Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • kesztió

  csendes tag

  Mivelhogy nem láttam külön GPS antennáról szóló topikot, kénytelen vagyok újat indítani, elnézést, ha már lerágott csont a téma.
  Szóval, egy U-Blox M8 alapú autós navigációs fejegységhez kellene egy tetőantenna, mert a gyári belső antenna finoman szólva nem hasít. GPS+GLONASS+Galileo egyidejű vételére hangoltam az eszközt, a Beidou kimarad, mert amúgy is csak egyszerre háromra képes a vevő.

  A két jelölt:
  Tallysman TW3740 (esetleg az olcsóbb TW3440), valamint a
  Navilock NL-250GG.

  A Tallysman antenna egy ismert, professzionális minőségű cucc rangos gyártótól, de az ára is ott van (110 € ill. 90 € + USA vámköltségek), Míg a másik paramétereiben hasonló, de egy számomra ismeretlen német gyártótól kb. 45 €-nak megfelelő román pénz, helyi román garanciával, támogatással. (Mondjuk, a Navilock azért hivatalos U-Blox partner, tehát épp olyan noname nem lehet).

  A kérdés tehát természetesen az, hogy megéri-e sznobnak lenni, és a drágábbik antennát választani, vagy nem lenne feltűnő különbség a jelerősség, lokalizálási pontosság stb. illetően az olcsóbb antennával sem? A két fő paraméter eléggé hasonló, a Tallysman antenna saját nyeresége 4,25 dBic, a Navilocké 4 dBic, az LNA pedig mindkét esetben jó nagy, 40 dB, a 4 m-es kábel meg se fog kottyanni nekik.

  Vagy, ha lenne ebben a kategóriában ennél is jobb javaslat, az is érdekelne.

  Előre is kösz!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák