Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  válasz Micsurin #7 üzenetére

  hát, ezekre most szerintem senki sem tudja a választ

  viszont azért a legelső kérdés a biztonság, magyarán, ha a kínai cucc hatékony, be kell adatni, ha csak az van - szerintem. aztán nagyon nagy baj már nem lehet, csak kényelmetlenség.

  "azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

 • Kékes525

  nagyúr

  válasz Micsurin #7 üzenetére

  Két szempontból lehet és kell erre válaszolni.

  A kínai vakcina okozta immunitás többféle antitest választ vált ki mert többféle idegen fehérjét is tartalmaz, mint a Pfizer által termeltetett 1 tüskefehérje (nem 1 darab, 1 féle). Azonban a Pfizer által termeltetett tüskefehérje darabszámra sokkal több lehet, mint a komplett vírust tartalmazó, mert az mRNS-ről nem egy, hanem számtalan, sok kópia képződik. Ezért van az, hogy az immunválasza is erősebb mint a Sinopharmmé.

  1. Biztonság. Szerintem nem hiszem, hogy néhány hónap után lényegesebb mellékhatás lépne fel, mint amikor csak az egyiket kaptad. Persze ez nem szentírás. Mivel nem volt leellenőrizve, nem vállalná a kockázatot az orvos. Szerintem jogosan.

  2. Hatékonyság. Minden ismételt antigén bevitel, megerősítés növeli a hatékonyságot egy picit. Hogy mennyivel azt nem lehet elméletileg kiszámolni. Vizsgálat kellene, de ilyet nem hiszem hogy csinálnának. A Pfizer önmagában is jelentős immunválaszt okoz, felesleges kombinálni.

  [ Szerkesztve ]

  Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Hozzászólok Aktív témák