Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Adamyno

  tag

  Vettem egy X5 Pro-t. Az itteni tapasztalatok alapján... kezdek félni :D

  Egyelőre röviden annyi, hogy lett pár pixel hibám, ami fekete képernyőn látszik. Nem tudom, hogy gyárilag volt-e már vagy idő közben jött. Egyelőre nem zavaró

  Van rajta Type-C port. De minek. Vettem hozzá Power Delivery töltőt nem 2 szotyi az ára és nem tölti, pedig állítólag PD töltővel mehet. Áramot sem ad a Type-C. Nem tudom, hogy gyári hibás vagy csak valami szoftveres gond (BIOS?) mert amikor megvettem, az volt az első, hogy reseteltem a windowst, hogy a kínai cuccok eltűnjenek róla. Azóta már fent az alkotói frissítés teljesen új telepítéssel és eddig hibátlan.

  Közben kipróbáltam a Type-C-t átalakítóval és kiderült, hogy jó, csak áramot nem ad. De egy külső saját tápos USB hubbal műxik. Az más kérdés, hogy így nem látom értelmét.

  Micro HDMI port ok, használom is. A monitorom csak DVI-os de sima átalakító van a DVI porton.

  MicroUSB port működik, egy OTG kábellel ezen lóg a hubom, abban van minden finomság.

  Van egy sima USB port 3.0 szabványú. A külső USB 3.0 vinyót pörgeti, 120 MB/s sebességgel ment eddig nekem (hogy a vinyó vagy a port tud ennyit, azt nem tudom, de egyelőre bőven elég).
  Friss telepítés utána a Win10 17 GB helyet foglal. Van rajta egy switch to android alkalmazás, de nincsen rajta droid.

  Próbáltam az android x86-ot, de nem ismeri fel a tuchscreent és a tájolást sem jól érzékeli. Olvasgattam a neten, hogy linux sem ismeri fel alapból a touchscreent, de a kernel patchlhető. Gondolom ugyanez igaz droidra is. Nem volt kedvem szórakozni vele, főleg, hogy linux alatt néha villogott a kijelző. Féltem, hogy tönkreteszi a videokártyát vagy valamit a gépben, így nem kísérleteztem vele tovább.

  A melegedés kellemes kézmeleg maximum, sok a fém benne, kb. 1 kiló megvan a cucc.

  Üzemidő átlag 4-5 óra

  Teljesítmény nekem tökéletesen megfelelő. Ez előtt egy ThinkPad x230-am volt i7 procival. A CPU nem hozza azt a szintet, de napi használat során abszolút nem érezhető. GPU-ja viszont a teclastnak sokkal jobb, nem beszélve wireless kijelzőről, ami működik win alatt out of box.

  Van egy bluetooth külső hangszóróm, inkább azt használom de néha leszakad. Egyébként hangminőségre nincs gond, elöl vannak a hangszórók. Hogy hogyan csinálták meg, nem tudom de ahhoz képest, hogy mekkora hely van neki, elég jól szólnak. Hangerő az kb 3,5/5. Van egy NAVON 10" tabletem teszkós, annak a hangereje elég gyatra ehhez képest. A Note 4-esem hangereje 5/5, ahhoz tudom hasonlítani, viszont annak a minősége rosszabb. Nálam az etalon mobilban a HTC One M széria hangzás ügyileg.

  Volt gond a töltéssel, mert csak 92%-ig töltődött az akku, de kiadtak egy uefi frissítést amit telepítve ez a dolog megszűnt.

  A kamera hulladék, de nem is vártam mást. Állítólag auto fókuszos a hátsó. És állítólag 5 Mpx. Volt egy Motorola Milestone 2-m, amiben szintén 5 megás autofókuszos kamera volt. Ég és föld különbség. Ebben vagy nem 5 megás a kamera (kb. vga felbontás lehet) vagy nagyon gagyi szofvteresen valami. Na mindegy, nekem nem hiányzik. Az előlapi kamera biztos jó skypolni vagy valami ilyesmire. Jó fényviszonyok mellett, de nem használom szintén.
  LED-es villanó hiányzik, hogy tudjak vele este világítani :))

  Úton van a kijelző védő üveg, a billentyűzet és egy nem gyári ceruza is, mert azt olvastam, hogy a gyári elég pontatlan.

  Írtam a gearbestnek a Type-C miatt. Azt mondták, hogy beszélnek a technikusokkal és majd keresni fognak. Kíváncsi leszek én erre.

  Egyelőre ennyi. Ha bárkinek van kérdése vagy hasonló tapasztalata, ne tartsa magában.

  [Ceruza] [Üveg] [Tok] (ez megjött és jó hozzá) [Type-C HUB] ami nem működik, de szerintem nem ezzel van a gond, mert amikor bedugom a töltőt :O akkor felvillan a zöld led rajta. (A töltőnek mi köze a Type-C porthoz?)

  [ Szerkesztve ]

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Hozzászólok Aktív témák