Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Hálózati zár feloldását telefonon csak az kérheti, aki vásárolta az eszközt a Vodától. Ha nem te vagy, akkor személyesen lehet kérni bármelyik üzletben, igazolni kell, hogy a tulajdonod. Adás-vételi vagy számla kell, meg persze a személyes irataid. Mindkét esetben megnézik, hogy megfelel-e a kritériumoknak, ha ki lett fizetve és nincsen hűségben az eszköz, nincsen feketelistán, akkor elindítják a folyamatot. iPhone esetében nincsen feloldó kód, a zár feloldását az Apple végzi szoftverfrissítés (iOS) formájában. Ennek van átfutási ideje, 1-2 hét. Díjmentes mindkét esetben. Röviden ennyi.
Ha még hűségidőben van, akkor meg egyeztetni kell 1270-en, mert pár hónapja megváltoztak a szabályok, lehet hűségidő alatt is kérni a hálózati zár feloldását, de ennek részleteit meg kell kérdezni. Ezt te is megteheted, általános információt kell kérni, hogyan zajlik a hűségidő alatti zár feloldása.
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Sziasztok! A tudomany mai allasa szerint, hogy mukodik a fuggetlenites? Lenne itt egy voda fuggo i13mini amit 1ev9 honapja vettek.
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
Szia! Nem fog menni, mert csak az ügyfél kérésére történik meg a függetlenítés (te pedig nem állsz semmilyen formában jogi kapcsolatban a szolgáltatóval, hiszen nem te vetted a telefont).
Esetleg, ha megvolna az említett papírod, egy próbát megér, hogy megkérdezd a 1270-es számon.Részletek itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bazsy_
tag
Sziasztok! Adott egy Sony D2203 androidos telefon nem mai darab(7-8év) ami vodafone függő, céges telefonként kaptam nem az én nevemen volt de mikor végleg hozzám került kaptam róla egy papírt hogy az enyém(pecsétes átadás átvétel)
-Kérdés hogy ezt akkor csak vodafone-nál tudnám függetleníteni?
- kötelesek- e a kora miatt?
-igazolnom kell-e valahogyan hogy az enyém(nem biztos hogy megvan a papír amit a cég adott)Tartalék/másodlagos telefon lenne rövid időre ezért nem akarok költeni másra.
Előre is köszi!
-
vikincsa
újonc
Sziasztok! Három-négy éve vásároltam magánszemélytől egy Iphone 7 plusz készüléket, mely akkor T-mobil függő volt. Akkor nem okozott ez gondot, most is telekomos vagyok, de a telefont függetleníteni szeretném, hogy egy ismerősömnek átadhassam, aki Yettel előfizető. A probléma az, hogy a telekom nem függetleníti, mert nem találja az adatbázisában az IMEI szám alapján . Nagy valószínűséggel a telefont javították de nem a Telekomon keresztül így az új IMEI nem lett ott regisztrálva. Valaki tud ebben segíteni?
-
beeeeerka
tag
Sziasztok, segítséget kérek.
Nokia 6300 típ. 2009-es készüléket szeretnék függetleníteni.
A szolgáltató TELENOR.
A szolgáltatónál jártam, adtak egy kódot, ami 15 számjegyből áll,
a neten talált kioldási minta szerint csak 14 számjegyűnek kellene lennie.
A szolgáltató sem tudta kikódolni. Hol a hiba ?
Kérek segítséget, hogyan tudom függetleníteni a telót ?
Üdv: Kovács Péter- Na, jó, jó ... de EZ ... mivel jön le ? - Hát ... gondolom ... majd ... IDŐvel. - Híííííííííííííííííííííííííííííííííí ...
-
jczettler
tag
Sziasztok! Egy témába vágó kérdéssel fordulok hozzátok. Kapni fogok céges keretek között egy telekom-os iPhone 12 készüléket. Nekem van azonban saját iPhone-om (független), abba beletenném a 12-ből a sim-et és használnám, tehát az előfizetéssel úgymond élek, fizetve is lesz.
Azonban a 12-őt ki tudom e függetleníteni, hogy egy másik szolgáltató sim-jével tudjam használni? Ergo hűség időben lévő iPhone függetleníthető e?
Az sms-es iPhone függetlenítést már több telefonomnál használtam, tökéletesen működött, de azok mind hűség utániak voltak.
A telekom oldalán sokmindent megtalálható ezzel kapcsolatban, de pont erre így nem térnek ki.
Köszönöm, ha valaki pro/kontra tud erre válaszolni
-
4Grider
nagyúr
Nincs. A Telenor függő készülékek függetlenítése csak a hozzájuk tartozó határozott idejű szerződések lejártát követően, vagy akkor történhet meg, ha a kötbért plusz készülék kedvezményt plusz részleteket is mind egyszerre kifizeti az előfizető. Ez akkora pénz lesz, hogy az eladónak nem fogja megérni (nagyon bőven 200e felett).
[ Szerkesztve ]
-
csoki98
tag
Üdv!
Nemrég vásároltam itt hardveraprón egy iphone 12 minit, melyet az eladó augusztus 4-én vásárolt a telenorban, oda is szól a 3 év garancia. Nekem vodás simkártyám van, így megkérdeztem, hogy független-e a telefon. Ő azt mondta, hogy amint eladja nekem, független lesz. Sajnos ekkor én sem és talán ő sem tudta, hogy csak a végtörlesztés kifizetése után, vagy a vásárlástól számítva 1 évre lehet ingyen függetleníteni a telefont. Ezt én is csak azután tudtam meg, miután megérkezett a telefon. Nem szeretnék szolgáltató váltani és a telefont is szeretném megtartani, garanciával együtt, de nem várnék 1 évet míg használhatom. Van esetleg rá esély, hogy végtörlesztés nélkül és garivesztés nélkül megoldható legyen a függetlenítés? Köszönöm a válaszokat"Gondoltál már arra, hogy az univerzum, amiben élünk, talán egy agysejtje egy ismeretlen lénynek?" Poco F3
-
isti1968
csendes tag
Adva van egy Vodafone-os iPhone XS Max, amire a hűség 07.27-én lejárt. Másnap kértem a függetlenítést az ügyfélszolgálatnál online, ma beletettem egy idegen (Telekom) kártyát, amivel működik is hibátlanul, de az INFO menüben még mindig az van, hogy "SIM zárolva". Visszaállítást nem csináltam, de nem is nagyon szeretnék.
Kérdésem, várható, hogy eltűnik a felirat valamikor ? -
Bdanyy
addikt
sziasztok! telenor kártyás vásárlás esetén akár egyből lehet kérni a függetlenítést?
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
4Grider
nagyúr
válasz
Zolifarkas #353 üzenetére
Az adott szolgáltató ÁSZF-jében fel van tüntetve (hálózati korlátozás feloldása). Jellemzően 10000 Ft körüli összeg.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Zolifarkas #351 üzenetére
2006-os készüléket egyetlen hazai szolgáltató sem köteles függetleníteni. Az ezt kötelezővé tevő jogszabály ui. bő 10 évvel később lett kihirdetve.
-
Zolifarkas
tag
Hali. Van egy régi 2006-os év körüli Motorola W375-ös készülékem amit szeretnék legálisan függetleníteni, de csak a telefon címkéjén lévő adatokat tudom megadni mivel elektromos hulladékból mentett darab, így többet nem tudok róla. Saját simet / Telenoros / beletéve kéri a feloldó kódot amit valamelyik szolgáltató talán meg tudna adni. A Telekom azt írta, hogy nem hozzájuk tartozik a megadott IMEI szám vagy szervizelt telefonról van szó és változott a száma. Mit érdemes tenni ?
Köszönettel; Zoli -
PeterrTM
csendes tag
Üdv! Használtan vettem egy Galaxy S8-at de kiderült, hogy Deutsche Telekom függő. Két GSM boltban is azt mondák, hogy függetlenítéssel nem foglalkoznak, csak a szolgáltatók. A Magyar Telekomnál online lehet kérni kódot, de a németnél semmi ilyet nem találtam. Mit lehet tenni ilyenkor? Köszi előre is a válaszokat.
-
Üdv!
Nekem adtak egy Samsung GT-C3530-as kis telót,amiben Telenoros kártya volt(már nem volt használva sem)Aki adta,ő sem a tulaj,valahonnan kapta valamikor.
Én viszont Telekomos kártyával szeretném még használni,persze így nem lehet,azt írja ki.
Hova érdemes fordulni a függetlenítés miatt?Telenorhoz vagy a Samsunghoz?Lehetséges-e még egy ilyet függetleníteni? -
Chris.G
tag
Sziasztok!
A hugomnak van egy iPhone telefonja, amit már nem használ, oda adná nekem. A telefont az osztrák tmobile-nál vette még 4 éve. Én telenoros sim kártyával használnám.
Az osztrák tmobile-nál hogy működik a függetlenités? Úgy mint itthon, meg kell várni a hűségnyilatkozat végét utána ingyen függetlenitik? -
4Grider
nagyúr
válasz
zsuzsi476 #343 üzenetére
Grand Prime-ot 2 éve már csak használtan lehetett kapni.
A törvény valamivel kevesebb mint két éve változott, tehát azóta van függetlenítési kötelezettség. Ahol a gyártónál elérhető ettől korábbi kód, ott jellemzően minden szolgáltató ingyen függetlenít, de a törvény hatálybalépésénél korábban vásárolt készülékek esetében erre nem kötelezhető egy szolgáltató sem. -
zsuzsi476
friss újonc
A kérdésem a következő lenne, több mint két éve vásárolt Samsung Grand Prime telefonomat szerettem volna a t-mobilnál függetlenítettni, viszont a kód már a gyártónál sem érhető el. A törvény szerint függetleníteni kell, ez így rendben van?
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Ismerős kapott Telenortól a meglévő előfizetéséhez egy új telefont (Nokia 2.2) amit szeretne Telekomos kártyával használni. Ki lehet ezt a szolgáltatónál függetleníteni vagy ilyenkor hűségidőt hosszabbítanak és a lejártáig nem lehetséges?
Köszönöm! -
Compika
aktív tag
Sziasztok lenne egy lumia 635 öm (telenor függő) amit használt kereskedésben vettem hogyan tudnám függetleníteni?
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
eron009
tag
Sziasztok
Adott egy régi Nokia 2230 1SIM-es butatelefon. Telekom függő, de ma kaptam 2db függetlenítő kódot sms-ben a telefonhoz (az imei alapján).
Telekom oldalán fent van, hogy hogy kell függetleníteni, de az nincs hogy a 2 közül melyik kóddal.
Melyik kód kell, valaki tudja esetleg? -
dhrbikes
csendes tag
Hali srácok!
Telenoros iPhone 5S, más szolgáltató kártyájával kellene használnom, fogalmam sincs ki vette, sokadik tulajdonos vagyok, minden lejárt már.
Valaki tud segíteni ezt megoldani a Telenornál? (Dark függetlenítést nem szeretnék)
Nyilván vehetnék 25-ért egy független telefont, de ha már itt van, nem küszködnék ilyesmivel.
Privátban jöhet infó, ha van.Köszi!
-
prsq
aktív tag
Egy régi Alcatelt próbáltam függetleníteni a Vodafone-nál. (Hibátlanul működik, kéne idős rokonnak a családban.)
Elhajtottak, hogy "nem látja a rendszer" az IMEI-t. Meg hogy ők csak azt függetlenítik, amit az üzletben vettek. (Online beleértve.)
A telefon Vodafone függő. (Próbáltam.) Én vettem, benzinkúton, három éve, egy Voda Sim-mel összecsomagolva. A SIM már nincs meg, és a számra sem emlékszem. (Másik két SIM-vel volt használatban az elmúlt években.)
A vásárlási blokk megvan (számla nincs), a doboza is, IMEI-k is egyeznek, nyilván.
A SIM lockot nyilván a Vodafone tette rá, ki más? Akkor hogyhogy nem tudnak róla?
(A telót is nyilván a Vodafone csomagolta össze szép piros dobozba SIM-mel együtt.)írtam a Vodának, az volt a válasz hívjam fel a 1270-et.
Azokat már hívtam egy hete, ők mondták, hogy menjek be üzletbe.
Ott voltam ma, hiába.Mit lehet tenni?
Röhej, hogy nem hajlandóak tudni egy általuk zárolt, teljesen tiszta telefonról. -
Üdv!
Ha a te neveden van a készülék, akkor Telenor kirendeltségen ingyen kifüggetlenítik neked.
Sajnos más egyéb, szolgáltatói beavatkozást megkerülő függetlenítés nem számít legálisnak és nem szabad róla a topikban beszélgetni.-------------------------------------------------
@Márk: A Telekom már elég régóta függetlenként árulja minden készülékét. Kevesen tudják. 🙂
[ Szerkesztve ]
-
andor43
újonc
üdv: lenne nekem egy Navon classic T20.telefonom.ami hálózat függő.(telenor) szeretném függetleniteni.hogyan és mivel lehetne?segitséget köszönöm.
-
Márk
senior tag
Köszi, időközben beraktam a Telenoros simet, és gond nélkül elindult vele, be is kérte a kártya pin kódját, úgyhogy ez a készülék hál Istennek független.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Márk
senior tag
Sziasztok.
Vettem használtan egy Sony Xperia XZ Premium telefont, az előző gazdája Telekomos volt, én Telenoros vagyok.
Nem tudja, hogy függő-e a készülék.
Ha belerakom a Telenoros sim kártyámat, és kéri a függetlenítő kódot, ha ott akkor nem írok be semmit csak simán kikapcsolom a készüléket, akkor bármi bajt csinálok-e vele?
Előre is köszönöm a választ.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy i6S-t, Telenor fuggo. En sem tudom, hogy hanyadik tulaja vagyok. Papir semmi. Szoval ha bevinnem a Telenorhoz, akkor fizetnem kene a fuggetlenitesert, ha jol tudom. Na, de mennyit?! -
ajapi
tag
wifi only tabletet kell/lehet függetleníteni?
köszönöm -
ricsi99
addikt
Előfizetés az marad... azzal semmi baj... csak akkor nem kéne 2 teló
...
Lehet visszaviszem nekik ás kenjék a hajukra... a mostani függetlenitési árért simán veszek valami 2 kártyás kinai csodát... csak a kártya /elöfizetés marad ...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
4Grider
nagyúr
Szolgáltatja válogatja, hogy mi történik. Van amelyik határozott idejű szerződés mellett is simán függetlenít, van amelyik csak annak lejárata után, vagy előtte, de csak komoly kötbérért/készülékkedvezmény visszafizetésért, plusz a függetlenít ára. Letiltani készüléket jellemzően a szolgáltató akkor szkott, ha nem fizeted a részleteit vagy a hozzá tartozó előfizetés havidíjait. Illegális kifüggetlenítésért jellemzően nem tiltanak.
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Zöld vagyok a témában sose csináltam ilyet.
Most vettem egy kétkártyás s10 et... külföldi szolgáltató ,hálózatfüggö.
2 kártyás teló... Na most szeretném használni benne az itteni kártyám + egy magyar kártyát is. Eddig 2 telót használtam erre... most az a kérdés ha beviszem a szolgáltatóhoz majd és kérek függetlenítést akkor mind2 kártya hely független lesz? Nem kis pénzt kérnek érte ,nem tudom megéri e....azon felül ha nem a szolgáltatónál függetlenitem és az imei vagy mi nem változik akkor a garancia megmarad? Vagy fenéken billentenek...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Ezekiel.
tag
Sziasztok!
Amennyiben a telefont adásvételi szerződéssel veszem (használtan) telenorosan, decemberben fog lejárni a hűség amit venni szeretnék. Mondjuk azt, hogy decemberben veszem meg a telefont adásvételi szerződéssel, mikor lejárt a hűség. Az átíráshoz muszáj lesz bemenni az előző tulajdonosának is, hogy a nevemre írassuk a telefont, vagy elég hogyha viszem az adásvételi szerződést, hogy megvettem tőle. (függetlenítés kell, lehet nem kell névre íratni vagy nem tudom, hogy működik ez)
Remélem elég az is, ha az adásvételi szerződéssel bizonyítom, hogy megvettem az illetőtől.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Chesterfield #313 üzenetére
Legálisan csak a Telenornál függetleníthetsz. Az eredeti előfizetőhöz csak az ingyenes függetlenítés esetén ragaszkodnak.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Egy Lumia 550-et szerettem volna a telenornál függetleníteni, de kérik az eredeti tulaj meghatalmazását.
Mivel én kb 3. vagy 4. tulaj vagyok, így ezt esélytelen megszereznem.Van valami tippetek, hogy tudnám mégis elérni, hogy független legyen?
Mindenmegoldás érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
thotzoltan
tag
Sziasztok...ez a kódos SMS igénylés nem akar nekem sikerülni..
Lelakott Iphone 4 ...Telekom függő..van más út? fogalmam sincs,kié lehetett valamikor egy messzi-messzi galaxisban.. -
Agrippa22
tag
Az én tapasztalatom az lett végül, hogy ez is úgy működik, mint minden Magyarországon:
Ha van ismerősöd a szolgáltatónál, akkor még egy talicskát is függetlenítenek akár online, de ha nincs, végtelen ciklusba kerülsz az internetes, a telefonos ügyfélszolgálat és az üzlet között... -
4Grider
nagyúr
A Telenor és a Vodafone a törvény betűjének megfelelően jár el, a Telekom pedig attól eltér kedvezőbben, mert rájöttek hpgy így olcsóbban megússzák a függetlenítést. Viszont így a hűség alatt álló előfizetésekhez elvitt telefonkészülékek is gond nélkül függetleníthetőek lettek, és ezért kötbér jár. Ezt kényetelen volt elengedni a Telekom, míg a másik kettő úgy gondolja, hogy ezzel növekedne a rosszhiszemű előfizetéskötések aránya.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Céges mobilt selejtezés után csak úgy tudnék a telenornál függetleníteni, ha viszek papírokat a cégtől: kéttanús meghatalmazást, meg még valami IMEI-s doksit? Korábban írva volt, hogy minden tartozék is kellhet. Azért az elég pofátlanság és esélytelen leírt készülékeknél... Az IMEI-s doksival is simán bajban lehetek. Szerintem kb, egy Galaxy A5 2017 készülék érkezik majd önmagában azt annyi. Nem is értem, hogy csak a Telekom a korrekt ezzel a függetlenítéssel a többiek akadékoskodnak.
-
rover45
őstag
Hátha hasznos lesz még valakinek:
Azt a választ kaptam az osztrák szolgáltatótól, hogy vigyem be bármelyik ügyfélszolgálatukra ahol 40€ áron függetlenítik.
Illetve felajánlották, hogy ha elküldöm az adataimat, akkor az előfizetésem terhére (ami nincs már, szóval ez így nem játszik), hozzáadják a havi számlához a függetlenítés összegét. -
rover45
őstag
Sziasztok!
Végső próbálkozásként fordulok hozzátok.
Az öcsém vett 3 éve ausztriában egy Huawei B890-75 típusú asztali mobilroutert 2 év hűséggel a "Drei" szolgáltatónál.
Mivel a hűségideje már lejárt, szeretném ezt a routert legálisan függetleníttetni.
Merre induljak vele?
Ha felkeresem ezzel a Huaweit, ők ezt megcsinálják, vagy kihez fordulhatok a problémával? -
Pirosász
aktív tag
Sziasztok!
Telekom által függetlenített Galaxy S6 edge visszaáll függővé, ha gyári visszaállítást csinálok?
Választ előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós kamerák
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest