Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz martin66 #15029 üzenetére

    1. A cserélgetést nem tudom, műszakilag mindegyiket meg lehet oldani a kérdés, hogy esztétikus lesz e és hogy nem e garanciavesztő megbontani az eszközt.
    Megoldás lehet az IEC konnektorosat veszel - mint a PC betáp - és ahhoz lehet venni átalakítót és abba beledugsz egy elosztót és arról minden működhet: [link]
    Ez konkrátan Schuko-IEC de biztos van másmilyenben is.

    2. ezt nem tudom, érdemes egy szakboltból megkérdezni van amelyikre rá van írva, hogy csak 230V az nem hiszem, hogy mást is szeretne. Konkrétan az APC Back-UPS-eknél van USA 120V-os és EU-s 230V-os típus és nem hiszem, hogy felcserélhető.

    3. Ha az APC szimpatikusabb akkor inkább vedd az 1400VA-est. A 950VA-eset nem ajánlom, kicsit alulméretezett lenne a védelem, ha épp nagyobb teljesítményigényű feladat közben kap el az áramszünet vagy egy feszültségingadozás lehet lekapcsol a UPS, korábban is írtam az elméleti maximumhoz is érdemes még egy +20-30% mozgásteret adni, előfordulhat, hogy pl. az induló áramfelvétel kicsit magasabb "áramtüskék" lehetnek és az szűk méretezésnél betehet a UPS-nek.
    Ha lenne egy konnektoros fogyasztásmérőd amivel a komplett konfigot monitorral mindennel együtt le tudnád mérni és a valós terheléses értékek nem lépnék át a 400W-ot akkor jó a 950VA-es UPS is.
    Inkább állj hozzá úgy, hogy a 950VA-e és az 1400VA-es között kb. 40 font a különbség szerintem ennyiért ne kockáztasd azt, hogy pont a feladatát nem fogja tudni ellátni amire vetted, hogy áthidalja a pillanatnyi áramszünetet és az esetleges feszültségingadozásokat tompítsa mert lekapcsol.

Új hozzászólás Aktív témák