Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz cinemazealot #20084 üzenetére

    Nagyon OFF, de ha nem vágnak ki miatta akkor pár szóban:

    - A ház 15 éve épült, 3x16A van jelenleg, az építéskor a legmodernebb anyagokból lett építve a rendszer. Azzal nem lehet probléma
    - A berendezések nem a világcsúcsot képviselik, egy erős közepesnek mondanám. Pl. az USB-s hangkártyám, ami össze van kötve a PC-vel, kategóriájában kimondottan jó ár/érték arányú, és bár létezik lénygesen drágább eszköz is, az csak szolgáltatásaiban nyújt többet, audio minőségben nem. Itt eleve probléma, hogy az USB-ről szedi a zajt a PC-től, amit semmivel nem lehet orvosolni. Balanced kábeleket használok, mert a hangkártya és a hangfal is támogatja, + zajszűrővel ellátott USB kábelt, ezzel a zajok 90%-ka ugyan kiszűrhető, de így is marad 10% ami jelen van. Hirtelen ezt a videót találtam, ami megmutatja a gyakorlatban is, hogy mit tud az iDefender.
    - A PC-t most raktam össze, a tápja egy Seasonic FOCUS PLUS 850W Platinum.
    A UPS ami védi, egy APC Smart UPS 750.
    Egy ilyen Brennenstuhl túlfeszvédős elosztóból táplálkoznak.

    Ha nem a UPS-be dugom a hangfalakat, hanem a túlfeszvédőbe, akkor a GND Noise sokkal kisebb, de akkor is van. UPS-be dugva viszont jelentős. Itt ugye azt se tudom csinálni, hogy különböző konnektorokból táplálom a hangfalakat, mivel a UPS-re kötöm mindkettőt. Itt azért azt is vegyétek figyelembe, hogy ez egy home studió, tehát ami egy játékos gépnél már nem minősül az átlag felhasználáskor búgásnak, az ilyen környezetben még több, mint zavaró. Őszintén nem tudom, mit tudnék még kicserélni vagy csinálni, hogy ne búgjon? Azt sem tudom mit csinál az eszköz, de tény, hogy működik (innen vettem az ötletet). Home stúdiókban és egyéb olyan helyeken, ahol az ilyen jellegű zaj problémát okoz a rengeteg össze-vissza kábelezett berendezés miatt, ez egy bevett eszköz, nagyon sokan használják, nem hinném, hogy életveszélyes lenne. A gyártó ezen a téren eléggé ismert. Lehet, hogy elektronikai tudással ez egy irreális árú valami, ehhez nem értek. Nekem viszont nincsenek ilyen ismereteim, nem tudok ilyet fabrikálni, de időm se lenne rá. Nem olcsó, de egyszer kellett megvenni.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák