Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • RapperFeri

  újonc

  Sziasztok!
  Vettem a napokban [ezt] a 3TB-os Toshiba merevlemezt.. Nos egy kis gondom akadt.. Dell T7500 Workstationben szeretném használni, kb 3 napba telt amíg meg tudtam csinálni hogy érzékelje is ne csak szellemileg azaz BIOS-ban és HD Sentinelben hanem akár a Win10 alap partíció létrehozó kezelőben is és máshol is.. Ám akadt egy kis problémám, nem tudom találkoztatok e már vele.. A BIOS bekapcsoláskor a 3TB (igen tudom hogy csak 2,8TB körül lenne valójában), a lényeg 2047GB-ot mutat amin az agyam felhúztam ám most hogy mükődésre bírtam sok próbálkozás árán így mostmár tudok partíciót létrehozni de csak 700 valamennyi GB-ot ami azért lóf..sz (bocsánat a kifejezésért, de tényleg, 4-5 játék és már teli is van).. Szóval jah, esetleg valaki nem tud rá megoldást?! [kép]
  BIOS frissítés megtörtént.. WIN10 telepítő is hasonlóan reagál sőt az még csúnyábban mert ha rá akarnám rakni a rendszert nem engedné mert GPT formátumban van és nem MBR-ben szóval a GPT-t is valami ingyenes progival át kellene váltani meg azt a 2047GB-ot amit "Tárolóhelyek védőpartíciója" alatt tart jó lenne feloldani úgy hogy ne veszítsek semmit ebből a mennyiségből :D
  Sorry a regényért, muszáj volt bővebben kifejtenem magam!
  Válaszokat előre is köszönöm! Szükség esetén akár adok TeamViewert csak legyen már jó :(

  Aki nem mer az nem nyer ;) By. RapperFeri

 • dave93

  őstag

  Közben megtaláltuk a megoldást, a topic zárható.

  Ha más is így járna:

  "Ha Windows 10-ben hozott létre tárolókészletet, vagy meglévő készletet frissített, akkor abból el lehet távolítani meghajtót. Az adott meghajtón tárolt adatok átkerülnek a készlet más meghajtóira, így azt bármilyen célra szabadon használhatja.
  A tálca keresőmezőjébe írja be a tárolóhelyek szót, majd válassza a Tárolóhelyek lehetőséget a találatok listájából.A készlet összes meghajtójának megtekintéséhez válassza a Beállítások módosítása > Fizikai meghajtók lehetőséget.Keresse meg az eltávolítani kívánt meghajtót, majd válassza az Eltávolítás előkészítése > Eltávolítás előkészítése lehetőséget. Hagyja a PC-t hálózati áramforrásra csatlakoztatva, míg a meghajtó eltávolítható állapotba nem kerül. Ez néhány órát is igénybe vehet, a meghajtón tárolt adatok mennyiségétől függően."

  :R

 • King Unique

  félisten

  Itt először is az látszik, hogy maga a 3 TB-os HDD "nyers" tárolókapacitása (~ 2,73 TiB) a lemezkezelőben stimmel, addig oké. Aztán az is lényeges, hogy MBR / GPT szerint van-e inicializálva, mert a 2 TB feletti lemezterület csak GPT esetén lesz használható.

  Aztán a mellékelt screenshoton világosan látszik az is, hogy jelenleg tárolókészlet van a HDD-n, mert tárolóhelyként lett beállítva a Windowsban, ami okozhat bizonyos esetedben kavarodást, meg akkor telepíteni sem lehet rá (példa). Ha nem célirányosan használod tárolókészletként és a "feloldás" a cél, akkor adott a törlés és eltávolítás lehetősége. Viszont az a meghajtó, a rajta tárolt adatok törlésével járhat, vagyis előtte javasolt azokat máshova lementeni! Bár az eltávolítás előtt van egy előkészítési fázis, amikor az eltávolítandó lemezről átmozgatásra kerülnek a fájlok a tárolókészletben lévő többi lemezre.

  Ha GPT partíciós séma https://www.howtogeek.com/245610/how-to-check-if-a-disk-uses-gpt-or-mbr-and-how-to-convert-between-the-two/ a merevlemez, akkor arra Windowst telepíteni nyilván csak UEFI/GPT mód szerint lehet. A BIOS/MBR szerinti telepítésnél meg értelemszerűen MBR-lemez szükséges. Illetve ha ütközés van, akkor szükség esetén a lemez törlése, vagy a telepítő másik boot szerint futtatása, ami az OS topikjában már el lett magyazázva.
  De esetedben egyrészt az sem világos miért akarsz a HDD-re is OS-t, Windows telepíteni, amikor a lemez 0-n már van egy Windows-telepítés. Meg hogy a 3 TB-os HDD-re, amit normál esetben eleve GPT-re kell inicializálni, hogyan akarsz BIOS/MBR módban Windowst telepíteni... :F :D Vagy netán MBR-re inicializálod max. 2 TB alapon és úgy, úgy használod? :DDD

  Legközelebb pedig majd jó lenne használni előtte a fórum keresőjét és nem nyitni feleslegesen külön topikot 1-1 kérdésnek, ha eleve van(nak) már olyan topik(ok), ami(k) lefedi(k) a témát. Köszi!

  GPT, MBR
  Particionálás
  HDD probléma (nem adatmentés)
  Windows 10

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák