Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    Sziasztok!
    Kérdésem lenne. Adott egy ház, amiben a műszaki dolgok egy része érzékeny az áramszünetre, esetleges feszültséglökésekre, szeretném őket megvédeni. Szünetmentesem még sosem volt, nem tudom milyen paraméterek és szoftveres háttér a fontos, ezért kérdezek. Tehát az egyik vonal, ez most egy villámvédős hosszabbítóról megy:
    55"-os LCD TV, linuxos műholdvevő, házimozi erősítő, médialejátszó, NAS 1TB HDD-vel, modem, router. Ezek a konnektorba dugott fogyasztásmérő szerint kikapcsolt tévével 60W körül esznek, ha megy a tévé, ez felugrik 200W-ra, erősítővel, aktív mélyládával 260W kell neki.
    A másik vonal:
    47" LCD monitorként, ezen is linux fut, egy kisebb sztereó erősítő (ezen nem linux megy. :D ), C2D átlagos konfig SSD-vel. Ez 160W körül eszik kompletten úgy hogy mindegyik be van kapcsolva.

    Namost az előfordulhat, hogy itthon vagyok, és egyszerre minden megy, ha ekkor van áramszünet, 2 perc alatt mindent, de legalább a nagyobb fogyasztókat kikapcsolom, lehet ez is a válasznál egy kiindulási pont, illetve ha nem vagyok itthon, akkor az említett kb 60W-os fogyasztású eszközökkel kellene legalább egy egy pillanatnyi áramszünet áthidalni, persze ha hosszabb ideig megy, az nem baj. Természetesen az olyanokkal, hogy elmegyek reggel, 10-kor elmegy az áram, és este arra jövök haza hogy még mindig nincsen, nem is tudok mit kezdeni, a problémák 95%-át kellene kiküszöbölni.

    A kérdés az, hogy mi legyen, elég erre egy, jobb neki kettő? Most néztem itt az apróban egy apc cs 650-est, ebben 7.2-es akksi van, 8 ezres körül megvehető, illetve most kaptam a havertól egy apc 620-ast, ebben viszont 12Ah-s akksi volt, ez csereérett, tehát vennem kell bele egy újat, ez is 6 ezres körül van, de nem tudni a működéséről semmit, semmiféle kábel nincsen hozzá, elvileg kalibrálni is kellene, (sose csináltam ilyet) és a panel eléggé meg van hajtva belül, tehát lehet valami nyűgje is van.

    Köszi!!

    UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

Új hozzászólás Aktív témák