Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    A német Paul Ehrlich Intézet mai jelentése:

    Az a hét különleges trombózis eset, amely miatt felfüggesztették az AstraZeneca oltásokat, körülbelül 20-50 év közötti embereket érintett, jelentette kedden a Paul Ehrlich Intézet. Közülük hatnak úgynevezett sinus vénás trombózisa volt, mindegyik nő fiatalabb és középkorú volt. A vérlemezkék hiánya miatt bekövetkezett agyi vérzés egy másik esete orvosilag nagyon hasonló volt.

    "Minden eset a Covid-19 vakcina, az AstraZeneca oltása után 4-16 nappal következett be." A hét érintett ember közül három meghalt. Az értékeléshez kikért minden szakértő egyöntetűen azon a véleményen volt, hogy itt egy minta látható, és hogy a bejelentett betegségek és az AstraZeneca oltás közötti kapcsolat "nem valószerűtlen" a PEI szerint.

    Az oltás utáni esetek száma statisztikailag szignifikánsan magasabb, mint az oltás nélküli populációban általában előforduló agyi vénás trombózisok száma: "Körülbelül egy eset lett volna várható, de hét esetről számoltak volna be."

    A vérlemezkehiányos súlyos agyi vénás trombózis nem befolyásolja a Covid-19 súlyos vagy halálos kimenetelű csoportjának magas kockázatát, azaz nem az időseket érinti, hanem a fiatalabb és középkorú embereket.

    "A fenti tények mérlegelése után a Paul Ehrlich Intézet az esetek további elemzése érdekében elővigyázatosságból azt javasolta, hogy az oltást a németországi COVID-19 oltással, az AstraZeneca-val függesszék fel." Az Európai Gyógyszerügynökség (Ema) szakértői ezért a hét folyamán megvizsgálják, hogy az eredmények befolyásolják-e az AstraZeneca oltás előny-kockázat profilját és az oltás EU-s jóváhagyását.

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák