a "guest additions"-t telepíteni kell.
http://askubuntu.com/questions/52773/how-do-i-set-up-shared-folders-in-a-windows-xp-virtualbox-guest
Itt írtak róla bővebben.
Lényeg, hogy a "shared folders"-ben felvett megosztásokat a vboxsrv szervertől kell kérni.pl.:
net use x: //vboxsrv/megosztas -
-
-
Ma kijött egy AMD64 (nem MAC) ISO, de ez sem bootol a notimon (HP 4535s).
A 12.10 legalább a boot logóig eljut, ez csak villant néha a kijelzőn, aztán feketeségbe burkolózva akad el a dolog. -> Ezért voltam kíváncsi a lehető legfrissebb teszt build-re, mert már az is haladás lenne 12.10(release)hez képest is, ha egyáltalán túljut a boot képernyőn...Az asztali gépen működött ugyan az a 12.10-es pendrive (a mai 13.04-et abba nem dugtam még bele), ami a notin nem.
RAR-al csomagoltam ki az ISO-t FAT32-vel formázott pendrive-ra, aztán az UEFI boot menüjében tallóztam be a grub bootoloadert. (Az nem jó a már fent lévő Win8 miatt, ha nem EFI, hanem legacy BIOS módban bootol MBR-ből. Úgy nem lehet EFI-s grub-ot telepíttetni vele, de akkor a Win8 nem fog bootolni többé...)
-
válasz
mickemoto #5056 üzenetére
IP címmel sem (=a Linux IP címét kell beírni a windóz futtatás sorába, mint \\ipcím )
Egyáltalán a gépet látja?
Munkacsoportnak ugyanaz van megadva?
De különben nem meglepő a dolog, a windóz hálózat domain nélkül nagy *****. A Samba meg annak a megvalósítása, az se sokkal jobb.Vagy csinálhatsz még FTP szervert a Linuxra, az se nehéz, csak macerásabb.
-
-
mickemoto
őstag
Ubuntu alatt virtuális XP-ben hogyan tudom elérni a linux mappákat? Telepítésnél beállítottam a tárolóban hogy mely mappákat szeretnék megosztani de hiába, nem látja.
Vagy az is jó lenne ha linux alól tudnék fájlokat másolni az XP C-meghajtóra. -
floatr
veterán
válasz
eternam #5029 üzenetére
Akkor még egyszer megkérdezem, mert elfelejtettél válaszolni az imént: miért verzióbuziság egy új OS telepítése, és miért nem az, ha PPA-kat használsz a legújabb szoftverek telepítéséhez?
Ráadásul ahogy nézem több környezetet is telepítettél, ez is megérne egy szociológiai tanulmányt, ha már így vájkálunk egymás lelkivilágában.
-
afgk2012
tag
válasz
afgk2012 #5007 üzenetére
Na-jó, ez már hülyeség! Ez az új telepítés is elkezdte a hanghibát produkálni. A telepítés folyamán csináltam a Systembackkal 5 mentést. Hiába raktam vissza bármelyiket, rá kellett jönnöm, hogy a hiba alaptelepítéstől fennáll. Rapszodikus, ezért gondoltam, hogy most aztán jó. De sajnos 20 indításból egyszer-kétszer jelen van.
Feladtam. Jó sok időt elcsesztem vele.
-
válasz
eternam #5049 üzenetére
Innen töltöttem le. Telepítés és frissítés után vagy az oldalsávon az ikonjára jobb egérgomb -> Store, vagy terminálban
steam steam://store
Simán nem indul, mert akkor közli, hogy ez egy zárt béta tesztelés. De így, ilyen kerülőmegoldással már teljesen jó.
-
szoke12
őstag
Köszönöm a válaszokat! Igyekszem megoldani.
Kendek: 50GB... Olyan nagy adathordozóm nincs is.
-
Na, tényleg, akkor mostantól (13.04) mindig AMD64+MAC lesz már az x86_64 ISO, vagy csak még nem készült el a szokásos PC-s AMD64 (nem +MAC) verzió?
Kicsit lassú itt a net ahhoz, hogy letöltsem a MAC-est és rájöjjek, hogy nem is jó csak MAC gépre.
Nem tudom, hogy miben más. +MAC, mint hogy MAC-re is jó, vagy csak MAC-re jó?
Ugye + és nem kötőjel... -
-
RBJ
addikt
mit kell még terminálban mókolni, hogy a sensors parancsra ne csak egy értéket adjon hanem magonként kíírjon mindent?
-
Bár nem olvastam végig elejétől, de miért nem használsz DD-t?
Egy-egy partíciót, vagy egy komplett lemezt is lementhetsz képfileba, úgy hogy közben tetszés szerint még tömöríttetheted is a tartalmát (ha pl lassú lemezre mentesz és elég gyors a CPU egy egyszerűbb tömörítési algoritmushoz, akkor kvázi ingyen csökken a méret, sőt, akár gyorsul a teljes folyamat, mert kevesebbet kell felírni a lemezre, ha sikerült csökkenteni a méretet). -
RaZroX
addikt
Üdv! Ubuntu 10.10-re telepítettem fel a Cairo Dock-ot. Feltelepítés után az OpenGL nélküli változatot indítottam el (mert csak egy GeForce2-es van a gépben). a Dock körül egy nagy fekete téglalap volt, és fel ajánlotta hogy bekapcsol valamit (már nem tudom, hogy mit) és akkor eltűnik. Ez a téglalap valóban eltűnt, viszont most rettentően belassult a rendszer. Vannak dolgok amik "odafagynak" a kijelzőre, az ablakok mozgatása akadozik. Ki szeretném kapcsolni, azt a bizonyos opciót, amit aktivált a Dock, hogy újra kezelhető legyen a rendszer. Tud valaki ebben segíteni ?
-
-
-
eternam
tag
válasz
eternam #5029 üzenetére
Azt lefelejtettem hogy régebben használtam a Libreoffice külső tárolóját, de az nagy csalódás volt. Egész egyszerűen sz@rnak frissíteni, így mindig letöltöm a fejlesztő oldaláról a legfrissebb deb csomagokat és telepítem.
Más. Azt a sz@r pulseaudio hangszervert az első dolog hogy leszedem és csakis alsat használok. Az alsaból is azt a drivert amit a hangkártyám gyártójának oldaláról szedek le. Ugyanez igaz az AMD videokártyámra is, és a hálókártyámra is.
-
eternam
tag
Akkor leírom milyen külső tárolók vannak az lts ubimon:
1. A hivatalos Gnome 3 fejlesztői által karbantartott Gnome 3 tároló.
2. GetDeb App és Games (Az ubuntu fejlesztői tartják karban)
3. Medibuntu. Szintén nem hobbi júzer által karbantartott tároló.
4. Google Chrome. A google tartja karban.
5. Opera ASA. Az Opera fejlesztői tartják karban.
6. DropBox tárolója. A DropBox fejlesztői tartják karban.
7. Oracle Java. Az Oracle tartja karban.
8. A MATE tárolója. A Linux Mint tartja karban.
9. VLC. A VLC fejlesztői tartják karban
...és voilá összesen három hobbi júzer által karbantartott tároló van a gépemen, az ffmpeg és a gstreamer és a systemback. És persze használom a backport és a partner hivatalos tárolókat. A komoly cégek által karbantartott tárolók nem jelentenek biztonsági kockázatot, a másik három sem túlzottan valószínű gond lesz vele, némelyiket több mint öt éve használom. Aztán a Debian Sid (testing) hivatalos repóiból is szoktam alkalmazásokat telepíteni, pl Asunder, Transmageddon, stb. Persze csak és kizárólag olyat telepítek ami összefér a függőségeivel az általam használt ubuntuval. Egyébként egy esetet kivéve mikor is rootkittel fertőzték a gépeket külső tároló karbantartói, sosem volt probléma a több ezer ppa-val mióta ubuntu van. És ha ezek után azt mondod hogy veszélyben van az ubuntum, akkor az a válaszom hogy orvosi eset paranoid vagy. -
akox101
csendes tag
Sziasztok !A napokban vettem egy DELL 5040 inspiron laptopot és ubuntu 10.10 volt rajta alapból,feltettem rá az uj ubuntut 12.10-et.Sajnos a munkámmal kapcsolatos programok nem nem kompatibilisek a Linuxal csa a Win-nel.A laptop csak win vista és win7-el kompatibilis.Betettem win 7cd beállitottam a boot sorrendet,h cd-ről tegye.Jött a win kérés nyomjak egy gombot a telepítéshez...alull elindul csik aztán feketeség és egy pár soros hibaüzenet.Van gparted ezen az ubuntun azzal kéne probálkoznom először??Kérem a hozzáértő segítségeteket a hibaüzenet a következő:http://kepfeltoltes.hu/view/121106/P101012_15.02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
-
floatr
veterán
válasz
eternam #5014 üzenetére
Elsősorban az a probléma, hogy a PPA-ban lévő csomagokat sokszor csak egy hobbista tartja karban, aki néha ráér foglalkozni vele, néha nem. Többször is belefutottam, hogy a PPA-ból származó friss verzió csak többnyire futott az adott rendszeren.
Amúgy meg milyen alapon verzióbuzizol le bárkit, amikor épp te hinted az észt a PPA-kban összebarkácsolt frissebb csomagokról. A PPA-használat már önmagában belefér a verzióbuzis hozzáálláshoz az imént megfogalmazottak szerint.Olyan van, hogy neked nem ad semmi nélkülözhetetlen funkciót az újabb verzió, de attól még nem az a hülye, aki kíváncsi rá, vagy szükségesnek gondolja.
-
válasz
eternam #5014 üzenetére
Megbízhatatlan minden külső tároló és PPA, csakis saját felelősségedre használhatod őket. Nekem van PPA-m, és ha úgy támadna kedvem, akkor letörölhetnék minden adatot az összes gépen amin használják. Ki akadályoz meg benne? Az égvilágon senki. Ismersz engem, ismered az ffmpeg-es csókát? Szerintem nem, így pedig nem is bízhatsz meg bennünk. Ha jóhiszemű vagy, akkor az a te dolgod. De ilyen szempontból sokkal biztosabb az Ubuntu hivatalos tárolója. Nem beszélve arról, hogy ha az Ubuntu tárolójában bugos az ffmpeg, akkor jó eséllyel a PPA-ban is az lesz, és ugyanúgy rinyál a felhasználó. És pediglen GPL, mosom kezeimet, én ugyan semmi garanciát nem vállalok arra nézve, hogy minden jól működik.
(#5016) fradi81: Ha kompatibilis az NV meghajtója, akkor igen, máskülönben nem nagyon, hacsak nem ismersz hozzá patch-et, hogy beforduljon a modul. De ilyenkor amúgy is célszerűbb a legfrissebb meghajtóval próbálkozni, a tárolóban nem nagyon frissítik ezeket.
(#5015) eternam: Ez a te döntésed. Komolyan elvárod mindenkitől, hogy úgy gondolkodjanak ahogyan te? Remélem, hogy ezt nem gondoltad most komolyan...
Amúgy meg ha már ide sorolsz, áruld el, hogy mikor szoktam én panaszkodni? -
eternam
tag
válasz
eternam #5014 üzenetére
Szerk: lemaradt. Az új funkció(k) majd benne lesznek két év múlva a következő lts-ben. Addig meg csak kibírom valahogy. Én nem új funkciót várok el egy operációs rendszertől, hanem azt várom el hogy hibátlanul, bug mentesen működjön. Ha valakinek nem ez fontos, akkor sajnálom. Csak akkor nem kell panaszkodni hogy bugos.
-
Vajon miért nincs épp x64 PC ISO a 13.04 daily build-ek közt? [link]
Nem pont ez manapság a legelterjedtebb platform?Nekem az asztali gép és a laptop is 64 bites EFI-vel bootol elsődleges Win8-at, így az x86-os ISO-t nem tudom külön partícióra telepíteni, mert ezeken nincs x64-es EFI mappa. Ezek csak MBR-be tudnak grub-ot telepíteni. (Még x64-es 12.10-es sem teljesen automatikus a dolog, de azzal meg tudom oldani.)
-
válasz
eternam #5009 üzenetére
És mi van akkor ha nekem például nem jó az LTS mert inkompatibilis, elavult csomagokat tartalmaz, esetleg hiányzik valamilyen újabb funkció? Akkor mit csináljak, ne használjak Ubuntut? Mert a külső tárolók nem nevezhetők ilyenkor megoldásnak, hiszen hatalmas hibalehetőséget rejtenek magukban, és kifejezetten megbízhatatlanok sebezhetőség szempontjából.
-
eternam
tag
Sok verzió... akiknek mindegy csak a legújabb ubuntu legyen. Aztán csodálkoznak ha bugos. Jól jegyezzétek meg ubuntuból csak lts-t szabad használni, azt is csak akkor szabad feltenni ha már elmúlt fél éves, mert abban többnyire már javították a bugokat. Nem véletlen a google is csak lts ubuntut használ. Az alkalmazások frissítése megoldható ppa tárolóból, úgyhogy az sem indok hogy nem akartok elavult szoftvereket használni.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Ez is egy megoldás, csak be kell állítani az fstab megtartását és a GRUB újratelepítését. De ha a külön /home-ot nem használod Kubuntun, akkor javasolni tudom a Live készítését.
Most gőzerővel dolgozom az új verzión, abban majd automatizálom ezt, mert nem mindenkinek egyértelmű. -
afgk2012
tag
válasz
afgk2012 #4951 üzenetére
Csak nem nyugodtam bele abba a hanghibába a 12.10-es XUBUNTU-n. Felraktam újra. Most nem jelentkezik a hiba. Beraktam alá ugyanazokat a programokat, de a hibának nyoma sincsen. Egy másik pratición megvan a hibát mutató is. Frissítettem, de maradt hibás. Próbáltam kideríteni, hogy mi a különbség, de nem jöttem rá. Szóval azt most letörlöm és marad ez az új install. Biztosan azt gondoljátok most, hogy miért foglalkozom vele ennyit. Mert bosszantott. Na-mindegy, minden jó, ha a vége jó.
-
Syl
nagyúr
Van egy belakott 12.04-es ubuntum, de szeretném kipróbálni az új kubuntut. Kendek professzor Systemback programja képes visszaállítani a teljes rendszert? Vagyis, ha formázom a "/"-t (a home külön partíció), ráteszem a kubuntut és később vissza akarom rakni a lementett ubuntut, akkor azt hogyan? Kubuntura felteszem a Systemback-et és visszaállítom a lementett állapotot?
-
pethYeti
addikt
-
pethYeti
addikt
12.10-es ubi egyszerűen nem hajlandó működni fglrx driverrel, nem tölt be a unity. Amint leszedem egyből jó, de úgy meg megfő a gép mert képtelen szabályozni a hűtést. 12.04-el is ez lehet a helyzet vagy ez csak egy új bug?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Crypto Trade
- iPhone topik
- PlayStation 4
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Diablo 3 Collector's Edition
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest