Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Msony

  csendes tag

  Nos, tulajdonosa lettem egy Teclast X16 Power gépnek.
  Lehet, ha kicsit utánaolvasok, hogy mik a hátulütők, akkor jobban meggondolom mit veszek.
  De fontos szempont volt, hogy cerkás legyen a cucc (bár nem is tudom minek kell ehhez annyira ragaszkodni).

  Hadd ne kelljen most ide karcoljam a diszkripsönt, itt mindent elolvashattok, meg összehasonlíthattok ami kell: [link]

  Szóval jöjjenek az első tapasztalatok.
  Gearbest-en vettem, mert ott 350$-ért megkaptam ingyen billentyűzettel. Én marha nem kértem róla céges számlát és direkt nem DHL-el akartam kiszállíttatni, mert azt tutira levámolják. Ezt is levámolták és a posta még lassabban is dolgozott vele. Utólag nem fogadták el a számlaigényemet, mert nem volt rajta az eredeti blankettán, kínaiaktól meg mire beszerzem, az sok idő. így még vám rájött és az áfa. Borsos ára volt a cuccnak. Rendeltem még alin hozzá tollat is 22$-ért jó drágán, mert gearbest-en 16$ lett volna. Miután megérkezett a tollat sikerült is leejtenem, pont a hegyére természetesen, így aztán szépen le is pattant a műanyag a hegyéről.

  Cserélni meg gondolom nem lehet. Nem tudom, hogy más aktív tollal működne-e a cucc, amine cserélhető a hegye. Ha tudtok okosat, ne kíméljetek.

  Android alatt télleg sok kínai szutyok van, volt mit takarítani. Hely bőven van rajta, de csak android alatt, win alatt kevés, még a legújabb build-re sem tudtam frissíteni. Egyenlőre, mert küzdöttem kicsit vele, usb penről nem megy a telepítés, szóval még nemtom hogy varázsolok rá majd frissebb rendszert. Majd vki bőkjőn meg egy infóval ezügyben.

  Fél napos használat után, úgy lemerülő félben sikerült is töltőre raknom a masinát, csakhogy amilyen idióta módon alakítják ki a csatlakozókat nem jó helyre dugtam be. Pont akkora az a vacak szivarvég, hogy befér a mellette levő usb aljzatba, így sötétben minden adott ahhoz, hogy sikeresen haza lehessen vágni a vasat.

  Az ilyenkor szokásos kép fogadott, a képernyő keresztbe állt és azonnal lekapcsolt a gép. Mivel a töltöttsége 16%-on volt így nem tudtam, hogy azért nem lehet életet lehelni a cuccba, mert hazavágtam, vagy csak simán lemerült. Bedugtam a töltőt most már jó helyre, de semmi jel. Ez egyébként megszokott jelenség teclastéknál. Fél óra töltés után már be lehetett kapcsolni, szerencsére a védelem működött, nem károsodott a gép. Egyébként fura volt az első win bootolás, mert percekig nem tudtam mire véljem, hogy fehér villogó képernyő fogadott apró pici piros pöttyőkkel, majd miután mégis felállt a rendszer kiírta, hogy a video drivert helyre kellett álljtani.

  Remélem ennyi izgalom után nem lesz újabb meglepetés.
  A HDMI kimenet persze közel került a fülhalgató kimenethez, ami csak akkor teszi szinte használhatatlanná az eszközt, ha a kimenő jelből a hangot és a képet külön akarod levenni. Ha nem micro hdmi kábellel csatlakozol, hanem hdmi/micro hdmi csatlakozóval, akkor a jack kábel már nem fér el. Mikrofon bemenet sincs, így külső jelforrásból származó hangot sem tudsz vele rögzíteni.
  A billentyűzet pedig ritka esetben kihagy, ha gyorsan gépelek, ha hátracsapom, akkor edig nem érzékeli.
  leginkább asztali üzemmódra tervezték, minden más körülmény között kényelmetlen használni, az X98 ettől sokkal jobban hasznosítható és könyebb még tokkal és üveg védőfóliával is.
  A képernyője télleg nehezebben érzékel, köszönhetően annak, hogy tollal is lehet vezérelni. Ami egyébként érintésérzékeny lenne, de inkább nyomásra érzékel a toll és nem a kijelző. Vagyis ne várd, hogy 1024 nyomást fog érzékelni, de mondjuk alap funkciókra megfelel ha a gyerkőcöd alkotn szeretne egy festményt mondjuk.
  A normál usb kapuba ha bedugtál valamit, akkor fogó kell hozzá, hogy kiszedjed belőle, tehát rendesen meg van csinálva, nem fog lötyögni a pendrive.
  A win télleg lomhás, de ezt sztem optimalizációva fel lehet tunningolni, ennyi vasanyaggal jobban kell produkálni, mint a bájtréles X98-nak.

  Majd ezt az eljárást végigcsinálom, meglássuk mit hoz ki belőle: [link]

  Egyenlőre ennyit elsőre.

  [ Szerkesztve ]

 • Msony

  csendes tag

  Nos, most olvasom, hogy a toll 256 féle nyomás érzékelésére képes és ha elhagyja a kijelzőt automatikusan lekapcsolja az energiát.

  Kipróbáltam és voilá a lollipop 5.1 már kezeli az érintőképernyős monitort. Korábban a 4.4-es X98 nem vitte ha jól emléxem. Vagyis ha mellé teszel egy monitort a gépnek és annak van usb kábele az érintő funkció miatt, akkor az 5.1 le tudja kezelni nem kell bíbelődni a driverrel.

  [ Szerkesztve ]

 • Msony

  csendes tag

  Gondolom ezt a másik fórumba szántad.
  A magyar nyelv már régen nem gond a kínai tableteknél, csak addig, amíg bemagyarítod, de arra van segítség youtube-on. Ha dual-os-ost rendelsz, akkor mindkét oppot be kell magyarítani, win alatt kicsit nehezebb, de már alapból tesznek a win partícióra egy nyelvbeállító videót.
  Amit linkeltél az egy X98 Air III tiszta android rendszerrel win nélkül, tehát nem dual os-os biosszal kapod.

 • Msony

  csendes tag

  X16 Power
  Előny:
  Nagy kijelző, majdnem akkora a fekvő magassága, mint az X98-é. Gyors, mint az állat, főleg androidon. Van rajta normál usb is. A súlya még vállalható, de ez már nem az a kézentartós modell, mint az X98. A cerka windows-on jól hozza amit kell és külön jó, hogy legalább nyomásérzékeny a toll, tehát ennyi pénzért nem csupán egy aktí tollat kapsz, amivel tudsz vonalakat huzigálni a képernyőre. 8GB ram és X7-es legújabb proci.

  Hátrányok:
  A kijelző felbontása nem retina, ebből kifolyólag nincs is olyan szép képe, mint az X98-nak. Android rendszer alatt feleslegesen sok vasanyag van benne az X98-hoz képest, viszont win alatt már tényleg egy gyors rendszert kapsz. Ezért is reklámozzák úgy, hogy ez már igazán irodista gép. Amint a szövegezésben is látszik, néha a billentyűzet kihagy egy-egy betűt, szándékosan nem javítom ki most ezeket a hibákat, hogy érezni lehessen ez mit is jelent. Idióta megoldás, hogy a töltő csatlakozóját közvetlen az usb kapu mellé pakolták, mert simán be lehet dugni a töltőcsati végét az usb-be, ami rövidzárlatot hoz létr és hazavághatja a gépet. Van benne ugyan védelem, de ha soxor előfordul az ilyesmi, akkor gondolom az nem egészséges. Egyébként a + és - láb a csatlakozó két szélén van, és a töltőcsati vége nem elég hosszú ahhoz, hogy össze tudja érinteni, de azért ez megtörténhet. Ez tehát egy súlyos minusz a teclastnak. Szerencsére 5V-os a csati, az X2-re már 12V-osat raktak, ebből kifolyólag egy megfelelő kábellel power bankról is tölthető a cucc. Az X2-nél is megoldható a powerbankos töltés, de ahhoz olyan cucc kell, aminek van 12V-os kimenete is. Nehéz beszerezni ilyet, én vettem egyet az Acer switchhez, szóval tehették volna a töltés funkciót a micro usb portra, egészségesebb megoldás lett volna, mert az illyen vékonyka csatlakozó végek könnyen törnek, és belül is okozhatnak galibát. Korábbi myaudio tabletnél teljesen tönkrement a belső rész is, és már nem lehetett tölteni.

  Ugyan ilyen hiba, hogy a micro hdmi kimenetet közetlen az audio kimenet mellé rakták. Ha külön akarod levenni a képet és a hangot, akkor nem tudod egyszerre a két csatlakozót bedugni, csak ha micro hdmi végű kábelt használsz, adapterrel nem fog már elférni. Mikrofon bemenete sincs, így külső jelből hangot felvenni sem tud. Mondjuk ez nem tudom hány tableten van megoldva, de ennél a hinrid koncepciónál már megoldhatták volna.

  windowst újratelepíteni eddig nem tudom hogyan lehetséges, majd küzdeni kell még vele. A gyári rendszer fura dolgokat művelt elsőre, illetőleg nem is tudtam frissíteni TH2-re anélkül, hogy ne szabadítottam volna fel elegendő helyet a lemezen hibernálás kikapcsolásával és egyebekkel.
  Sztem felesleges 8gb rammal és x7 procival venni, sokkal jobb vétel az X2 4db rammal és 64gb ssd-vel: [link]

  Android alatt a cerka működése csapnivaló, az igazából win alatt működik rendesen. Viszont jó hír az 5.1 már viszi az usb érintőképernyőt, míg a kitkat nem. Bár ahogy utánaolvasgattam, elvileg lehet trükközni, hogy működjön. Ez akkor jó, ha esetleg a tv-re rendelsz egy infra keretet és össze akarod kapcsolni a médiaplayereddel (pl. pipo x8), vagy érintőképernyős monitort egy tablettel.

  Billentyűzetre vettem világítós bill.matricát. Hát foszforeszkálni nem foszforeszkál, de jobban látszik sötétben, viszont gyűjti a zsírt is, szóval koszolódik.

  egy év X98 használat után egyenlőre ennyi az első benyomás, meglátjuk milyen tapasztalatok lesznek még.

 • Msony

  csendes tag

  ezt a kérdést az X98 topicba vesd fel, ez a topic alig mocorog. Amúgy megnyugtatlak, az egyik legjob gépet vetted meg, úgyhogy aligha fog csalódást okozni.

 • Msony

  csendes tag

  én X16 Pro-t vettem, korábban írtam róla, olvass vissza. X2-őt kellett volna, az masszívabb és olcsóbb rá a temperált üveg is.

 • Msony

  csendes tag

  5db teclast után úgy döntöttem nem veszek többet. inkább a márkásabbakra szavazok. pl. sziámi mi pad 3, ha már okvetlen kinai, de azt is ha majd nálunk venni lehet

 • Msony

  csendes tag

  Én szakítottam a teclasttal 5-6 gép után elegem lett belőle. Mosta samu van. kicsit sokalltam az árát, de elégedett vagyok vele. Gyerkőcök még nyomkodnak 2 teclastot, de gagyizzák. A román Allview meglepően jól bírja. Szal hagyjuk meg a teclastot a gyárban. mert az a gond velük, hogy kézzel rakják össze, ezért aztán mindenféle hülye bajok vannak még a drágább cuccokkal is. Na nehogy már mikor megkapom az X16 Power gépet (a teclast mindig csúcsgépnek néz ki mikor éppen kijön a legújabb cuccal piaci ár alatt), bekapcsolom és máris össze-vissza villog a képernyő, mert valami nyűgje van driver ügyileg. Aztán asszem másfél év alatt még 2-3x fordult ez elő.
  Minek vesztek kínait, ha lehet kapni itthon is elfogadható cuccokat? pl. az Acer switch 10 még mindig bírja és most upgradeltem, míg közbe elkopott pár teclast cucc nálunk. Persze számlásan kell cégre vásárolni, mert kb. az áfa meg pár ezres a különbség az itthon kaphatók között.
  Na ja, ha valaki 4K kijelzőt keres egy tableten az más. De mi a francnak? Mit, filmet akar nézni rajta? arra a samu amoled kijelzője bőven király, a teclast meg se közelíti, pl. a X98 Air 3G-jé, amit vettem feleslegesen kifutás után. Refurbished-et kaptam.
  Szal sokat ígér, de a kézimunka hátrányai rajta vannak. Olvasgass kicsit utána a fórumon bőven találsz visszajelzéseket, akkucsere tapasztalat, meg hasonlók. 2 év után sokan panaszkodnak az akkuhalálra.

  A huawei-el kapcsolatban jók a tapasztalataim. Honor teló jobban tetszik, mint a samu teló, jobb a menükezelése. Ez tapasztalat. Mediapad-nak meg az a baja, hogy nem 4:3 a képaránya. Mondjuk a 10.1 egy viszonylag vállalható kompromisszum. De az a helyzet, hogy a 8", 4:3 képaránynál szerény szubjektív véleményem alapján (sok-sok screen után) még nem követtek el jobbat.

  [ Szerkesztve ]

 • Msony

  csendes tag

  bizony, bizony, nagy csalódás ez a Teclast.
  én vagy 5 db-ot dobtam a kukába. occót, drágát, mind1.
  amióta Samu tabom van, megszűnt minden problémám a Teclast-al.
  amíg kézzel rakják össze, addig sok víz lefolyhat a Dunán, de a Teclast nem fog meggyőzni.

 • Msony

  csendes tag

  sem hardveresen (leginkább) sem szoftveresen nem stabil a cucc.
  azért ilyen olcsó, mert bizonyos dolgok hiányoznak a gyárban, amire a nevesebb gyártók költenek.
  te csak azt veszed észre, hogy első bekapcsolásnál a videókártya furcsán viselkedik, összeomlik a grafikus felület, aztán valahogy magától megjavul. Majd ez párszor megismétlődik egy-két év használat során.
  Aztán egyszerűen csak nyomkodja magát a kijelző egy bizonyos ponton. Kipróbálsz vagy 8 félre rom-ot (márha találsz annyit), de nem oldódik meg a probléma, csak van olyan rom, amikor kevésbé érzed a problémát, mert felpakoltál egy-két appot erre-arra a problémára. Aztán megunod az egész ...-t és kukába vágod a cuccost.
  Teclasték nem fognak megváltozni, silány a hardver és silány a szoftver, mert nem nyúlnak bele az alap androidba. Hiába a magas benchmark, van hogy hozza a magas pontokat, de aztán laggol a cucc rendesen.
  Netkapcsolat szakadozik pedig nemkéne. Szal ilyenek a tapasztalatok 100$ alatt és 300$ fölött is. Amit rendeltem kiegészítő billentyűt azt úgy kaptam meg, hogy hajlott volt a cucc, mintha kitetted volna a napra és behajlik. Gáz mert billeg az asztalon.
  Szal röviden összefoglalom neked: hányadék fos, ami ingyen sem kell. Persze vannak akik bíznak benne és remélik, hogy jó lesz az. Aztán eljön az akksicsere ideje úgy 2-3 évre. Jöhet a házibarkács mert szervíz más nincs nálunk.
  Samu többe kerül? igen kb 1,5-szer annyiba, de ha összeadom az eszközök árát ami nem vált be, akkor magasan a Samu vezet. Vagy más márka, Huvaj se rossz.

Hozzászólok Aktív témák