Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz szabogabor10 #113003 üzenetére

    Hali!

    Az optikai IPv6 egy fajta mumus a Telekomnál. Tudnak adni címet mind a Sagem-re, mind saját eszközre, ez tapasztalat.

    A probléma viszont az, hogy az ÜFSZ-on vagy nem értik miről van szó, vagy értik, de azt állítják nem lehet bekapcsolni. Én egy hónapig küzdöttem velük, amikor is végül egy nagyon korrekt fiatalember engedélyezte a szolgáltatást. De előtte tényleg mindent mondtak. Volt körzeti korlátozás, automatikus engedélyezés, illetve rengeteg a melléduma, hogy az IPv4 címem attól még nem fog megszűnni, meg hogy v6-ból csak egy címet tudnak adni (ezutóbbit nem is értettem).

    Szóval ha megéri a küzdést akkor pár naponta érdemes rájukcsörögni, és technikust kérni, meg a sikertelen ügymeneteket jól lehúzni SMS-ben (nem is okvetlen lepontozni az ügyintézőt, hanem leírni mi a gond).

    Mindenkinek:
    Többször felmerült a kérdés, hogy miért a v6. Nekem az egyik legfontosabb érv mellette, hogy nem ritkán ugyanahhoz a célhoz v4-en és v6-on teljesen más útvonalon megy a forgalom, és a v6 nem egyszer sokkal kevésbé terhelt, eredmény a kisebb válaszidő és nagyobb sebesség párosa, főleg külföldre. Illetve ha valami gond van a tranzittal, mondjuk épp v6-on kezd el akadozni a forgalom, v4-en szinte biztos, hogy nem lesz gond, meg ugye ahogy fenntebb írtam, fordítva.

    [ Szerkesztve ]

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák