Hirdetés

 • peter10

  újonc

  Sziasztok. Már órák óta bújom a netet és a fórumot egy probléma megoldása végett. Remélem tud valaki segíteni.
  Van egy számomra eddig ismeretlen probléma a routeremmel (csak zárójelben mondom nem vagyok full kezdő a témában tehát a vezetékezés és alapbeállítások gond kizárva).
  A gond az hogy vettem egy TP linkes routert: TL-WDR3600 névre hallgat.
  A router telepítés lépésein végighaladva azon kaptam magam hogy a kütyü valamiért nem látja az internet modemet tehát se az IP címet, se semmi mást amit a WAN menüben látnom kellene. A saját diagnosztika szerint minden rendben. ( A WAN címeket viszont sehol nem látja az információsmenüben) Vidanetes netem van tehát kábelnet vagyis csak "Dynamic IP" -vel tudok kapcsolódni. Próbáltam manuálisan megadni neki a kellő címeket de semmi, valamint már firmware-t is frissítettem de ez sem hozott eredményt.
  Az előző routerem: TL-WR340G
  Abban a pillanatban ahogy őt visszadugom felépül a kapcsolat és látja a modemet és minden címet állogatás nélkül.
  Minden segítő választ előre is köszönök. =)
  Üdv Petya =D

 • Aquiles

  csendes tag

  Sziasztok!

  Adott a következő router: TP-LINK TL-WR940N

  Évek óta használom. Néha csinált olyat, hogy megszakadt az internet, viszont a kijelző ledek ugyanúgy pislákolnak/világítanak, és a trafficnál is jó magas számokat mutat, tehát elvileg van internet (és van is).

  A modem adja a jelet, de a routernél vmiért megáll, és nincs internet, amíg újra nem bootolom a routert, vagy a modemet... újabban észrevettem, hogy ha csak simán új IP címet osztatok ki a hardvernek, akkor is visszajön a net.

  Viszont az utóbbi pár napban hiába csinálom ugyanazt a folyamatot, a net 3-5 perc után ismét elmegy, és vissza sem jön, amíg újra nem indítom az egészet, vagy a fent már leírt műveletet el nem végzem...

  Ilyenkor se a vezetékesen rákötött gépen, sem az okostelefonon, sem a wifi-s laptopon nincs internet.

  Mint ahogy már írtam, látszólag minden rendben, pár naponta mégis előjön ez a probléma, és egyre gyakrabban. Aztán van, amikor napokig semmi baja...

  Kezdek arra gyanakodni, hogy egy ügyes hacker szórakozik velem... van rá esély? ha igen, hogy tudok még a WPA2PSK-n kívül védekezni ellene? Ráadásul kertesházban lakom, szomszédok nélkül, úgyhogy biztos, hogy az interneten keresztül történik valami...

  Várom az ötleteket!

  Köszönöm!

 • Dawe24

  tag

  Sziasztok!
  A Router át került egy másik helységbe, ami miatt romlott az 5G minősége is. Gondolok itt arra, hogy amíg itt volt másfél méterre, nem volt gond a 70 gigás blu-ray filmek lejátszása sem, de így azt vettem észre, hogy míg a 25 gigás Bosszúállókkal vígan elvan, de a 70 Gigás Alita már durván szaggat. Azért gondolom, hogy a távolság lesz a probléma, mert a J.W. 2 4k uhd is 70 gb felett van és simán végig ment, míg itt volt a router.

  Ezt cserélném: TP-LINK Archer C1200

  Erre: ASUS RT-AC87U AC2400

  Szerintetek megéri lecserélni? Vagy van valami olcsóbb alternatív megoldás?

  [ Szerkesztve ]