• borsodika

  őstag

  Sziasztok.Azért indtom ezt a topicot,mert láttam nagyon sok vírusírtóról esik szó a fórumon de erről nem nagyon találtam csak a 2006-os verziójáról.Magyarországon kevésbé ismerik,de nekem eddig ez vált be a legjobban.Ha bárkinek kérdése lenne,tapasztalata,problémája,írjon és megpróbálok/megpróbálunk segíteni.A 2008-as verzóhoz készítettem magyar nyelvet egyenlőre teszt üzem alatt van.Ha rossz helyre tettem ezt a topicot,vagy már létezik ilyen(ezt nem hiszem) akkor elnézést kérek :U
  Remélem ezzel a topiccal kicsit ismertebb lesz ez a remek vírusírtó.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Itt 1 kép maga a program kezelőfelületéről:

  Ez a trial verzio,persze van ebból full is.

  [ Szerkesztve ]

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  A trend micro-nak az oldalán lehet jelentkezni már a 2009-es beta verzió,tesztelésére!!
  Tesztelőnek jelentkezés: [link]

  [ Szerkesztve ]

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Amit a Trend Micro 2008 tud:
  Prevent Unauthorised Changes
  Improved security policies find and stop unwanted attempts to change your operating system and critical software.

  Image Spam Filtering
  Stop seeing spam that tries to evade filters by delivering images instead of just text.

  Worry-Free Web Surfing
  Identify suspect Web sites before you open them. Disable links to untrustworthy Web sites received by email (available early 2008).

  Customisable Security Warnings
  Decide exactly how often you want to receive warnings about security threats.

  Security Activity Reports
  Regular reports summarise how Trend Micro Internet Security has protected you.

  Features
  Protection Against Viruses
  An award-winning anti-virus engine protects against computer viruses, worms, Trojan horse programs, and related security threats. Automatic updates immunise you against new computer virus outbreaks.

  Protection Against Spyware
  Powerful anti-spyware technology protects your personal information and privacy against spyware, rootkits and other malicious software.

  Personal Firewall
  Prevent your computer from exchanging data with the Internet without your approval, and defend against computer attacks from the Internet.

  Protection Against Web Threats
  Steer clear of online phishing scams that try to steal credit card and bank account numbers. Continuous updates identify the newest risky Web sites.

  Wireless Home Network Monitoring
  Find and block wireless home network intruders.

  Home Network Controls
  Manage, configure and update the security of every computer on your home network with an easy-to-use management console.

  Safeguard Multiple Computers
  Install Trend Micro Internet Security on up to three home or mobile computers.

  Advanced Parental Controls
  Take charge of where your children go on the Web by blocking Web sites with inappropriate content.

  Magyarul összefoglalva:Spyware keresés és védelem,víruskeresés és védelem,a programnak saját tűzfala van,belehet állítani,hogy pl bizonyos ablakokat blokkoljon,Olyan szűrő van benne amibe van pl:pórnómód (ez azt takarja hogy semmilyen pornós oldalt nem enged megnyitni,ha beírjuk a böngészönkbe a pórnóoldal címét és entert nyomunk e 1nagy ablak fog minket piros betűvel fogadni,hogy blokkolta a vírusírtó.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  1 vírusírtó cég készített 1 "nagy vírusírtó teszt"-et amibe a világon létező összes vírusírtóját letesztelték,mind gyorsaság,hatékonyság,tudás alapján.Ezen a lsitán híres vírusírtók is vannak amit a magyar emberek is használnak: panda,nod32 :W ,Kaspersky stb....
  Ezen a listán a trend micro a második helyen áll.Ez elárul valamit a hatékonyságáról. ;)

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Trend Micro Smart Protection Network a biztonságos hálózatokért

  A Trend Micro bejelentette bővített hálózati ügyfélbiztonsági infrastruktúrájára épülő jelenlegi és jövőbeli szolgáltatásait és megoldásait. A Trend Micro Smart Protection Network használatával a felhasználók csökkenthetik az időigényes mintaletöltéseket, így az új megoldás a következő generációs hálózati és tartalombiztonsági infrastruktúra kulcselemeként védelmet biztosít a webes fenyegetések ellen.

  A webes fenyegetések elleni védelem következő állomása: blokkolás még a hálózatba való bekerülés előtt

  A bejelentés a Trend Micro többszintű, elektronikus bűnözők elleni küzdelemre épülő stratégiájának következő állomása. A bűnözőknek sikerült a korábban egyszerű vírusokat egy rejtőzködő, ám folyamatosan növekvő gazdasággá fejleszteni, amely egyre több internethasználó vállalatnak és egyéni felhasználónak okoz problémát. A Trend Micro továbbra is a hálózati infrastruktúra védelmére fejleszti többszintű biztonsági megoldásait, amelyek még a hálózaton, a forrásuknál állítják meg a fenyegetéseket.

  A Trend Micro Smart Protection Network szabadalmi védettséget élvező technológiát alkalmaz. Ötvözi az internetalapú (hálózati) technológiákat az egyszerűbb, ügyfélalapú módszerekkel, így a hálózati kapcsolódás helyétől és módjától függetlenül biztosítja az ügyfelek azonnali hozzáférését a legfrissebb és legbiztosabb védelemhez – otthonról, a vállalati hálózatról vagy éppen utazás közben.

  A Trend Micro Smart Protection Network központi eleme a hagyományos fenyegetések elleni védelmen túl egy olyan világméretű reputációs adatbázist épít ki, amely a Trend Micro hálózati technológiája segítségével a webes fenyegetéseket még azelőtt megállítja, mielőtt azok eljutnának a hálózatba vagy a számítógéphez. A vállalat helyi üzemeltetésű termékeire és kiszolgálómegoldásaira építve – amelyek a Trend Micro 20 éves fennállása óta több millió ügyfélnek nyújtanak védelmet – a Trend Micro Smart Protection Network az interneten folytatja az internetes bűnözés elleni küzdelmet.

  A Trend Micro Smart Protection Network legfontosabb elemei:

  Webes besorolási technológia
  A világ egyik legnagyobb domainbesorolási adatbázisával a Trend Micro webes besorolási technológiája nyomon követi a webes domainek hitelességét. Olyan tényezők alapján rendel pontszámot az egyes domainekhez, mint például a weboldal „életkora”, a helyének változása, valamint a kártékony szoftverek viselkedésének elemzése során felfedezett gyanús tevékenységekre utaló jelek. Ezt követően folytatja a webhelyek keresését, és letiltja a felhasználók hozzáférését a fertőzött oldalakhoz. Annak érdekében, hogy a keresés pontosabb legyen és a téves riasztások száma csökkenjen, a Trend Micro webes besorolási technológiája bizonyos oldalakra vagy hivatkozásokra osztja ki a pontokat, nem pedig a teljes weboldalra, hiszen sokszor a törvényes weboldalak egy részét érinti csak a támadás, illetve az a besorolási idővel változhat.

  E-mail besorolási technológia
  A Trend Micro e-mail besorolási technológiája úgy érvényesíti az IP-címeket, hogy összehasonlítja azokat az ismert kéretlen levélküldések forrásait tartalmazó adatbázissal, valamint egy olyan dinamikus szolgáltatást vesz igénybe, amely valós időben értékeli ki a levél küldőjének besorolását. A besorolási értékelések emellett az IP-címek folyamatos „viselkedésén”, az aktivitás körén és a korábbi előzményeken alapulnak. A kártékony e-maileket a küldő IP-címének beazonosítása után még a hálózaton megállítja, így megakadályozza, hogy a zombigépek, botnetek és egyéb fenyegetések elérjék a hálózatot vagy a felhasználó számítógépét.

  A fájlalapú besorolási technológia összefonódik a webes és e-mail besorolási technológiákkal
  A Trend Micro Smart Protection Network fájlalapú besorolási technológiát is tartalmaz, amely minden fájl besorolását ellenőrzi a végpontnál, a kiszolgálónál vagy az átjárónál. Az ellenőrzés a jó és rossz fájlok listája alapján történik, amelyeket ma vírusmintáknak neveznek. A nagy teljesítményű tartalomszolgáltató hálózatok és a helyi gyorsítótáras kiszolgálók biztosítják a minimális késlekedést az ellenőrzési folyamat során. Mivel a kártékony programokról szóló információkat a hálózat tárolja, a hálózati felhasználók számára azonnal elérhető. A hagyományos vírusvédelmi mintafájlok letöltéseivel szemben – amelyek helyet foglalnak a végponton – ez a módszer kevesebb memóriát és kisebb rendszerteljesítményt igényel a végpontokon.

  Korrelációs technológia viselkedéselemzéssel
  A Trend Micro Smart Protection Network „korrelációs technológiája” viselkedéselemzéssel együtt vizsgálja a tevékenységek összefüggéseit és megállapítja, hogy azok kártékony viselkedésre utalnak-e. Egy webes fenyegetés egyetlen tevékenysége ártalmatlannak bizonyulhat, de amikor különböző tevékenységek együtt fedezhetők fel, az kártékony eredményt jelezhet. Például egy felhasználó kaphat egy e-mailt, amely küldőjének IP-címét még nem azonosították kéretlen levelek forrásaként. Az e-mail tartalmaz egy webes hivatkozást egy weboldalra, amelyet még nem azonosítottak kártékonyként a webes besorolási adatbázisban. A hivatkozásra kattintva a felhasználó tudta nélkül egy „adatlopó alkalmazásokat” tartalmazó weboldalra jut, ahol azok letöltődnek majd települnek a felhasználó számítógépére és az ott szerzett személyes információkat törvénytelen célra használják fel. Azzal, hogy a Trend Micro összekapcsolja a fenyegetés különböző összetevőit és folyamatosan frissíti a fenyegetési adatbázisait időben reagál és azonnali, automatikus védelmet biztosítani az e-mailes, illetve webes fenyegetések ellen.

  A visszajelzések kiegészítik a „szomszédok megfigyeléséhez” hasonló rendszerű védelmet
  A Trend Micro Smart Protection Network másik eleme a beépített visszajelzési rendszer, amely egy kétirányú frissítési folyamat révén folyamatos kommunikációt biztosít a Trend Micro termékei, valamint a vállalat folyamatosan működő fenyegetési központjai és technológiája között. Az ügyfelek rutinszerű besorolási ellenőrzése során felismert fenyegetések automatikusan frissítik a Trend Micro világszerte megtalálható fenyegetési adatbázisait, így további ügyfelekhez már nem juthat el a fenyegetés. A mézesmadzagként felkínált csapdák, azaz a „honeypot”-ok, valamint az ügyfelek és a partnerek globális hálózatából álló fenyegetési tudástár frissítésével a Trend Micro automatikus, valós idejű védelmet, így összetettebb biztonságot nyújt a legfrissebb fenyegetésekkel szemben. Ilyen szempontból egy automatizált polgárőrséghez hasonlít, ahol az egyének is részt vesznek a többiek védelmezésében. Az egyes ügyfelek személyes vagy üzleti információinak titkossága garantált, mivel a fenyegetési információ nem a kommunikáció tartalma alapján van összegyűjtve, hanem a kommunikációs forrás besorolása alapján.

  A Trend Micro Smart Protection Networkkel kapcsolatos tervei
  A Trend Micro tervei szerint az új hálózati fájlbesorolási technológiáját 2009-től vezeti be az ügyfelek, a kis- és középvállalatok és a nagyvállalatok végponti biztonsági megoldásaiba. A technológia a Trend Micro Smart Protection Network szerves részévét képezi. Mivel gyors, valós idejű biztonsági állapotfigyelést biztosít a hálózaton csökkenti a hagyományos mintafájlok végponti letöltésétől való függőséget. Emellett pedig csökkenti a vállalati szintű mintafájl-telepítés költségeit.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  [B][U]

  Trend Micro IS 2008 a legmagasabb pontszámot érte el a rosszindulatú kódok elhárításában

  [/U][/B]

  A független AV-test.org tesztelő cég szerint a Trend Micro minden kategóriában magas pontszámot ért el: az aláírás-alapú és proaktív észlelés, a válaszidők és a rootkitek észlelése terén egyaránt.

  A Trend Micro Inc., az internetes tartalombiztonsági szoftverek és szolgáltatások egyik vezető vállalata bejelentette, hogy végfelhasználóknak szánt rosszindulatú kódok ellen kifejlesztett terméke, a Trend Micro Internet Security 2008 a legmagasabb pontszámot érte el az AV-Test.org vezető független tesztelő cég 28 vírusvédelmi terméket vizsgáló tesztjén.

  A németországi Magdeburgban, az Otto-von-Guericke Egyetemen működő AV-Test.org (www.av-test.org) független tesztelő szervezet jelentése szerint a tesztben szereplő 4 termék közül a Trend Micro Internet Security mind a 12 rootkitet azonosította, mellyel túlszárnyalta legfőbb versenytársait. A rootkit olyan kártékony szoftver, amely átveszi az uralmat a számítógép rendszere felett. Nehezen észlelhető, miután a legtöbb esetben még a rendszertöltés előtt aktiválja magát.

  A Trend Micro a legmagasabb, nagyon jó („Very Good”) minősítést érte el ebben a tesztkategóriában. A Trend Micro terméke az aláírásalapú, igény szerinti észlelési képességek terén is az elérhető legjobb minősítést nyerte el, túlszárnyalva ezzel főbb versenytársait. Az AV-Test.org szerint a termékeket egymilliónál több olyan trójai és hátsó ajtó programmal, bottal, féreggel és vírussal tesztelték, amelyek jelenleg is terjednek, vagy az utóbbi hat hónapban terjedtek el.

  A további kategóriák teszteredményei a következők:

  • Téves riasztások/átengedett programok: Jó („Good”). (A Trend Micro terméke mindössze egyetlen téves riasztást okozott 65 000 tiszta fájl vizsgálata során.)
  • Proaktív észlelés: Jó („Good”). (3 500 korábbi, illetve 20 aktív mintán végzett teszt a kártékony programok „dinamikus észlelésének” és működésük megakadályozásának vizsgálata céljából.)
  • Reagálási idő az új, terjedő kártékony kódokra: Jó („Good”). (A Trend Micro termékei 2-4 órán belül reagáltak a kártékony kódok járványszerű terjedésére a 2007. év 55 különböző mintája alapján. Más főbb szállítók termékeinél ez az érték 4 és 8 óra között mozgott.)

  A TrendLabs, a Trend Micro globális kutatási, szolgáltatási és támogatási központjai által végzett kutatás szerint a webes fenyegetések 1 500 százalékos növekedést mutattak 2005 és 2007 között. Az AV-Test csapata is több mint 5,5 millió új rosszindulatú mintát fedezett fel 2007-ben. Ez is azt mutatja, hogy a számítógépen vagy a mobil eszközön való internetezés közben is számtalan vírustámadás érheti a felhasználó otthoni számítógépét vagy hálózatát, hatalmas károkat okozva ezzel. Ezért a mintaalapú észlelés fontossága megmarad ugyan, de kulcsfontosságúvá válik, hogy a számítógépek és mobil eszközök ne férhessenek hozzá a rosszindulatú kódokat tartalmazó webhelyekhez, mivel így megakadályozható a rosszindulatú programok bejutása a számítógépre vagy a hálózatra.

  A Trend Micro koordinált biztonságot kínál az összes olyan területen – a hálózaton, az átjárón és a végpontokon – ahol a webes fenyegetések a leghatékonyabban állíthatók meg. A Trend Micro Internet Security 2008 termékkel a felhasználók proaktív, zökkenőmentesen működő védelmet kapnak az olyan fenyegetések ellen, amelyek digitális személyazonosságukat és a számítógépen tárolt magánjellegű vagy fontos fájljaikat és képeiket veszélyeztetik. A termék a következő szolgáltatásokat tartalmazza: vírusvédelem, kémprogramvédelem, személyes tűzfal, csalások elleni védelem, vezeték nélküli hálózat figyelése, otthoni hálózat vezérlése és fejlett szülői felügyelet

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  A trend micro 2008 teljesen kompatibilis az Windows vista változattal is.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • zvaragabor

  senior tag

  Te valami fizetett reklámozó vagy?

  #5-ös hsz-ben említett tesztet belinkelnéd, ha megkérlek?

  I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

 • borsodika

  őstag

  Nem,nem vagyok fizetett reklámozó,én csak használom a trend micro-t,és próbálom megkeresni arra a kérdésre a választ hogy a magyar emberek mért nem használják a trend micro-t.Tény hogy nincs reklámozva.a kérésedre petig itt van 1 hasonló teszt mint ami az 5-ös hsz-ben van: [link]
  Amiről az 5-ösben szó van az word fájlba van és valahova úgy eltettem valamelyik pendrive,vagy dvd-re hogy nem találom. :( :DDD

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  A trend micro-ból van 1 olyan változat is amely kevés helyet foglal,és telepítés nélkül futtatható,és licensz kulcs nélkül is frissíthető!!Ezt a változatoz usb kulcsra találták ki.Rárakod 1 pendrive-ra és vírusírtást tudsz csinálni a pendrivon,vagy a gépen lévő merevlemezeken,cd,dvd,fdd stb..

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • zvaragabor

  senior tag

  Egyrészt mert nincs reklámozva, másrészt mert nincs magyar nyelvű verziója. Továbbá tudtommal nem települ fel, ha más védelmi program(antivirus, antispyware) már telepítve van. A rendszerigénye sem kicsi.

  I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

 • borsodika

  őstag

  Igen ez valóban igaz ha pl más antivirus, antispyware -van telepítve akkor szól érte,de ha a trend micro telepítése után telepíted ezeket semmi gond nincs.A többi amit írtál az is igaz de mivel nem az enyém a cég ezért erről nem tudok nyilatkozni :P

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • Krystal_s

  őstag

  szia
  én több mint 4 éve (mióta egy ismerősöm ajánlotta) , csak ezt használom , a legtöbb ismertebb irtót-keresőt teszteltem a gépeimen és talán még a bitdefender ,amiben megbíztam..."kényszerből" azt használtam pár hónapig , az sem volt rossz ,de amint lehetőségem lett újra a Trend IS-t használom.Ebben bízom meg és ez vált be. A többiből hiányzott valami vagy lehet hogy csak a gépem nem szerette őket...bővebben nem írok róluk ,mert mindenkinek más a jó és szép kis viták szoktak lenni ha valaki nem azt szereti ,amit a többség. Észrevettem én is ,hogy Mo-n nem ismert ez a program ,mert a legtöbb magyar fórumon nem is említik...pedig nem lehet olyan rossz ha külföldön nagyon sok komolyabb cég használja.
  Egy problémám lenne , nekem most a 2006-os van fent ,mert a 2007-08 -as nagyon lelassítja a gépet bootolás után...és kb 5perc mire magához tér a gép.Átnéztem minden lehetséges beállítást és nem találtam olyan részt ,hogy pl oprendszer indításnál futtasson le valamit vagy ne. Valamit bele tettek a programba :F , mert a 2006-osnál nincs ilyen gondom. 2 Gépen is próbáltam többször is. Frissítést keres most is , de
  szerinted mi foghatja le annyira a gépet az újabb verzióknál ? Sok külföldi fórumon panaszkodtak erre ,de nem sikerült megoldást találnom. 2007-ben még nem is nagyon érdekelt ,de lassan 2009 és már kicsit "öregnek" érzem ezt.Bár ami újdonság lenne , azt elvileg nem használom, pl spam szűrés nem érdekel ,ami hatékonyabb lett.A kereső adatbázis meg elvileg ua. és mindig a legfrissebb.Naponta akár 3szor is frissíti magát.
  Xp-t használok és 1G ram-om van.
  segítségedet előre is köszi ;)

  [ Szerkesztve ]

 • borsodika

  őstag

  Na most így kora reggel sietek,de amint hazaértem,délután 1 körül válaszolok a kérdésedre( kb annyit írok minimum mint te az elöbb:D).Köszönöm hogy írtál a fórumba. :C :R

  [ Szerkesztve ]

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • Xelo

  addikt

  én spec egy évig használtam a 2006os verziót. igazából nem volt vele bajom, végezte a dolgát. szerintem erős közepes, nem tud olyat amivel kiemelkedne a tömegből. legnagyobb előnye hogy működik: nem próbálkoznak hatalmas világmegváltó új feature-ökkel, hagyják hogy jól bevált rendszer végezze a dolgát. ami nem is feltétlenül baj.
  borsodika: a ?fanatizmusod? nagyon nagy :D :R tényleg kicsit ilyen fizetett hirdető jelleged van :)

  [ Szerkesztve ]

 • borsodika

  őstag

  Iagzából azt hittem oldalakat fogok írni de mégse :F A 2008-as verzió-t nem nagyon tudod gyengébb gépekre rakni,mert a program rendszermagja "erős"-nek lett megírva,és ezzel nem lehet mit kezdeni.Iagzából annyit lehetne csinálni hogy amit nem használsz a trendmicro képességéből pl spam szürő,akkor ennek a service fájlját kiveszed az automatikus indításból.Írtad hogy 1 gb ramod van,ez az adat kevés.Az 1 gb ram is lehet ddr vagy ddr2-es,ddr3-as.Igazából ami számít még a proci és a winyó,de ez nagyon! ha sata II-es winyód van és azzal is lassú... :K

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Végülis,igen nekem mondhat bárki bármit szerintem ez a legjobb :R :DDD
  Én mondjuk nem tudom mért használnak az emberek: Kaspersky-t,Panda-t,és Nod-ot.
  A kaspersky amire azt mondom hogy használható,de mivel a trend micronak saját tűzfala van meg nincs vele semmi bajom,max hogy nem tudom öregebb pc-kre feltelepíteni,de ez a kasperskyre is igaz.
  És párszó a trend micro készítőiről,csapatáról:
  Amikor még kijött a Vista,éd azt használtam voltak fennakadások mert rakoncátlankodott a trend micro 2008.Pontosabban fogtamagát és nem frissítette mert kiírt valami hibát ami értelmetlen volt.Írtam a support e-mailre este és másnap reggel máris írtak,mondták hogy tudnak a hibáról,és elküldték a patch-et.(ez a beszélgetés persze angolul folyt,és nem vásárolt trendmicro-val)
  Úgyhogy elég segítőkészek még ha nem is eredeti a verziód.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • Krystal_s

  őstag

  meg is nézem mi az ajánlott gépigénye a Internet Security 2008-nak
  [link]
  Windows XP Home, Professional PC :Intel Pentium 350MHz
  Required Memory :256MB minimum (512MB recommended) for Windows XP

  most nem írok regényt a gépeimről mind2 hasonló konfig ,ami még fontosabb lehet az :
  pl 3 Ghz Intel proci , 1G samsung DDR 400mhz ram 150GB ATA hdd a többi szerintem nem fontos a program szempontjából...(indító alkalmazások nincsenek tele)
  ha jól látom ,akkor a konfigom még belefér. ügye csak viccből írtad ,hogy a gépem kevés lenne neki 1 GB rammal xp-vel :D
  Az első nálam ,hogy telepítés után kiiktatom azokat a szolgáltatásokat ,amire nincs szükségem.Na mindegy majd kipróbálom az újabb 2008-at ,mert olvastam ,hogy valamit javítottak.
  Most is kb 250 Mb ramot eszik és nem is azzal van a gondom. hanem ,hogy miért kell kb 5perc a teljes rendszer felálláshoz a 2007nél ?(addig mintha fagyott lenne a rendszer) Gondoltam hátha tudod mi futhat ,ami még a 2006nál nem volt meg...

 • Xelo

  addikt

  [link] - ezeket a teszteket nézd végig, helyre rakja a dolgokat. természetesen egy embertelen feladatot adott mrizos a kiszemelt programoknak, de a Kaspersky és BitDefender valahogy csak meg tudta oldani, még a PC Cillin és NOD32 elbukott.

 • borsodika

  őstag

  Nem azt mondtam hogy kevés neki a géped.Az enyémen érdekes nem kell 5 percet várni,és ez azért van mert korszerübbek az alkatrészek legfőkeépp a sata II 16Mb chache dob rajta.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Megnéztem a 2 videót a trend micro-ról.3 bibi van:
  1.A videóba szereplő trend micro a sima antivirus változat,ellenben a téma neve trend micro internet security.
  2.Nemtudom mikor készült ez a videó,de alapvető hibák vannak benne: internet explorer 6-al felmenni a netre már alapból öngyilkosság.
  3.Mivel a videóba szereplő virtuális gép spyware-t kapott nem minden esetbe tudja írtani a trend micro mivel nem kifejezetten spyware írtó.Arra ott van a spy bot,és a spywareterminator.Ha ez a 3 program fenn van nem érhet nagy baj,ha nem 1000-el nézed az XXX,és warez oldalakat,és nem nyitod meg a kéretlen e-mailok csatolmányait stb... ;)

  [ Szerkesztve ]

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • Xelo

  addikt

  átverést ne keress benne, a teszteknél ugyanazokat a károkozókat használja vmware-en. mindegyik vírusirtóból az antivirus kiszerelést használta, ha nem ezt írta az elírás. nyilván a teszt nagyon durva: egy sima xp telerakva millió szeméttel: de csak így lehet igazából meglesni azt hogy melyik mire képes. és természetesen abban igazad van hogy Trend Micro az antivirus.. De ez nem elég, mindegyik mai "antivirusnak" kellene tartalmaznia spyware-védelmet, ez eléggé alap. kukkold meg a BitDefender-es videót. ;) de amit a végén írtál azzal egyet értek teljesen, és ezt már megbeszéltük sok témában: ésszel kell használni a gépet, és nem ér meglepetés.

 • borsodika

  őstag

  Iegn,nagyon sok mindenben egyetértek veled.Ugyebár az internet security-ben is van spyware védelem csak nem olyan jó mint 1 kimondott spyware írtó.de nem hiszem hogy van olyan vírusírtó ami vírusírtásba,és spyware-írtásba is kitűnő.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Előző hsz első szónak a javítása: "igen"

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • isecreb

  csendes tag

  Segítségre lenne szükségem!

  Bocsi hogy talán nem ideillő a hozzászólásom, de a cég 4 gépén TM Internet security 2008 látja el a védelmet.

  Tapasztalataim:
  Valóban rendesen igénybe veszi a gépek erőforrásait. Egy régebbi Compaq laptopra nem is volt hajlandó feltelepülni 256 MB RAMmal. Sebaj, már 1GB van benne!, így irodai célokra eldöcög.
  Komolyabb problémám volt a TM tűzfalával. Egyik napról a másikra blokkolta az Outlook levelezést, (tiltó listára tette az Outlookot, kivettem, megoldódott) pár nap múlva egyik gépen nem engedte a weboldalakat. (Ping működött.) Csak kikapcsolt TM tűzfallal működik azóta. Az XP tűzfalát visszakapcsoltam.
  Másik komolyabb problémát okozta, hogy egy nyugdíjjárulék programot víruskét ismert fel egyszer. Később, mikor vissza installáltuk a progit, már nem foglalkozott vele. A köztudottan szpájveres FlashGet programmal azonban nem törődik.

  A legnagyobb bajom, amiben segítségeteket szeretném kérni, hogy szeptember 5-én mind a négy gép újraindítást kért munka közben, és az a három, amelynél engedélyezték az újraindulást, attól fogva nem jut tovább az üdvözlő képernyőn. A negyediket ki sem merjük kapcsolni.

  A dátum a TM frissítés letöltése miatt lehet fontos. MS frissítést nem töltöttünk/telepítettünk.
  Egy informatikus külső meghajtóként csatolva a HDD-t, vírust keresett, de nem talált.

  Most áll a munka :DD .
  Ha valaki (neadjisten!) hasonlót tapasztalt, ha nem is tudja a megoldást, szívesen venném ha dobna egy mailt: isecrebKUKACindexPONThu.
  Jó lenne tudni, hogy tényleg nem a Trend Microval van a baj.

  Köszi! Isecreb

 • borsodika

  őstag

  hmm ez valóban érdekes.Nem hiszem hogy a trend micro-val lenne a baj mert nekem pár gépemen az van és szedik a frissítéseket,és nem volt semmi hiba.nekem is kért újraindítást de gond nélkül bejött a win utána.Itt igazából 2 dologra tudok gondolni:
  1.Ha tört verzió-ju a trend micro-d akkor lehet pont a rossz törésüt fogtad ki hiába fogadta el a serialt.(tört verzióból van vagy 6-7 féle és abból ha 2 működik) Ha eredeti akkor ez nem érvényes.
  2.Tudni kéne hogy minden ms frissítés ott csücsül- e winyón,pl sp3 és a hozzá kiadott összes frissítés.Ha a trend microval lenne gond akkor az oldalukon találsz hozzá javítást de ebben az esetben nem hiszem.Max próbáld meg csökkentett módba magáhoztéríteni a laptopot.Ha ígyse megy akkor viszont vedd fel a kapcsolatot a trend support-jával nagyon segítőkészek,igaz angolul kell hozzá tudni.(ha eredeti a trend micro hanem akkor is segítenek csak ne add meg nekik a serialod :DD )

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  a tűzfalra visszatérve pedig ha minden jól van bekonfigurálva akkor annak "jól" kell működnie.Én használom a tűzfalát is és semmi hiba nem volt még vele.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Bővült 1 kicsit a trend micro program család,legalábbis én nem hallottam róla

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Na felsorolom ksi részletezéssel a progikat:

  Internet Security 2008

  Trend Micro Internet Security 2008 egyszerűvé teszi az otthoni számítógépek teljes körű védelmét, melybe bele értendő a személyazonossági információk és az online tevékenységek felügyelete is. Védelmet nyújt a jelenlegi vírusokkal, spyware-ekkel szemben, valamint megvédi a személyazonossági információinkat, melyeket nap mint nap internetes veszélyeknek teszünk ki. Magánlevelezés, internetes vásárlás, banki műveletek, vagy akár fotóink megosztása, a bizalmas anyagainkat mindig biztonságban tudhatjuk!

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Internet Security Pro

  Akár otthon légy van útközben, a Trend Micro Internet Security Pro átfogó védelemmel képes megóvni az online tranzakciókat, a személyazonossági információkat, valamint a pótolhatatlan fájlokat egyaránt. Tegyen szert a termék összes már bizonyított internetes védelmi megoldásaira, plusz a megerősített személyazonossági információk, WiFi érvényesítés és adattolvajlás-védelemre és rendszer helyreállítási lehetőségekre, egyetlen szoftver megvásárlásával.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Trend Micro AntiVirus plus AntiSpyware 2008

  A Trend Micro AntiVirus és AntiSpyware 2008 egy lényeges biztonsági megoldás, amire mindenkinek szüksége van, hogy megvédhesse adatait és bizalmas fájljait. Automatikus víruskereséssel, frissítésekkel és kitörésriadókkal könnyedén megfeledkezhetünk az internetes fenyegetésekről, mert biztosak lehetünk benne, hogy folyamatos védelemmel ellátva megóvjuk számítógépünket a legújabb rosszindulatú víusok és férgek, trójai programok, valamint spyware-ekkel szemben.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Vállalati felhasználás

  Kliensek (és szerverek*) védelme

  OfficeScan Client Edition

  Védelem a deszktopokon, laptopokon, és a hálózati szerveren az OfficeScan™-el, átfogó biztonsági megoldás napjain összetett, egyre gyorsabban terjedő vírusai és a Web alapú támadások ellen. Az új Web Reputation a kliensek kiemelt biztonságáért felelős akár kapcsolódik az a hálózathoz, akár éppen nem. Az OfficeScan továbbá egy magasan fejlett spyware védelmet is magában foglal, új anti-rootkit, plusz malware és malware-maradvány eltávolítással is rendelkezik.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Programcsomagok

  A Client Server és a Client Server Messaging Suite

  Teljes körű vírusvédelem szerverre, deszktopokra, és e-mail szerverre: OfficeScan Corporate Edition, ServerProtect, ScanMail Suite for Microsoft Exchange. A Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for Microsoft Exchange termék egy olyan széleskörű és átfogó megoldást kínál mellyel többszintű védelmet tud biztosítani a hálózatában szereplő összes felhasználónak és kiszolgálónak egyaránt. Az integrált vállalati megoldás természetesen központilag menedzselhető. A két termék közti különbség a levelezés védelme, mely csak a Client Server Messaging Suite-ban található meg.
  A termék elérhető Lotus Notes-ra is.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  NeatSuite Enterprise és Standard Edition

  A középvállalatok a NeatSuite Standard segítségével csökkenthetik a felügyeleti többletmunkát, mivel a központi felügyeletet, az egyszerű telepítést és a biztonsági házirendek létrehozását is biztosítja. A megoldás a Trend Micro InterScan VirusWall szoftverrel együttműködve teljes körű átjáróvédelmet kínál. A nagyvállalatok számára kifejlesztett NeatSuite Advanced az InterScan Messaging Security Suite és az InterScan Web Security Suite megoldásoknál már megszokott vállalati szintű skálázhatóságot és átjáróteljesítményt biztosítja. A Trend Micro Control Manager funkcióin keresztül pedig központosított felügyeleti és átfogó vállalati jelentéskészítési lehetőségeket kínál. Az ügyfelek a NeatSuite megoldásokkal hatékony felügyeletet és védelmet nyújthatnak a több helyszínen működő nagy hálózataik számára. A NeatSuite Advanced emellett kiemelkedő rugalmasságot és a biztonsági házirendek finom beállítását is biztosítja.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Kértelen levelek elleni védelem

  Anti-Spyware Enterprise Editon

  A Trend Micro Micro™ Anti-Spyware Enterprise Edition egy különálló anti-spyware megoldás, mellyel megóvhatjuk a klienseket és a szervereket is a spyware és rootkit támadások ellen. Központi menedzsmentje megkönnyíti az adminisztrátorok feladatát. A termék egy kiemelt szintű spyware adatbázist használ heurisztikus szabályokat alapul véve a kereséshez.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Trend Micro hardware plusz szofver megoldások

  Network VirusWall Enforcer

  Network VirusWall™ Enforcer egy olyan új, "plug-n-protect" hálózati belépés kontrollt kínál, mellyel védelem alá helyezzük hálózatunkat a leggyorsabban terjedő fenyegetésekkel szemben, beleértve a távoli vagy a mobil felhasználókat is. Ez a második generációs Network VirusWall berendezés felügyeli a hálózati belépéseket biztosítva minden végponton a biztonságos csatlakozást

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  InterScan Gateway Security Appliance

  Trend Micro InterScan Gateway Appliance egy olyan all-in-one berendezés, mellyel minden részletre kiterjedő biztonsági megoldást kapunk közvetlenül az Internet átjáró kapujában, megóvva ezzel a vállalatot a különböző fenyegetésektől még az előtt, hogy onnan bármilyen ártó tartalom a hálózatunkba jutna. Ez a biztonsági tartalom menedzsment berendezés sok időt és pénzt takarít meg a support hívások csökkentésével, és közvetlen ez által növeli az alkalmazotti produktivitást is.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  InterScan Messaging Security Appliance

  Trend Micro InterScan™ Messaging Security Appliance egy olyan integrált berendezés mely egy időben foglalja magában a spamszűrést, az adathalász védelmet, egy díjnyertes antivírus és anti-spyware védelemmel kombinálva. A tartalomszűrés kikényszeríti a teljesüléseket és megóvja a vállalatot a közvetlen adatveszteségektől is. Ez a könnyen a rendszerbe helyezhető berendezés magas szinten skálázható megoldás kínál központi menedzsment lehetőséggel mely az adminisztrációt könnyíti meg. Kiemelt teljesítményre optimalizált folyamatos védelem közvetlenül a levelező átjáró kapujában.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  InterScan Web Security Appliance

  InterScan™ Web Security Appliance egy berendezésen belül képes megállítani a spyware támadásokat, férgeket, vírusokat, adatlhalász próbálkozásokat közvetlen az Internet átjáró kapujában. Megelőzi a spyware letöltéseket, megállítja és blokkolja a szándékosan rosszindulatú spyware oldalakat és felderíti a spyware tevékenységeket, előidézve ez által az ügynökmentes tisztításokat a felhasználói oldalon is.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  InterScan Messaging Security Suite

  Intergált levelezés védelem az Internet átjáró kapujában
  InterScan™ Messaging Security Suite magában foglalja azt a többlépcsős spamszűrő és adathalász védelmet mely egyidőben működik díjnyertes antivírus és anti-spyware megoldásként is. A tartalomszűrés kikényszeríti a teljesüléseket és megóvja a vállalatot a közvetlen adatveszteségektől is. Minden vezető operációs rendszerre elérhető rugalmas szoftver megoldás, mely lehetővé teszi ezt az egyedülálló magasan skálázható platformot, központi menedzsmenttel a könnyű és gyors adminisztráció érdekében.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  ScanMail Suite for Microsoft Exchange

  Megállítja a vírusokat, a spyware-eket, szűri a spam-eket és adathalász próbálkozásokat, valamint a nem kívánatos tartalmakat is közvetlenül az e-mail szerveren. A ScanMail for Microsoft Exchange egy olyan piacvezető biztonsági megoldást kínál, mellyel megelőzhetők az ún. zero-day elnevezésű támadások, kiszűrhetők a kép-spamek és az eddig még ismeretlen spyware próbálkozások is. ScanMail egy olyan minden típusú Exchange-re optimalizált megoldás, beleértve az Exchange Server 2007-et is, amellyel minimálisra csökkenthetők a szerver ütközések és az IT költségek egyaránt. Szorosabb egységben a Microsoft platformokkal és a menedzsment eszközökkel segítséget nyújt az akadálytalan adminisztrációhoz is.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  ScanMail Suite for Lotus Domino

  Trend Micro™ ScanMail™ Suite for Lotus Domino™: antivírus, tartalomszűrés, anti-spam, központi menedzsment valamint e-mail, Domino™ adatbázis és hozzáadott Lotus termékek felügyelete, úgy mint a SameTime™ and QuickPlace™. Automatikus vírusdeffiníció frissítést és központi vírus esemény naplózást tesz lehetővé, valamint együttműködést a Lotus Notes adminisztrációs klienssel.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Átjáró-szintű védelem

  InterScan VirusWall

  InterScan VirusWall 6 egy széleskörű szoftvervédelem az Internet átjárójában. Az újító és vezető szerepet betöltő Trend Micro támogatásával fejlesztett átjáró-szintű antivírus-védelem időt és pénzt takarít meg a support hívások csökkentésével, valamint a munkavállalói produktivitás és a hálózati elérhetőség közvetlen növekedését elősegítve.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  InterScan Web Security Suite

  Antivírus megoldás és tartalomszűrés egyben az Internet átjáróban. Három vezető operációs rendszerre is elérhető.

  InterScan WebProtect for ISA

  Trend Micro™ InterScan™ WebProtect™ for ISA védelmet nyújt a végpontokon a vírusok és spyware-ek ellen, közvetlen az átjáróban blokkolja a támadásokat a HTTP forgalom szűrésével az ISA szerveren áthaladva, kifejezetten az ISA Serverhez kapcsolódó plug-in-ként kifejlesztve. Az InterScan WebProtect felismeri és megállítja a vírusokat melyek Weboldalak mögé vagy Web alapú levelezésben rejtőznek, valamint aktívan figyeli a letöltéseket, hogy megállíthassa a spyware próbálkozásokat még mielőtt azok beszivárognának a hálózatunkba, hogy leterheljék a hálózati erőforrásokat. Ez az integrált megoldás egy egyszerű implementációt kínál, mellyel magasabb teljesítményt érhetünk el a nélkül, hogy plusz hardware megoldást kellene vásárolni vagy változtatnunk kellene a beállításokon.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Szolgáltatások

  InterScan Messaging Hosted Security

  Tartsd távol hálózatodtól az összes e-mailben érkező fenyegetést a Trend Micro InterScan Messaging Hosted Security segítéségével. Ez a szolgáltatás erőteljes anti-spam és adathalász védelmet, valamint díjnyertes antivírust és spyware felismerést egyesít, két különböző választható verzióban. Mindkét választható szolgáltatási szint hosztolt e-mail biztonságot kínál, hogy a fenyegetéseket még a hálózat érintése előtt megállítsuk, valamint a biztonsági szint megerősítése közben tárhelyet, sávszélességet és egyéb erőforrásokat védhessünk meg.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Outbreak Prevention Services

  Proaktív védelem a kitörésekkel szemben a Trend Micro Outbreak Prevention Services szolgáltatásával. Ezek a támadás-specifikus ajánlások a Trend vírus-laboratóriumából közvetlenül segítséget nyújtanak víruskitörésekkor, még a patch-ek, minták és szignatúrák megjelenése előtt. Központi kitörés menendzsment és koordináció; fenyegetés-megelőzés, rizikó felmérés a Trend Micro’s Enterprise Protection Strategy részeként.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Spam Prevention Solution

  A Spam Prevention Solution szolgáltatással szűrhetők és blokkolhatók a spamek és adathalász próbálkozások azzal a három különböző szintű anti-spam védelemmel, mely magában foglalja az Email Reputation Services-t, az IP Profiler-t, és az összetett anti-spam motort. A Trend Micro Email Reputation Services egy belépő szintű védelem, mellyel a nem kívánt tartalmak és rosszindulatú behatolási próbákozások már a csatlakozás pillanatában megállíthatók, még mielőtt elérnék azok az átjáró szintjét. Az IP Profiler olyan második szintű védelmi réteg, mely egy vevő-specifikus szolgáltatás és tűzfal megoldás egyben a DHA és/vagy visszaküldött e-mail támadások megelőzésére. A befejező szintjén a védelemnek a robosztus anti-spam motor áll, ami kiszűri minden fellelhető maradékát a spam vagy adathalász próbálkozásoknak, még mielőtt azok elérnék a felhasználói postaládákat. Ez a kombinált megoldás egy erőteljes kereszt-analízist hoz létre, mellyel biztosítjuk a magas szintű anti-spam és adathalász védelmet.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Trend Micro Email Reputation Services Advanced

  Trend Micro™ Email Reputation Services Advanced erőteljes hálózat-szintű spam védelem, egy dinamikus valósidejű spam blokkolással kiegészítve a standard verzióhoz képest. Megállít minden spamet egy kiterjesztett adatbázis segítségével, ami szintekre bontja a küldőket az aktivitásuk szerint. Ugyancsak beazonosítja a bűnözők viselkedését és blokkolja az új tipusú kéretlen leveleket is, akkor is, ha zombi vagy botnet hálózaton keresztül küldték azt - mindezt valósidőben, amikor a levél éppen csak elküldésre került. A frissítések azonnal érkeznek az adatbázishoz - a lehető legmegbízhatóbb és percre pontosan frissített védelem érdekében.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

 • borsodika

  őstag

  Email Reputation Services Standard

  Trend Micro™ Email Reputation Services Standard megállítja a spameket az IP címek megerősítésével, a piacon fellelhető legátfogóbb és legmegbízhatóbb adatbázisával együttműködve. Ez a folyamatosan növekvő adatbázis jelen pillanatban 1,6 billió IP címet tartalmaz azok aktivtás szerinti besorolásával.

  Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.