Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
- Belehúz a robottaxizásba a Waymo, és egyre biztonságosabb
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Sweet.tv - internetes TV
- Gyors chipprogramot akarnak az európai politikusok
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Gebriel #4699 üzenetére
Hali!
Netes jó? HDDownloader
-
Gebriel
veterán
Hy all!
Tudnátok ajánlani egy Youtube mp3-at letöltő vagy konvertáló progit.
Win-en a aTube Catcher használtam esetleg ennek van linuxos változata?Köszi előre is.
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Feltettem Win8 mellé az Ubuntut (12.04).
De sajnos az AMD driver telepítése nem akar összejönni.
Először felraktam a zárt meghajtós részből, de a CCC azt írta, hogy nincs driver, vagy nem működik.
Utána kikapcsoltam, és felraktam terminálból (1.hsz), de így is ugyanaz az eredmény... Valaki valami ötlet?A másik kérdésem:
A laptopom ventilátorát miért pörgeti a rendszer? (Probook 4330s)
Win8 alatt teljesen halk a gép, de Ubuntu alatt zúg a ventilátor... :/ -
afgk2012
tag
Xubuntu 12.10-re próbálok TWINKLE-t felrakni, de nem akar összejönni. Tudnátok segíteni?
-
törölt tag
"csak macerás megcsinálni."
Most nézem: talán már annyira nem is.
Zentyal Samba 4-gyel. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Hogy tudnám életre kelteni az egerem görgőjének vízszintes scrollozását? Köszönöm előre is.
-
válasz
lionhearted #4687 üzenetére
Én a mc belső szerkesztőjét szoktam. Az azért nagyságrendekkel felhasználóbarátabb.
-
Rimuru
veterán
válasz
geprombolo #4688 üzenetére
ctrl+o mentés, ctrl+x kilépés
-
geprombolo
őstag
válasz
lionhearted #4687 üzenetére
Ezzel már ment, beírtam a PuMbA által írt változtatásokat, csak hogy kell elmenteni? Mit nyomok?
-
válasz
geprombolo #4686 üzenetére
Mivel lubi, ezért gedit sincs (gondolom).
Hamár terminál, akkor ahsználjuk azt.
sudo nano /etc/pulse/daemon.confÍgy.
Nem tudom, hogy hány drivert tettél fel, de élő rendszert le lehet menteni pl a SystemBack progi segítségével, könnyen, egyszerűen. Akár másolni, akár telepítőkészletet létrehozni. (PPA-ból elérhető)
-
geprombolo
őstag
A pulse már megy, de hiába adom ki a parancsot, csak elkéri a jelszót és visszadobja a labdát. Semmit nem nyit meg. Ja, a gép újra lett indítva.
Még valami: van valami lehetőség, hogy a szépen feltuningolt lubimat livecd-re mentsem, hogy legközelebb ne kelljen vesződjek a driverek telepítésével, stb.? -
válasz
God Vazzeg #4680 üzenetére
Előző munkahelyen eléggé meglapődtem, amikor megláttam, hogy a fileszerver Samba. És ez nem egy 20 emberes cég volt, hanem egy multi, sok gyárral szerte a világon, és ezek egy AD-ban voltak.
Az előbb ahogy gúgliztam utána, megy a tartomány Samba-val is, csak macerás megcsinálni. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #4680 üzenetére
Ahogy néztem, igazából nem túl régi, pár éves.
-
PuMbA
titán
válasz
geprombolo #4681 üzenetére
Ja, elfelejtettem, hogy Lubi
, szóval akkor egy "sudo apt-get install pulseaudio"-val kell nyitnod és egy géprestart is kell, mert a lubiban nincs pulseaudio alapban.
-
-
PuMbA
titán
válasz
eternam #4676 üzenetére
A PulseAudio csak egy "hangszerver", ami összegyűjti/keveri/irányítja több alkalmazás hangfolyamát, majd az ALSA segítségével megszólaltatja. Ha a PulseAudio beállítások jók (alapbeállítás a 16bit/44.1khz), akkor semmit sem ront a hangminőségen, sőt javíthat, mert mindent túlmintavételez 96kHz-re és a 24bit pedig lehetővé teszi, hogy ne vesszenek el a bitek, ha digitálisan szabályozod a hangerőt.
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam telepíteni a Gnome shell-es Ubi 12.10-et (32 és 64 bites verziót is), de nem volt hajlandó tovább menni a kék csíkos képernyőnél. Semmit nem adott be (menüt, tovább gombot, bármit). Telepítettem volna USB-ről (unetbootin-nal), optikáról, de nem akart tovább menni. Otthagytam vagy 10 percre, de semmi kép csak a nagy üres kék csíkos háttérkép.
Gépem típusa: Dell
Más is tapasztal valamit más gépen? 12.04 LTS x64 legalább elindult menüileg és Live-bootként is. Lehet marad az a 10.10 helyett. Bár a Gnome nekem szimpibb, mint a Unity, de megbarátkozom én bármivel
Köszi,
A. -
PuMbA
titán
válasz
geprombolo #4614 üzenetére
Audacius-sal semmi baj, a hangminőség a PulseAudio beállításain múlik.
Terminálba: gksudo gedit /etc/pulse/daemon.conf
Resample methodot átírod "speex-float-3"-ra.
default-sample-format-ot "s24le"-re.
default-sample-rate-t "96000"-re.
Ha van valamelyik előtt ; akkor azt vedd ki, mert az azt jelenti, hogy hagyja figyelmen kívül a sort. -
törölt tag
válasz
afgk2012 #4634 üzenetére
"...Likewise Open, an open source version of the BeyondTrust agent that connects Linux, Unix, and Mac OS X computers to Microsoft Active Directory..."
"...Likewise Open a BeyondTrust ügynök nyílt forráskódú változata, amely Linuxot, Unixot és Mac OS X-et futtató számítógépeket csatlakoztat MS Active Directory-ba..."
Tehát egyrészt pont azt tudja, amit a Samba (még) nem (Microsoft Active Directory) , másrészt pont azt, amit te sem, csak elméletben felvetetted, hogy tudja-e ezt ingyé a Linux.
A Linux maga nem, de a LikeWise-t gyártók igen.
Ők pénzért is árulják, és ingyen is megkaphatod. Konkrétan hivatalos, Canonical/Ubuntu által karbantartott verziót is telepíthetsz az Ubuntu alaptelepítése után.
-
...@ubuntu:~$ sudo apt-get install skype-bin:i386
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Unable to locate package skype-binKöszi a helpet, közben böngésztem kicsit és wubi-s telepítés mellett úgy látszik valami gond van. Majd hétvégén, ha lesz időm, lehet felteszem tisztán az Ubuntu-t, aztán akkor jó lesz.
-
-
válasz
garfield-r #4664 üzenetére
A Windows nem ismeri az Ubuntut, és úgy amúgy a Linuxos fájlrendszereket sem. Ergo indítani sem tudja őket alapból, és nem is kell neki, mert az Ubuntu a GRUB-ot telepíti. Az pedig indítja az Ubuntut és a Windowst is, mert mindkettőt ismeri. A GRUB választómenüjéből bekapcskor kitudod választani, hogy melyik operációs rendszert akarod bootolni.
(#4663) ldave: Na jó, de milyen rendszer, honnan akarod telepíteni, milyen tárolókat vettél fel? Ez sima függőségi probléma, és a hibaüzenetből sok konkrétum nem derül ki.
-
garfield-r
tag
Windows esetében a Rendszer tulajdonságai / Speciális / Indítás és helyreállítás felületen lehet kiválasztani hogy egy adott HDD-n található operációs rendszerek közül melyik induljon el automatikusan. Ez lényegében egy oprendszer választó felületet hoz fel a windows betöltése előtt. Az érdekelne, hogy elég ha Windows alatt elvégzem a beállítást, vagy Ubuntu esetében is kell valamit hasonlót csinálni? (a cél az lenne, hogy bekapcsolás után meg tudjam adni, hogy melyik rendszer induljon el)
-
Nekem erre ezt adja:
...@ubuntu:~$ sudo apt-get install skype
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
E: Unable to correct problems, you have held broken packages. -
Amennyit én nézegettem a Szoftverközpontot, elvileg ha listázza, akkor telepítés előtt felajánlja a tároló aktiválását is (legalábbis a universe tároló esetében láttam ezt már). De ez biztosan nem történt meg, mert valami kettes verzióról beszélt, hogy azt telepítette volna onnan. Szóval ha egyéb forrásból elérhető volt a Skype, akkor nem volt mit aktiválni, hanem valami inkompatibiliset erőltetett volna fel. Nem tudom, de igazából mindegy is, a lényeg, hogy most már jó.
(#4660) garfield-r: Ubuntuhoz nem kellenek olyan driverek mint a Windowshoz, és a gyártók nem is igen készítenek ilyen formában hozzá semmit. Vagy amit mégis, azt úgyis tartalmazza a rendszer is.
Ezt az alapértelmezett windowsos rendszerindításos kérdést nem igazán értem, kifejtenéd bővebben?
-
garfield-r
tag
Szaisztok!
Most kezdtem el foglalkozni Linuxal, és még telelpítés előtt felmerült két dolog, amiben szeretnék segítséget kérni:
1: Első lépésként letöltöttem az Ubuntu 12.10-es verzióját, majd szerettem volna ehhez drivert is szerezni, notebookom van (Lenovo G580), a gyártó oldalán viszont nemigen találtam semmit sem... Honnan lehet, ha egyáltalán kell, drivereket beszerezni?2: Meglévő Win7 mellé szeretném telepíteni az Ubuntu-t, ugyan azon a HDD-n lenne a két oprendszer -> elég ha a Windows rendszerindításnál beállítom az alapértelemezett oprendszert, vagy még ezen kívül mást is kell állítani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
re_mod
tag
Csak akkor miért adja be a skype-ot ha így alapból nem telepíthető ráadásul nem is jelez semmi hibát csak egyszerűen nem történik semmi. Kis ellentmondás érzek ebben mert ha ez kellene a feltétele legyen a telepítésnek nem kellene felajánlania addig amíg nincsenek beállítva az ehhez szükséges dolgok.
Másrészt szerintem akkor lenne tényleg jó átlag használathoz is ha az ilyen tapasztalati látásmód nélkül is elboldogulna vele az user úgymond adná magát a dolog. Ill. itt is müködne de néha mégsem...
-
-
A legnagyobb probléma ott van ezzel kapcsolatban, hogy a partner tároló nincs alapértelmezetten engedélyezve. Normális csomagot a Szoftverközpont is telepít, meg más csomagkezelő is.
Amúgy a felhasználóbarátságról meg annyit, hogy ezt a pár sort össze is kattintgathattad volna. Sőt, már meg is mondtam, hogy tedd meg. A Szoftverforrásoknál egy katt, aztán kilépésnél még egy, végül a telepítéshez megint egy. Csak ismerni kell egy kicsit a rendszert, vakon semmi sem könnyű.(#4653) szoke12: Az max. ntfsck lesz, de ha NTFS-re volt formázva a penna, akkor ne csodálkozz. Ellenőrizni pedig mindenképpen Windows alól ellenőriztesd. Ezzel a zárt technológiával csak korlátozottan kompatibilis az Ubuntu.
-
válasz
szoke12 #4651 üzenetére
Akkor attól nem lehet
Én csinálnék róle mentést dd-vel, vagy gószttal, aztán Getdataback, vagy a Gparted adatmentés funkciója.fsck.ntfs -> nincs ntfs-re fsck.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #4648 üzenetére
Nem engedi. Errorozik.
hcl: leállítottam a gépet előtte.
-
-
szoke12
őstag
A pendriveomon volt egy fontos mappa. lementettem, kihúztam, megyek a másik géphez, erre a mappa eltűnt!
Terminál látja, hogy ott van, de megnyitni nem tudja...
Mit tudok kezdeni?
dd ?
ghost ?
a dd-t hogy használjam? nem használtam még soha. Mert akkor kimenteném, aztán azt majd átturkálom. Vagy valami fájlkezelő, ami lát mindent rajta, és nem csak mappastruktúra szrint rendezi be? -
Bake, ennyi, ha nem megy máshogy:
sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ubuntu quantal partner"
sudo apt-get update
sudo apt-get install skype(#4645) God Vazzeg: Felesleges azzal kínlódni, mert ott van a tárolóban, egyszerűen telepíthető és megy. Az Ubuntu fejlesztők már megoldották az esetleges inkompatibilitási problémákat, mi miért vesződjünk vele?
-
re_mod
tag
válasz
God Vazzeg #4643 üzenetére
Nem tudom kár kínlódni szerintem nem itt lehet gond ezt írta ki:
Failed to fetch http://archive.canonical.com/commercial-ppa-uploaders/skype/ubuntu/dists/quantal/main/binary-i386/Packages 404 Not Found [IP: 91.189.92.191 80]
, E:Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead. -
re_mod
tag
Virtualboxra telepítettem a 12.10-est és ugyanazt csinálja a Skype a gyári csomagkezelőből a folyamatjelző szaladgál egyik végéből a másikba a "megvásároltak telepítése" szöveggel.
Nem tudom de eddig 3-ból 3-szor default nem megy fel akkor másnak miben más hogy felmegy ha igaz....
Meg nem tudom de elég kommersz dolog ez a skype manapság szóval elég gáz hogy default képtelen feltenni elég alap dolognak tűnne egy alap felhasználónak....
-
-
-
Azt nem hiszem. Viszont a Szoftverközpontot én sem szeretem annyira, legalábbis telepíteni nem szeretek belőle. Javaslom a Synaptic csomagkezelő használatát, igaz, hogy bonyolultabb némileg (persze csak a teljesen laikusok számára), de sokkal gyorsabb és pontosan látod, hogy telepítesz.
Nekem fent van a Skype, és eddig sem volt gond a tárolóból történő telepítés, szóval biztosan megy nektek is. -
válasz
afgk2012 #4634 üzenetére
Linuxon alapból minden ingyé' van.
A Samba tud tartományt kezelni, a módját még nem próbáltam, de elvileg tudja. DC is tud lenni -
afgk2012
tag
Mit értesz tartományba lépés alatt?
Nem tudom megmondani. Csak érdekelne, hogy egy olyan dologért amiért a Mikrosoftnál külön kell fizetni (a pro változatot kell megvenni hozzá), azt tudja-e a linux? És ha igen, akkor ingyen, vag pénzért?
(#4632) tomtyi: Köszi, de mondjál légyszíves néhány szót róla, hogy mi ez és mit csinál.
-
törölt tag
válasz
janos666 #4619 üzenetére
Fogadjunk, hogy túl sokat foglalkoztál matekkal az utóbbi években.
(#4621) afgk2012
Ez kell neked? -
Engedélyezni kell a partner tárolót, majd frissíteni kell a csomaginformációs adatbázist, és máris lehet telepíteni. A kettes verza valami külső tárolóból kerülhetett oda, nem csoda, hogy nem ment. Valamint egy idegen Debian csomag telepíthetetlenségében sincs semmi meglepetés.
-
-
re_mod
tag
Nem megy a wubi 12.10-el a Skype sem a weblapról sem az okádék szoftverközpontjából sem. Ahogy néztem valami kielégítetlen függőség áll fennt a terminál telepítés alapján. Próbáltam onnan is telepíteni de sehogy sem jött össze de ha már két embernél jelentkezett akkor csak lehet valami...
Egy órát kínlódtam vele majd csuklóból letöröltem az egészet...
-
szoke12
őstag
Szaisztok!
Van 3 rendszer a gépemen Ubiból: 10.04.4., 10.10, és 12.04
A kérdés: Van egy nyomtatóm, amit szkenneléshez használok csak (mivel nincs tintája). De csak a 12.04, és a 10.10 kezeli. (Epson Stylus SX200).
A 10.04 nem akarja felismerni. Látja, hogy ott van, be is sorolja, de a szkennelésnél csak köröz, majd kiírja, hogy "Nem található szkenner" Ilyenkor mi van?
Próbáltam törölni, majd vissza, meg kihúzni, vissza, másik usb-be stb... de nem. nem akarja.
A többi kettő rendszer viszont gond nélkül szkennel vele. -
Nem a filerendszer volt a ludas. Azon akad ki, mikor az Intel fake-RAID0 blokk eszközt akarja összerakni. Egyszer hagytam addig szenvedni a régebbi kernelt recovery-be bootolva, míg kiírta hogy ez a gáz és nyomjak S-t.
Utána friss kernellel is bootoltam, nem láttam semmit, de nyomkodtam az S-t, és bootolt.
De fura, mert most tudom mountolni azt a RAID tömböt. -
Wubi-val feltettem a 12.10-es új Ubuntut egy 64bites Win8 preview mellé. Skype-ot viszont nem tudom sehogyse telepíteni, se a software center-ből a 2-es, se a Skype weblapról a 4-es kiadás nem akar felmenni. Más is tapasztalt ilyesmit?
-
Mit lenne érdemes megpróbálni, ha nem bootol be az Ubuntu 12.10?
Nem tudom pontosan miért, de annyi rémlik, hogy mikor legutóbb leállítottam vele a gépet, akkor előtte felraktam a csomagkezelős frissítéseket.A legutolsó kernel (.18) Recovery Mode-ban sem jó semmire. A korábbiak eljutnak a szöveges menüig, de ha fsck-zni akarok, akkor lefagy, amint az ext4 partícióhoz nyúlna mountolás vagy ellenőrzés céljából (a FAT32-es EFI partíción még gond nélkül átrágja magát előtte ugyan arról a lemezről).
Ami poén, hogy Windows 8 alól tök nyugisan tudom mountolni azt az ext4 partíciót (read-only módban használom a drivert, szóval szerintem nem ez vágta haza).
-
válasz
PumpkinSeed #4617 üzenetére
Akkor a 30_os-prober-t lehetne átírni pl. 09_os-prober-re. De ha a Windowst akarod alapértelmezetten indíttatni, akkor nem ez a megoldása neki, hanem a /etc/default/grub fájlt kell szerkeszteni, pl.:
GRUB_DEFAULT=”Windows 7 (loader) on /dev/sda1″
Majd ki kell adni a
sudo update-grub
parancsot.
-
PumpkinSeed
addikt
Adott egy Ubuntu Linux grub.cfg-je
Win7 van a gépen és Ubuntu
Terminálba szeretném átírni a boot sorrendet. A
### BEGIN /etc/grub.d/10_linux ###
elé kell bemásolni a
### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
-t.Ez a Win7-nek az indítója.
-
geprombolo
őstag
Lubuntuban miért van az, hogy a háttérképem, annak ellenére, hogy be van állítva, nem áll be teljes képernyőre? Viszont ha kiválasztok egy másikat, akkor az már beáll (szerk: affene, most úgy sem akarja), amíg újra nem indítom a gépet. Aztán kezdődik elölről.
A gép natív videófelbontása 1024 volna, de monitoron nézem 1600-ban. Esetleg állítsam be a bootba, hogy már ott 1600-al dolgozzon? Azt hogy kell?
-
válasz
geprombolo #4596 üzenetére
Ez az offline telepítéses sztori azért kicsit bűzlik. Ha a liveCD-vel ment (ami szintén nem tudott volna frissíteni), akkor ami a lemezre kiíródik, az egyrészt ugyanaz, másrészt neki is mennie kéne.
De tény, a megoldás első lépése egy kábeles frissítés. Kábel bedug, frissítéskezelő előhív, aztán check->install.
Vagy terminálban:
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y && sudo apt-get clean(azért használtam dist-upgrade -t, mert frissebb kernel így tud települni, ha van)
-
geprombolo
őstag
Köszi, nagyon vágod a témát!
Mit tudsz ajánlani audiolejátszót, ami mindent eszik és kevés ramot fogyaszt mellé, meg könnyen kezelhető? Win alatt az AIMP2-t használtam, az mindent tud, ami nekem kell. Ja, meg persze tsúúúúts legyen a hangminősége, nem hallgatok gyenge mp3-akat, ha nem muszáj. (Még mindig Lubiról van szó). -
PuMbA
titán
válasz
geprombolo #4612 üzenetére
Nincs, nagyon régi cucc. Itt a lista, hogy mikkel működik. Még azt nem írtam le, hogy újabb Inteleknél is vaapi kimenet kell a hardveres gyorsításhoz, de mondjuk ez is oda van írva a linkre, hogy hogy meg mint.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
tototos #4608 üzenetére
Terminálba beírva ezekkel a parancsokkal tudsz törölni:
sudo apt-get clean
Csomagok telepítésekor minden letöltött .deb fájl a /var/cache/apt/archives/ könyvtárba kerül, és itt is marad, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen újra beszerezni. Egy idő után ezek elég sok helyet foglalhatnak, így a clean paranccsal törölhetjük őket. Ha mégis újratelepítünk valamit, akkor a csomagkezelő letölti a szükséges fájlokat, és visszakerülnek az említett mappába.sudo apt-get autoclean
Az autoclean parancs hasonló a clean-hez, a különbség annyi, hogy csak a régebbi verziójú fájlokat törli, a legfrissebbeket meghagyja.sudo apt-get autoremove
Az olyan feltelepített csomagokat törli, amelyek már nem szükségesek semmihez, csak feleslegesen foglalják a helyet. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Kubuntuval kapcsolatban. Van olyan parancs ami kitörli a temp fájlokat? Olyanra gondolok mint windowsnál a lemezkarbantartó.
-
PuMbA
titán
válasz
geprombolo #4585 üzenetére
XV Overlay a leggyorsabb videókimenet/videóleképező, ha nincs hardveres gyorsítás és open source drivert használsz. Ha ez nincs (pl. amd open source-ból a nagyokosok egyszerűen kivették, pedig nekem szükségem lenne rá) az XV Textured-et kell beállítani. HD sorozatú AMD-knél, ott valami avivo/vaapi videókimenettel van hardveres gyorsítás ha jól tudom, NVIDIA-nál meg vdpau kimenettel lesz. A pulse hangkimenet meg azért kell mert ma már a legtöbb disztróban ez van.
-
-
afgk2012
tag
Olvasom, hogy a Windows8-nál, csak a pró változat tudja a tartományba léptetést. A linuxnál hogy van ez? Tud ilyet, vagy nem?
-
Egy AMD Radeon (HD 3610) van integrálva a CPU mellé, amit támogat a nyílt és a zárt (fglrx) meghajtó is. Különösebb gond nincs vele, bár ugye nem egy erőgép. A felfüggesztésből való visszatérés talán inkább a nyílt meghajtóval megy jobban, de ki kell próbálni. Én őszintén szólva nem nagyon használom eme funkciót, tekintve, hogy SSD-ről pár másodperc alatt elindul így is a rendszer.
Amúgy igen, leginkább a videomeghajtó miatt szokott gond lenni a felfüggesztés. -
Syl
nagyúr
Együttműködik vele rendesen? Problémák telepítéskor? Az integrált ATI vga-val gondok? Sleep?
Ideiglenesen valami P35 inteles alaplapot és egy 4550-es ATI-t használok ubuntu 12.04-hez és minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel megvagyok elégedve, kivéve hogy nem megy a sleep.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest