Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz jjeahh #1489 üzenetére

    Mert neked nem a Clipping Mask kell, hanem a Transparency Mask, ami pont az ellenkezőjét műveli! Neked egy téglalapból kell átlyukasztanod a szöveget, nem pedig egy színátmenetet belevágni egy alakzatba. A Transparency Mask ugyanaz, mint a Photoshopban a Layer Mask. Fehértől feketéig 256 fokozatban tudja átlátszóvá tenni a belekerült tartalmat. Ez esetben fogod a kitöltött téglalapot, fölé rakod a szöveget, majd a kettőt kijelölve létrehozol egy Transparency Maskot a Transparency palettán. A fekete mindent elrejt, a fehér mindent megmutat. De lényegtelen, hogy a betű fehér, mert invertálni is lehet a maszkot, illetve klippelni, ami pont az ellenkezőjét csinálja: nem betű alakú lukakat vág a téglalapba, hanem a téglalapot vágja bele a betűbe, akár csak a Clipping Mask. Két pici checkbox van, hogy variáld ezeket a beállításokat. Neked ha a betű fekete, egyiket se kell kipipálni. Ha a betű fehér, akkor max az Invert Maskot.

    Leírva bonyolultabbnak tűnik, mint valójában. Tegyél be egy fényképet egy rétegre, lakatold le, aztán új rétegre meg tegyél egy téglalapot, afölé pedig a szöveget. Aztán szórakozz el vele; nem nehéz. Ha jól csinálod, hasonló eredményt kell kapj:

    Ha kellőképpen elvetemült vagy és némi dropsedót is szeretnél rá, arra nincs mód, nem úgy, mint Photoshopban. Illetve csak úgy lehet, ha ténylegesen kivágod a szöveget a téglalapból görbeműveletekkel. Ekkor viszont megszűnik szerkeszthető szövegnek lenni. De ez már úgyse kell, csak túlmagyarázom. ;)

    Ezt a tutorialt, ha nem tévedek, Perhiniák Marci csinálta: sajnos nem magyarul, de attól még érthető: [link]

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák