Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy igazán érzékeny ÉV relém, meg egy amúgy sem túl stabil szolgáltatóm (ELMŰ).
    Nem akarom túlflancolni a dolgot, de azon agyaltam, nem lenne baj, ha áramkimaradás esetén nem állna le azonnal a gép is.

    Lenne egy HTPC-m (gyakrabban használt darab) és egy munkaállomásom.
    Előbbinek előnye, hogy merevlemezt nem tartalmaz, bár az ExtHDD 220as tápról üzemel, ellenben egy számomra ismeretlen, egyszerűbb táp dolgozik benne (gyárilag HTPC volt, MediaMarktban lehetett kapni 100k+ magyar forintért, de akkoriban még P4 futott benne, most meg egy AMD APU).
    A másik gép merevlemezes (ezeknek talán sokkal kevésbé használna egy ilyen hirtelen kikapcsolás - pláne vissza), viszont ebben egy 420W-os Corsair teszi a dolgát.

    Teljesítményt tekintve talán nincsenek nagy elvárások.
    A HTPC (amire a hangsúlyt fektetném, szinte nonstop menne) egy A6-5400K-val (65W TDP), egy Asrock lapon, egy 64GB Samsung SSD-vel szerintem 50-60W-nál többet nem fogyaszthat reálisan.
    A "nagyobbik" gép egy AM3+os rendszer, Athlon II X4 (szintén 65W TDP), HD7750 (55W TDP) és 2-3 merevlemez. Sejtésem szerint ez sem lenne szabad, hogy meghaladja a 100W-ot (ritkán megy max terhelésen).

    Monitorok és TV nem érdekes.

    Fontos lenne tudni a HTPC tápjáról kicsit többet?
    Van esély, hogy a kettőt egy UPS-szel költséghatékonyan meg tudom támogatni?
    Ha nem, akkor a HTPC esetén mit tudnátok ajánlani? Hangsúlyozva, hogy alacsonyabb árfekvésben keresgélnék, de nem "olcsót". Tehát ne legyen drága, de érje meg a pénzét és ne haljon le 1-2éven belül - +tegye a dolgát megfelelően.
    Nézegettem az FSP termékeit 11-15k környékén (240-360-480W)... Alapvetően (laikusként) az FP600, 12k-s verzió tűnt érdekesnek. 360W elég kell legyen.
    Ezek viszont nem képesek leállítani a rendszert, csak tartják neki a kraftot pár percig (terheléstől függően), igaz? FSP FP400, FP600 és FP800.

    Igazából nem kimaradás esetén is használható gépekre van szükségem, vagy adatmentési problémák, inkább csak az alkatrészeket szeretném megóvni felesleges károsodástól - már, ha ez egyáltalán megfelelő ár-érték arányban van így (mert, ha pl nem árt egyiknek sem, vagy csak 1millió ilyen lekapcsolás ölné meg, akkor nincs erre szükségem).

    Előre is köszönöm.
    Üdv
    Smooth

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák