Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz tisn #52969 üzenetére

    "valamelyik varians szerintem biztos elkap. akkor mar egy enyhe legyen"

    1. Két hónapja még az volt a mondás, hogy érdemes friss harmadik oltással gyorsan elkapni a Deltát, hogy legyen egy kis extra védelem a következő (még súlyosabb) variáns ellen. Azóta az derült ki, hogy a Delta átesés 19%-ban véd az Omikron fertőződés ellen, szóval nem feltétlen érte volna meg a fáradságot.

    2. Az eddigi vizsgálatok szerint az átesés kb. 3 hónapig ad erős védelmet, utána a védelem ugyanúgy csökken, mint az oltások által kiváltott. Azaz hiába kapja el most valaki az Omikront, hat hónappal később simán elkaphatja megint (az Omikront, a Deltát, vagy bármelyik másik variánst.)

    3. Miért pont az Omikront érdemes elkapni (amelyik súlyosabb betegséget okoz, mint az Alfa vagy a Béta), miért nem érdemes a következő változatra várni, ami lehet, hogy még kevésbé lesz súlyos?

    (Az Omikron súlyossága még mindig vitatott, olyan tanulmány is volt már, hogy legalább olyan súlyos, mint a Delta. A járvány számai (kevesebb a fertőzötthöz képest a halott) csalókák, mert ott nem feltétlen az Omikron enyheségét látjuk, hanem az oltások/korábbi fertőzések védő hatását. Lásd UK, ahol a lakosság több mint 95%-nak van már antitestje.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák