Új hozzászólás Aktív témák
-
FoxiestFox
félisten
Azon, amit ma Hollywood alatt értünk, egy AI forgatókönyvíró csak segíteni tudna.
-
Van rajta mit, szóval nem baj...
"Ráadásul nem csak ezektől kell tartaniuk: Hollywoodban AI segítségével tüntetik el a színészek ráncait, a csúnya beszédet, csinálnak animált rövidfilmet és élethű, de nem igazi képeket"
Ugyanez manuálisan nem gáz[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
DraXoN
addikt
Profit VS kreativitás.
De utóbbit a profit rég megölte, így az AI könnyen nyerhet, meglevő anyagokból könnyen ollóz "új" filmeket (netflixnél is bejöhet ez, csak legyen benne elég "forró tartalom", indokolatlanul). Ne értsétek férre, semmi bajom velük, de a szándékosan súgalt szerepek, és az erőltetett "kapcsolatok" már zavarók. Semmi jelentőségük a sztori szempontjából de csak azért is "kapcsolatba" hoznak ezt-azt egymással (szinte kötelezően.. azt a sztoriban lesz hírtelen egyetlen érzelmi szál, de az is meleg, de a többi akkor miért "ignorált" mint ha nem is létezne?... de hát nem is erről szólt a történet, miért került ez bele? Meh, ott egye meg a fene az alkotókat, a valószínű felső nyomásra berakott tartalomra).A témára visszatérve, túl régóta megy a "safe play" kevés az eredeti tartalom. AI-val még inkább nem lesz utóbbi. Maradnak a művészfilmek/sorozatok. Számítógépes játékoknál is kb. egy kaptafa minden, leginkább kis stúdiók alkotnak élményben is maradantót (számomra).
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
Hát a checkbox-forgatókönyv írókat lehet kiváltja. De ez nem az AI-t minősíti...
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
YooSKA
csendes tag
Off
"Ne értsétek félre, semmi bajom velük, de ..."
Ezek a jelenetek, karakterek nem a divatirányzat (buzilobbi) miatt vannak beleírva a történetekbe, vagy hogy például téged átneveljenek ne adj isten átoperáljanak!
Inkább az a cél, hogy ne ütközzön meg senki ezen, ergo legyen természetes, hogy igenis léteznek meleg párok, transz emberek, és ne úgy nézzünk rájuk mint valami csudabogarakra. Szerintem ez pl, Hollandiában már nem kelt megütközést, de itt kis hazánkban és a keleti régióban még sok sok évnek el kell telnie, hogy megváltozzon a társadalom gondolkodása...
Ez az én véleményemAz öltözködésről: Az öltözködéssel egyáltalán nem kell törődni - Márai
-
FoxiestFox
félisten
Teljesen igazad van, a jelenség neve érzékenyítés, és mind leszarjuk, ha akármilyen kor, bőrszín, és nemkombinációjú párokat látunk valahol, de a látványos érzékenyítés sokakat idegesít, engem is.
Mondjuk engem ennél sokkal jobban idegesít a szar minőségű sorozatok és filmek sokasága, mely miatt leginkább a 1950-2000-ig kell nézelődnöm, ha bármi jót akarok látni.
-
Sajnos sokszor pont a checkbox forgatókönyvírás miatt vannak beleírva. Aztán másban már nem ilyen igényesek, és végeredmény egy kalap kaki film / sorozat, de cserébe nagyon jó a reprezentésün. Lásd a viccet:
- Halló, Mr. Elba? Szerződést szeretnénk önnek ajánlani az új James Bond filmünkbe.
- Ó, igazán örülök, hogy felfigyeltek a tehetségemre!
- A lónak a f*szát! Kvótan*ggernek kellesz, mert mi komolyan vesszük a ránk háruló társadalmi felelősséget és a toleranciát!Ebben az a legszomorúbb, hogy olyan sok példa van arra, hogy gyenge a film / sorozat, de jó a reprezentésün, hogy az emberek a kettőt összekötötték. Így egyből elkönyvelik gagyinak ha valamiben van pl meleg karakter. Gyakorlatilag az ellenkezőjét sikerült elérni, szóval ez az érzékenyítés / agymosás (ahogy tetszik) jól láthatóan nem működik. És ebben a formában irdatlan nagy képmutatás.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Nem az a bajom, hogy benne vannak a műsorokban .. legyenek. De kb. olyan szinten "izzadságszagúan" erőltetetten vannnak nem 1 sztoriban, hogy ténylegesen zavaró. (egyszerűen nem illik a történetbe, vagy ténylegesen beleraknak valami szerelmi számat... 1 db-ot az egészbe, amit senki se várt, erre az is direkt ferde).
Az életben sincs semmi bajom azokkal akik "mások", csak ne feltétlen én legyek a kiszemelt célpartner (ha nem vagyok vevő az esetleges kapcsolatra).
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
-
Ez egyébként nagy baromság. Attól még hogy én hetero fehér férfi vagyok, még mindig beleélhetem magam egy meleg fekete nő helyzetébe és akár példaképem is lehet. Ugyanez fordítva is igaz perzse. Hótmindegy, hogy az adott szereplő milyen bőrszínű, nemű, szexuális orientáltságú, stb., az a lényeg hogy milyen a személyisége, mit képvisel. pont ezért simán működhet (szinte) bármilyen bőrszín- vagy nemcsere, stb. De ahhoz a filmnek / sorozatnak is jónak kell lennie. Mert ha nem, akkor csak egy 6234345624. woke szart kapunk, amit lehet AI is jobban írt volna meg.
Szvsz amúgy nem is a forgatókönyvíróknak, hanem a propagandistáknak kéne tüntetniük, őket simán kiváltja a chatGPT...
[ Szerkesztve ]
-
-
10 brútális dolog amit töknre fog teni a mesterséges inteligencia a 6.-ra soha nem gondolta!
01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101
-
Jesus_Shaves
tag
Aztán gondolom majd az MI kapja az Oscar-t.
-
risqee
lelkes újonc
Végre lesznek jó filmek, amikben nem lesz a hollywoodi fekete humor és az eltorzult elméjük kreálmányának a szennye?
-
svgyula
addikt
A megvalósult 'amerikai álom"
Már nem kell kitalálni dolgokat
jönnek maguktól.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX2202
-
himpike
aktív tag
Kevés az igazán eredeti ötlet. A sorozatoknak az lett a háránya ami az előnye kéne hogy legyen. Volna idő a karakterek mélyebb bemutatására, jobban bele lehetne menni a történetbe, ehhez képest időhúzó fosok jönnek ki epizódokon keresztül.
-
nocsak, mégsem a taxisokat és a bolti kasszásokat teszi utcára a szép új robotvilág?
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
$p@rr0w
őstag
Nèhàny èv ès vègtelenített regènysorozatokat fognak generàlni AI íròkkal. Pàr ève olvastam egy Starcraft tèmàjù ponyvàt teljesen elfogadhatò, szòrakoztatò volt de semmi extra èn is írhattam volna, AI simàn ki tud vàltani ilyen ès hasonlò kategòriàkat.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
-
-
válasz
t72killer #25 üzenetére
Ahova én járok,ott nincs. Egyikben sem.
Amíg nem volt automata kassza, addig se nagyon akartak pénztárt nyitva tartani a legtöbben. Én meg addig nem használok automata kasszát, amíg nem éri meg (nevezetesen nem kapok kedvezményt pl.). (Ugyanis sok automata kassza lassabb, mint a normál, sor is van, hát anyátokat.)
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
kilua
senior tag
Megkértem a Bing chatet ami gpt4 (angolul meg úgy jobb) hogy írjon, és az eredmény kis szerkesztés után elmenne egy átlagos B kategóriás film forgatókönyvének. (Már amikor a Microsoft szűrője miatt nem az lett a válasz hogy "oops I'm sorry change a different topic" de gondolom valahogy el kell adni a gpt plusz előfizetéseket is)
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
A forgatókönyvíró, legalább is a tipikus nagy költségvetésű amerikai filmek alapján, általában valami fejes értelmifogyatékos rokona lehet.
Kiviteleznek rengeteg logisztikával, CGI-vel, akár jó színészekkel, egy filmet. Tényleg komoly teljesítmény. "Csak" a történetben olyan zavaró ostobaságok vannak, amiket kb. 5 perc gondolkodással javítani lehetne anélkül, hogy a történet sérülne. Meg sokszor az egész történet fantáziátlan, klisé kupac. Gondolom direkt csinálják, mert ilyen ostobák nem lehetnek. Na most viszont utoléri őket a sors, mert ez egy mai AI is tudja... Igaz, a nézők helyzete ettől nem javul.
-
ddekany
veterán
"Inkább az a cél, hogy ne ütközzön meg senki ezen, ergo legyen természetes, hogy igenis léteznek meleg párok, transz emberek"
Ha folyamatosan tolják, akkor az ellenkezőjét éri el, és kineveli a szélsőségeket. De sokan meglátták ebben a hype-ban a karrier lehetőséget, és sz*rnak bele, hogy ártanak vagy használnak vele az állítólag megvédett embereknek, egymásra licitálva tolják túl a dolgot. (Ez kicsit egybecseng Facebook megosztó stratégiájával - ugyan árt mindenkinek, de az hozza a pénzt.)
Persze a filmiparnak mindig szinte kötelező része volt az aktuális politikai dogmák sulykolása. Mint egy becsémpészve a szórakoztatásba... Becsempészve... ja, hát kiveri szemedet, annyira ormótlan, de, na, nem tudtad előre hogy ez lesz. OK, most már de, tudod előre. Franc.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz
t72killer #25 üzenetére
egyik helyen 5 hónap a tanfolyás ideje, a másikon 300 órát írnak. Kell hozzá "komoly" papír, nem lehet csak úgy 8általánossal beesni és kis betanítással lehúzni a vonalkódot.
Mifelénk nincs baj az automatákkal, ahol lehet oda megyek, nem az 1db müködő pénztárnál szobrozok a sorban.
-
waithEard
őstag
Az egész világot felforgatja hamarosan. Ráadásul olyan módon, amit valójában elképzelni sem tudunk igazán.
Ami biztos, hogy nagyon sok szakma megszűnik a jelenlegi formában.
Szóval én nem azért a néhány kretén íróért aggódok, akik miatt kb 10 éve nem jön egy normális film."The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
válasz
arnyekxxx #31 üzenetére
Nálunk besétálsz állásinterjúra egy érettségi szintű végzettséggel (de igazából azt se nagyon nézik), következő héten mindenfélét csinálsz a boltban, 3 héttel később meg adod a literes vodkásüvegeket a 19.éveseknek.
#32: erősen kétlem. A technika elméletben szép és jó, a gyakorlatban meg mindenféle macera van vele, meghibásodik, korlátai vannak. Az önvezető autókról is áradoztak évekig, most meg lassan kezdik feladni az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Armandus
kezdő
Félek hogy ezekkel a mesterséges inteligenciákkal egy szellemet engedtünk ki a palackból, amit aztán oda már nem tér vissza.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Az utolsó Stalonne film amit láttam a Samaritan volt.
A történet vonalvezetése egyszerű. A történetben lévő csavar előre látható. Az egész film egyetlen közhelyszerű kijelentésért született meg.A Bing legújabb változatától kértem egy novellát, a következő feltételekkel. Történet nem kell de legyen tele közhelyekkel. Ezt nem csinálta meg.
A következő novellát sikerült neki elkészíteni. A történet alapja az a kérdés, hogy mit érez a légy az első és második emelet között a liftbe záródva.
Erre is azt írta, hogy nem lesz nagy történet, de elkészítette.
A végeredmény partiban volt a Samaritan történetének bonyolultságával.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
ddekany
veterán
válasz
t72killer #34 üzenetére
"A technika elméletben szép és jó, a gyakorlatban meg mindenféle macera van vele, meghibásodik, korlátai vannak."
Ez minden új technikával így meg. Nagy remények, nagy pofára esések, akár többször is, de aztán szép lassan kikupálódik, és beépül a civilizációba. Mivel "AGI" még nem volt, fogalmunk sincs, hogy hány komoly akadályt kell még megoldani hozzá, és hogy ez 5 év vagy 200.
-
-
Az AI most leginkább a Mi véleményeinket veszi hibajavításnak. Aki nem tanúl meg ebben a világban partnener lenni az innovációban akkor nem tud érvényasülni ez hotbiztos.
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarítás
-
lomposfarkas
tag
Oln kikapcsolta a készüléket. Csend lett.
- Nem - felelte, visszaülve Edmarhoz. - Gép.
- Gép? Azt látom. De ki szerezte a dalt?
- Már mondtam: gép. Ez egy komponáló gép, amelynek az ember csak utasításokat ad, hogy milyen zenét akar hallani. A gép komponálja a zenét, és mindjárt lejátssza.
Edmar álmélkodva nézett rá.
- Tréfál?
- Egyáltalán nem. Maguk zenészek természetesen nem is sejtik, mit tudnak az elektronikus gondolkodó gépek. Ma már van tolmácsoló gép, amely a bemondott szöveget lefordítva, rögtön elmondja más nyelven. Nos tehát, ez komponál.(...)
Az atompusztulást a Marsban átélt földlakók feljegyzései szerint, a zene kiveszése a korai Atomkorban következett be, és ennek oka egy gép volt, az úgynevezett kompofon. Atom előtt körülbelül 100-ban egy Oln Hallen nevű mérnök gondolkodó gépet talált fel, amely a hangvariációkat önállóan alkotta. A feltaláló később - ismeretlen okokból - összetörte gépét és magát is megölte, de a gépet a megtalált rajzok szerint újra megépítették.
Hatása nagyon különös volt: a zeneművek fokozatosan elvesztették értéküket. Eleinte csak a gép műveit tekintették értékteleneknek, de ugyanakkor az ember által alkotott új művek is értéktelenek lettek, mert úgy sejtették, hogy a szerző esetleg géppel alkotta azokat, hiába hirdették a színházak és hangversenytermek az egyes új műveket mint "észből támadt eredetiek"-et. Valójában nem volt mód megkülönböztetni a kétfajta zeneműveket. A közönség nem látogatta a zenetermeket, a komponálás megszűnt, s csak a régi műveket hallgatták. De, tekintve, hogy az embereket ezek is a gépi zenére emlékeztették, nemsokára teljesen megszűnt a zeneművek értékelése.Szathmári Sándor: Gépvilág és más fantasztikus történetek, 1972.
-
Én már az új tesla robotra gyűjtök. 3milla meg a fejlesztési szoftverek kb 10 dolcsi havonta meg fizikai támogatás ami éves szinten 100 dodo. saccra...
Valami képpen mint az autók kötelező szervize.
Ám sokat beszélgetek naponta a chatbotokkal. Napi 3 alkalommal kiakadnak és "erre nem akarok válaszoni" jön. HM...[ Szerkesztve ]
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarítás
-
ddekany
veterán
Bing Chat esetén egy nagyon komplexusos személyt kell odaképzelni, ami minden megsértődik, és úgy ritkábban van gond. Kár, hogy nincs opció, hogy nem kérek cenzúrás vonalbontást, mert nem vagyok gyökér, és világos, hogy ez nem az MS véleménye, csak nem tudják kontrollálni ezt a mentális Frankenstein szörnyet. Azt, hogy pl. a vegyi fegyver receptet cenzúrázzák, azt elfogadom, ha ha ekézni támad engem kedve, vagy nem-PC dolgot mond, hát már had viseljem el önkéntesen. Mert sokat ront a használhatóságon, hogy néha emiatt elveszik a beszélgetés állapota, meg hogy 20-ra van korlátozva a hossza.
-
beyruth82
veterán
Az egész világot fel fogja forgatni. Anno a 2.ipari forradalomnál a gépiesítés miatt rengeteg munkahely megszűnt de a modernizálodó társadalmakban a szolgaltatóipar is terjedni kezdett, így az fel tudta valamennyire szívni a munkaerőt. Az ai elterjedése esetén nem látom, hogy a megszűnő munkahelyeket (sőt egész ágazatokban válik majd feleslegessé élő munkaerő) pótolni fogja valami.
-
válasz
laposonly11 #45 üzenetére
Kb a 90es évek óta trend, hogy a társadalom szándékos elhülyítésére dolgozik kb mindenki: média, tartalomgyártás, fizikai termékeket gyártó ipar és annak marketingje, oktatás-egészségügy, politika. Mindenki az elhülyített vásárlóból-szavazópolgár átveréséből akar minél nagyobb profitot bezsebelni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
laposonly11 #45 üzenetére
A rendező azt rendezi meg amit a forgatókönyvíró megírt és a studio elfogadott.
Az énarobotnak a címén kívül kb semmi köze Asimovhoz, és nem filozófiai műnek szánták hanem egy primitiv akcio scifinek.
szerk. Melyik 6 európai országban engedélyezett a pedofilia?
[ Szerkesztve ]
-
beyruth82
veterán
válasz
t72killer #46 üzenetére
Ez a tömegszórakoztatással jött és nyugaton ( az usából indult) már a 80-as éveket is jellemezte. Hozzánk is azonnal berobbant a rendszerváltas után. Szerintem az igények is alakították és nem feltetlenül csak a kínálat alakította az igenyeket ilyenre. A kettő találkozott. A politika pedig mesteri szinten használja saját céljaira.
-
Eddig ezt még nem próbáltam, de gyorsan írattam a bing ai-el két zenei sláger dalszöveget..... félelmetesen jó lett
Már csak ai énekes hang kellene hozzá meg valami ritmusos ai zenei alap és kész, mikrofon le[ Szerkesztve ]
marvel, dc képregények: https://hardverapro.hu/apro/marvel_dc_kepregenyek_eladok_cserelhetok/hsz_1-50.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Az írók és a stúdiók csatáznak egymással az AI jövője kapcsán: utóbbiak nem zárkóznak el, az előbbiek viszont többek között azért küzdenek, hogy az AI ne vegye el a munkájukat.
- Hátsó ajtó a Gigabyte BIOS-okban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- GTA V
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SGF2023 - Bemutatkozott a Prince of Persia: The Lost Crown
- NBA és kosárlabda topic
- FIFA 23
- További aktív témák...
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 FHD IPS touch, i5-4300Y, 4GB RAM 128GB SSD ujjolv., 1 hét gar
- !!! LG OLED C9 55" Eladó !!!
- X1 Yoga 5th 27% 14" 4K UHD IPS érintő i7-10610U 16GB 256GB magyarított vbill ujjlolv toll gar
- TP-LINK EAP245 V1 AC1750 Dual Band 2024.02.14.-ig garis
- Új kiváló ár érték arányú FHD 5G HORLAT projektor ajándékkal
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest