Hirdetés

Keresés

Aktív témák

 • Miracle

  senior tag

  Szervusz.
  tobb tanacsom is lenne:
  1: Ezt a topicot zarasd be szepen 1 moderatorral, es a tobbi kerdesedet a meglevo sok c++ topic egyikeben tedd fel, TENYLEG nem kell meg egy.
  2: a problema visual c++tol fuggetlen, es valojaban mar a C nyelv fejlesztesekor elokerult, es megoldottak:

  ----- A.h -------
  #ifndef A_H
  #define A_H
  class a
  {/*...*/};
  #endif // A_H
  ---- A.h END -----

  ezzel csak annyi problema van, hogy A nev nem jelent semmit, talalj ki valami jobbat, ami jellemzo arra az adatstrukturara, amit megvalosit az osztaly. ez a megoldas a problemak nagyreszet megoldja, de tovabbra is rpoblemat jelenthet, hogy kulonallo forditasi egysegekbe is belekerulhetnek a .h fileban kidolgozott fuggvenyek kodjai, ezert csak inline fuggvenyeket definialj a .h-ban, de ha nem muszaly azokat se.
  szerk: erdemes atgondolni a forrasfilera tagolast, ha csak 1 osztaly van 1 .h fileban, akkor szepen azt a nevet illik adni a filenak, es az osztalyt meg ERTELMESEN kell elnevezni, ergo az ,,Osztaly'' nagyon rossz nev. csak azert ne legyen osztalyod, mert azt tanultad, erre a fuggvenyeket hasznaljuk. tobb osztaly definicioja meg csak akkor legyen 1 .h fileban, ha azok egyutt valositanak meg valami funkcionaitast, es kulon kulon nincs ertelmuk.
  meg 1-2 tanacs: gyakran rosszak azok az osztalyok, amik inkabb csak fuggvenyeket tartalmaznak, amik esetleg kozos adatokon vegeznek muveleteket. ez rossz programtervezes, ezt nagyon keves helyen tanitjak, es akkor is sok gyakorlat kell hozza, hogy valamire haszalni tudd, de mindenesetre erdemes utanaolvasni, honapokat lehet vele sporolni:) tehat a c++ban nem veletlenul maradtak benne a fuggvenyek, az osztalyokat adatabsztrakciohoz hasznaljuk fel!
  es akkor a tovabbi kerdeseket a forum jobb oldalan talalhato kereso segitsegevel megtalalhato SOK SOK c++ topic barmelyikeben, ha lehet...

  [Szerkesztve]

  értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió

Aktív témák

Hirdetés