Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Asbee #29037 üzenetére

    Eredetileg az állam úgy tájékoztatta a 3. oltást felvenni kívánókat, hogy ott kell jelentkezniük, ahol az első két oltást kapták. Tehát aki háziorvosnál kapta, az forduljon újfent oda.
    Volt, ahol jelezte a háziorvos, hogy bizonytalan, ezért inkább oltópontot ajánl, de bizony sok helyen az történt, hogy a háziorvosi rendelőben nyugtázták a megkeresést, közölték, hogy természetesen jár a harmadik oltás és telefonon keresik az illetőt, ha lehet jönni szurira. Majd onnantól kezdve nem történt semmi heteken át.
    Mindeközben olyan hivatalos tájékoztatást nem kaptak az emberek, hogy bocsánat, de a legtöbb háziorvos mégsem fog oltani, mert többe kerülne ennek a leszervezése/logisztikája, mint amennyi a várható haszna lesz, ezért menjenek és regisztráljanak oltópontra, ne várjanak hiába...
    Szerintem ilyen helyzetben jogosan hőböröghet az, aki érintett.
    Néhány nappal korábban beírtam én is ide példa gyanánt, hogy a szüleim is pont így jártak. Augusztus elején telefon háziorvosnak, hogy ott kapták az első kettőt, a harmdikért is oda menjenek-e? A válasz: persze, igen, ide kell jönni, Pfizert fogunk adni, tessenek várni a telefont. Csak éppen telefonhívás közel három héten át nem jön. Ezt elunva apám - nagy nehezen - eléri a háziorvosi rendelőt, ahol kioktató hangon közlik vele, hogy ott nincs oltás, tessenek oltópontra menni. (Sőt, azt is letagadták, hogy egyáltalán eredetileg szó lett volna oltásról.)
    És nem az a baj, hogy oltópontra kell menni, hanem az, hogy úgy indult, hogy "természetesen oltunk, majd telefonon keressük Önöket, mikor lehet jönni", és amikor ez megváltozik (mégsem oltunk), akkor csesznek értesíteni erről az érintetteket. (Én még aznap regisztráltam őket oltópontra - jövő szerdán mennek. Nem is lenne ezzel semmi baj, csak éppen a szervezettség hiánya és az a pofátlanság, ahogy ezt világraszóló sikertörténetnek adják el - na mindez szerintem joggal késztet hőbörgésre sok embert.

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák