Új hozzászólás Aktív témák

  • mozso

    senior tag

    válasz mpo #29046 üzenetére

    Ausztria:

    A tanárokat és diákokat hetente háromszor fogják kötelezően tesztelni koronavírusra Ausztriában az új tanév első három hetében attól függetlenül, hogy be vannak-e oltva, vagy sem – jelentette be az MTI szerint szerdán Heinz Fassmann osztrák oktatási miniszter.

    Ausztria keleti felén szeptember 6-án, az ország többi részében pedig egy héttel később nyitnak az iskolák. Fassmann szerint a háromhetes kezdeti fázist követően a járványügyi intézkedéseket a regionális fertőzöttségi mutatókhoz fogják igazítani.

    Amíg egy hét alatt a százezer főre jutó fertőzöttek száma száz alatt marad, addig a szűrővizsgálatok önkéntes alapon működnek majd. Ha a százezer főre jutó fertőzöttségi mutató 100 és 199 közötti alakul, akkor kötelező lesz a kültéri maszkviselés és heti három teszt azoknak, akiket nem oltottak be. Ennél magasabb értékek esetén pedig a felső tagozatokban a tantermekben is maszkot kell majd viselni.

    A fertőzöttségi arány jelenleg meghaladja a százezer főre jutó száz esetet Ausztria kilenc tartományából négyben.

    Az iskolákban már tavaly bevezették az antigéngyorsteszteket, most azonban a kötelező heti három szűrővizsgálatból az egyiket a valamivel pontosabb PCR-teszttel fogják elvégezni. Fassmann szerint ezekkel az intézkedésekkel próbálják elejét venni az iskolák újbóli bezárásának.

    Magyarország:
    Nem csinálunk semmit, nem szükséges, minden megy, ahogy 2019-ben.

    :W

Új hozzászólás Aktív témák