Új hozzászólás Aktív témák

  • NeoPampalini

    aktív tag

    válasz Ringman #44986 üzenetére

    "ez a 15k tanár egyébként miért nem hajlandó oltatni magát?"

    Nem reprezentatív minta: feleségem kollégái közül a testnevelők a legnagyobb antivaxxerek, köztük megy az "immunerősítő torna" meg hasonló okos megoldások terjesztése, plusz a sok fészbukos sületlenség. A többiről csak azt tudom, hogy "azért nem oltatom be magam, mert csak".

    A megfejtés itt is az, hogy akkor majd elmennek egyházi iskolába (ugyan hova kell egy 60 éves tornatanár?), vagy nekiáll vállalkozni, burkolónak áll, satöbbi.

    "(ill. felmerül, hogy a tizenpárév csuklóztatás után miért pont ez teszi be a kaput?)"

    A helyi tanárok 90%-ának fingja sincs a való világról, a tanári kar nőtagjainak túlnyomó része jól menő vállalkozók feleségei, csak azért tanítanak, hogy ne otthon legyenek (ezt ők mondták, nem én találtam ki, döbbenet). Nem érdekli őket kábé semmi a tanításon kívül, még a saját munkakörülményeik miatt sem panaszkodnak, vagy ha igen, akkor is legfeljebb az igazgatót vagy a tankerületet szidják, nem pedig azt, aki kitalálta ezt az egészet, a politika meg aztán pláne nem része a világuknak.

    Eddig elevickéltek ebben a lábvízben, mert nekik nem volt ilyen horderejű semmi, az életpálya modell és a portfóliózás sem ütötte át az ingerküszöböt, úgy látszik, az oltás már túl nagy "kötelező házi feladat"...

Új hozzászólás Aktív témák