Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz BlackV #44936 üzenetére

    Lehet, hogy nem tetszik az érvelés, de valójában ez a hivatalos álláspont, amit pl. a CDC is képvisel: az oltás felvételét nem szabad antitest vizsgálat eredményétől függővé tenni, mert jelenleg nincs elég adat, hogy meg lehessen határozni egy biztonságos küszöbértéket, ami felett valaki védettnek számít. (Pl. forrás) Amit én úgy értelmezek, hogy lehet, hogy létezik ilyen küszöbérték, de jelenleg tudományos bizonyíték nincs rá.

    Ezzel szemben áll az, hogy arra viszont vannak bizonyítékok, hogy az oltás minden esetben növeli a védettséget (azoknál is akik korábban átestek a betegségen, vagy oltva vannak). Tehát az oltást minden esetben érdemes beadatni, mert utána biztosan védettebb lesz az ember, mint előtte.

    (És szerintem ezért bátor dolog valakinek azt tanácsolni, hogy "elég ennyi antitest, ráér még az oltás". Mert mi van, ha egy-két hét múlva mégis jön egy kellemetlenebb lefolyású (áttöréses) fertőzés?)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák