Keresés
 • Sipi

  addikt

  Segíthet, de ha jól tudom, egy saját tápos erősítő is csak tizenvalahány decibelt erősít. Ha valamelyik ágon olyan 20dB veszteséged összejött, az már pont akkorára esett le, ami már élvezhetetlen képet ad (vagy semmilyet). Ha ezen erősítesz, segít, de szuper az sem lesz.

  Ha valaki jobban ért hozzá, javítson ki - remélem, rosszul tudom az erősítők max. teljesítményét.

  Esetleg annyit tehetsz, hogy - mivel a hálóba megy először a drót - ott osztod ketté, egyik szál faterodé, a másik megy tovább. Utána erre a saját szálra fabrikálod azt, amit írtam (ötös osztó, sok hosszú drót).
  Így is lesz veszteség, de nem akkora, mint a mostani megoldásnál.

  Sipi

  Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

 • And

  veterán

  Szia! Szerintem Sipi #17-es hozzászólása megfontolandó, mert alapjában jó gondolat, hogy nem mindig a továbbvitt jeleket osztogatjuk szét (és ezzel bizonyos ágakban igen szép csillapításokat érhetünk el).
  Ami még megfontolandó: a legelső splitter - az internetes ágban - lehet aszimmetrikus, a kábelmodemnek bőven lesz elég jele egy 9...11 dB-es csillapítás után is, és így a tv-ág csillapítása még kisebb lehet. Ha erősítőt teszel be, akkor az lehetőleg a közös - még osztatlan - tv-ágban legyen, mert 1.) így minden fogyasztási hely jelszintje nőhet, 2.) a már egyszer-kétszer csillapított, gyengébb jelet erősíteni nem szerencsés a zaj szempontjából (azaz mindig a közös - legnagyobb szintű - jelet kell erősíteni, és azt szétosztani, nem pedig fordítva.)