Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz leviske #111030 üzenetére

    A Cable Hauntot a támadók két lépésben aknázhatják ki: első körben a sérülékeny modemhez kell hozzáférést szerezniük, valamely, a helyi hálózatra csatlakozó kliensen keresztül - második lépésben pedig egy puffertúlcsordulásos támadással vehetik át a hatalmat a modem fölött.

    Az alap, hogy semmilyen LAN forgalmat nem engedünk át szolgáltató eszközön. Az első módszerre egy megfelelő saját router és jól beállított tűzfal lehet védekezni. A második módszernél túlzás, hogy "vehetik át a hatalmat", ugyanis ezzel csak ki dos-olni lehet az eszközt, de semmiféle hatalom átvételről nincs szó. Ami viszont problémásabb, hogy ha van IPTV is, akkor a Telekom nem engedi saját eszközt használni, így csak akkor tudsz jobb védelmet kialakítani, ha a HGW után egy újabb belső hálózatot alakítasz ki és a HGW wifijét sem használod. Ha ennyire érzékeny adatokkal dolgozol, akkor pedig VPN-t is kell használni.

    Arról sajnos nem írnak, hogy a V2, illetve V3 is érintett, azt hogy a Connect Box is ott van a listán valamiért nem lepődök meg. :C

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák