- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Aliexpress tapasztalatok
- A Google miatt nem nőhet a DuckDuckGo?
- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Kemény büntetést kapott az Intel az AMD 20 évvel korábbi elgáncsolásáért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- eBay
- A titkosítás és a gyerekek miatt csatáznak a Metával a britek
- VPN topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
senior tag
Nem csoda, már csak a boomerek/nyugdíjasok platformja lett mára.
-
A saját gyerekeim (és az ismeretségi körük - 17-21 évesek) alapján azt mondanám, hogy tiktok, twitter. Utóbbi zuhanásban van, egyre jobban, és hangosabban utálják, szóval vagy management-váltás, vagy beleáll a földbe. Személy szerint az utbbinak szurkolok. Aztán jöhet (mehet) a tiktok is. Threads a facebook és az instagram után senkit nem érdekel. Előbbi a nagyszüleik, utóbbi meg a szüleik platformja, kerülik mind a kettőt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nozs23
őstag
válasz
parandroid #4 üzenetére
Twitter a fiatalok platformja?
Na ne már. Konkrétan mérges amerikai öregemberek mekkája, akik imádnak politikán vitatkozni.
-
válasz
parandroid #4 üzenetére
Nekem más a tapasztalatom. Legjobban az Instagram és a Messenger megy, de egyik sem mint közösségi média platform, hanem mint privát / csoportos chat felület. Van néhány marginális szereplő még, pl. a Discord vagy a Telegram, de ezek inkább bizonyos szubkultúra részeként.
-
Legalább olyan szép ez az indulás, mintha gugli termék lenne. Valami nagyot kellene villantaniuk, mert akik eddig megnézték, ott is hagyták javarészt a platformot. Hype van, de fenntartani az érdeklődést nincs mivel. Pech.
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
ddekany
veterán
válasz
parandroid #4 üzenetére
Tiktok nem csak rövid videókra van? Már ha Twitterhez/Threads-hoz hasonlítjuk, ahol az írásos forma igencsak fontos (rakás poszt és komment amin gyorsan át tudsz futni a szemeddel - ez videóval nem megy), azt gondolnám tök másra való eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Szemjuel
tag
válasz
parandroid #4 üzenetére
mondjuk pont ez a példa mutatja miért is számít valami reprezentatívnak és mi nem
-
-
Ha egy nagyobb platformnak leáldozóban van, akkor érdemes indítani konkurenciát hasonló formában, amennyiben arra továbbra is igény van, vagy érdemes eltéríteni a váltani óhajtó felhasználókat egy várhatóan felkapottabb irány felé. A twitterrel a reformokig nem nagyon volt gond emlékeim szerint.
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Victorio
aktív tag
Ha egy platform leáldozóban van akkor tök fölösleges indítani egy ugyanolyat, hogy az is felszálljon a lejtmenetre.
Újat kell kitalálni, mint pl ahogy a TikTok tette, és akkor özönlenek a friss dologra vágyók.Ez van, ilyen az emberi természet, mindenki megunja előbb-utóbb a legkedvesebb játékát is és akkor valami egész másra nyergel át.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
killbull
aktív tag
Olyan közösségi platform kéne ahol nincs valós neved, de csak valós adatokkal tudsz regisztrálni, vagy még az se, de valami opció kéne hogy ne tudjanak az emberek egymás után profilokat gyártani! (1 ember - 1 profil lehet csak) Így szabadon tevékenykedhetsz rajta, a TikTok is meg a Discord is hasonló, sőt lazább ezért népszerűbb. Facbúkon meg te vagy maga a termék akit eladhatnak!
-
BiP
nagyúr
Érdekes egyébként, hogy a Twitter sem egy mai gyerek, mégis sok fiatal használja, a facebookot meg boomerezik.
De amúgy platformok jönnek-mennek, így simán keletkezhet igény egy n+1-edikre, ha valamelyik kifullad (vagy szimplán már nem trendi).
Ezért is furcsa, hogy a szétcseszés alatt álló Twittertől (bocs, X) nincs tömeges átvándorlás valami hasonlóba. -
stellaz
addikt
"Zuckerberg kitért még arra is, hogy nem biztos benne, hogy összejön a ketrecharc Elon Muskkal."
úgy olvastam elsőre, hogy cicaharc
-
stellaz
addikt
azért ne gondold, muskot szerintem megenné reggelire
https://totaldamage.hu/conor-mcgregor-t-es-joe-rogan-t-is-lenyugozte-mark-zuckerberg-mma-edzese/
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
senior tag
Emlékszik még valaki a Google+-ra?
Na kb ez a jövője minden olyan platformnak ahol "kényszerregisztrálnak" de nincs rajta semmi tartalom.
#16 Victorio
"Újat kell kitalálni, mint pl ahogy a TikTok tette, és akkor özönlenek a friss dologra vágyók."
Tiktok semmi újat nem talált ki. Csak mögötte van egy kínai állam. Már évekkel előtte is létezett a Vine.#20 nubreed
"Ránézve zukifiúra, ez maximum csak cicaharc lehet, tehát jól olvastad."
Hát nem tudom mit néztél róla, pár hete volt hír hogy most éppen ketrecharcosokkal edz
39 éves. Simán jobb formában van mint a magyarok 90%-a, de lehet keveset mondok
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
senior tag
Sok faszinak van rengeteg pénze mégis a nagy általánosságban azt látod hogy a mellette lévő csaj legyen fitneszmodell, ő meg lehet egy alaktalan valami mert van pénze
Meg azért az edzéshez nem feltétlen kell sok pénz. De bevásárlásoknál átpillantva mások kocsijába meg is van a megfejtés miért néz így ki a legtöbb magyar. Hiába 600 Ft egy chips meg a kóla, abból kell zsugorral meg több zacskóval venni, mellé egy kis csokika, cukorka stb
Nem kell itt szegény pacalt meg a rántotthúst hibáztatni.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nubreed
veterán
A fittség, egészséges életmód nem pénz kérdése. Az ehhez szükséges tudás ingyen elérhető a neten teljes terjedelmében, és rendszeres mozgáshoz sem kell kondi terembe járni (aki pl nem akar), bárki bárhol meg tudná tenni ha éppenséggel akarná. Dehát ugye a lustaság nagy úr.
Közben szerkesztetted a hsz -edet.
Szóval ja, a chips meg a cukros üdítő meg az összes többi ultra feldolgozott szar, az tonnaszámra ott van szinte mindenki kosarában...
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
clon
aktív tag
A magyarok 90%-a 20 éves koráig több fizikai munkát végzett mint Cuki. Mellesleg aki elhiszi azt is, hogy ezek az emberek "maguktól" néznek így ki az meg is érdemli. Egyszer valaki mondta hogy a Forbes címlapján láttak-e már olyan embert akinek "tokája" van - persze, hogy nem mert aki felkerül(het) az rendszeresen jár plasztikáztatni de legalább tokaleszívás, szemfelvarrásra ez így volt és így is marad...
Nekem a Jóbarátok jut róla az eszembe
Pete Becker: Friends: Pete The Ultimate Fighting Champion (Season 3 Clip) | TBS
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
senior tag
"A magyarok 90%-a 20 éves koráig több fizikai munkát végzett mint Cuki. Mellesleg aki elhiszi azt is, hogy ezek az emberek "maguktól" néznek így ki az meg is érdemli."
Ezt nem értem. Milyen fizikai munkát?
Meg mi az hogy nem maguktól néznek így ki? A fenti képen Zuckerberg minden csak nem egy izomkolosszus. Azt az alakot bármelyik férfi el tudja érni magától, heti 5 edzéssel (otthonival is), diétával vagy normális étkezéssel. Csak ugye a kifogás mindig erősebb mint a változtatni vágyás.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
micsoda téma kerekedett itten-e...
na jah, a fiatalok 90%-a meg a fizikai munka, az igen....[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
csibe1
addikt
Hát ez az: pár éve még mindenki bölcsész meg közgazdász akart lenni; mostanában meg influenszer meg celeb...
Ha más nincs akkor meg irodai meló millás fizuval, de kezdésnek minimum 500 rugó.
Fizikai munka, hagyjad már.. majd dolgoznak mások vagy a robotok. (egyszer majd)" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Pikari
őstag
Az eddigiek is teljesen feleslegesek, mégis elvonási tüneteket produkál jó néhány ember, ha nem nézheti meg rajtuk a profilját legalább naponta egyszer.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
őstag
Én pont azt látom, hogy a fiatalok a kisebb hozzáadott értékű fizikai munka felé orientálódnak inkább, és szerintem ez eléggé káros. A korábbi generációkhoz képest kevésbé van meg bennük a komoly kitartás, hogy kitanuljanak valami szakmát. Így aztán keményebben kell dolgozniuk - ahelyett, hogy okosabban dolgoznának.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
nemlehet
őstag
Ne haragudj, de ez egy akkora ordas baromság.... Csak úgy gondolatébresztőnek itt hagyom...
Nobodyy wants to work anymore
Rekord alacsony munkanélküliség van a fejlett nyugati világban, soha nem dolgoztak még ennyien. Sok fiatalnak 2-3 munkája is van mert kereset arányosan sokkal drágább pl a lakhatás. Az, hogy nem mindenki a kőtörésben látja a felemelkedés lehetőségét nem jelenti azt, hogy nem dolgoznak keményen.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Nézd, nehéz úgy lelkesedni a munkáért, hogy közben úgy érzed, hogy nincs jövő - vagyis hiába dolgozol keményen, ez nem vezet sehová ebben a rendszerben és helyzetben. És ez eléggé általános érzés a fiatalabb generációk esetén.
Igazából még én is egyetértek ezzel, de nekem olyan munkám van, amit nagyon szeretek, ezért nem érzem hiábavalónak. De ez nem adatik meg a legtöbb embernek.
-
Pikari
őstag
Örülök, hogy tudsz googlizni, és felháborodni, csak én nem arról beszéltem, amiről te beszélsz, vagy amiről a cikk szól.
-
syberia
veterán
https://twitter.com/elonmusk/status/1688022163574439937Így is lehet küzdeni a szólásszabadságért, nem kell csodálkozni a meta beégésén.
People will forgive you for being wrong, but they will never forgive you for being right, especially when events prove you right while proving them wrong
-
HiFiHobbi
csendes tag
A Tiktok esetébe is te magad vagy a termék mint minden USA multi-monopól tech cég esetén. Az 1 ember 1 profil meg a gyakorlatba nem megoldható, mivel egy netet nem csak 1 ember netezik pl család esetébe. Meg már álltalánosságba 2 net van egy vezetékes egy mobil. Kötelező személyazonosságra alkalmas okirat meg telefonszám bekérése esetén, azok akik ezeket az adataikat nem adják ki ezeknek az adatokat kiadó-eladó tech cégeknek alapból kiesnének az egészből. Én se adnám oda egyik amerikai multi tech cégnek a személyes azonosításra alkalmas okiratomat meg telefonszámomat, sőt semmilyen valós adatomat magamról. Már azért se mert semmi köze a személyimhwz egyik tech cégnek se, amit kizárólag hatósági szervnek (pl rendőrség) vagyok köteles felmutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Meta vezetőit most az érdekli a legjobban, hogyan tudnák megtartani a Threads platform felhasználóit: a nagy hírveréssel párosított startot követő időkben ugyanis a felhasználók több mint fele távozott.
- Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Starfield teszt
- Xbox Series X|S
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kooperációs lövöldére hangol az új AMD Software
- További aktív témák...
- -71% Lenovo Thinkpad P15 workstation: i7 10850H,16GB,512GB,Quadro T1000,Win 11,Lenovo gari 2024.2.7.
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Challenger D OC+ - Eladó! 49.000.-
- Precision 5530 15.6" FHD IPS i7-8850H Quadro P1000 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- iPhone 14 Pro 128GB Gyári Kártyafüggetlen Apple Garis 2024.02.10 ig Akku 99% os
- Apple Watch Series 8 45mm 2024.09.03. Apple garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest