Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    Hali!

    Mivel az utóbbi időben megszaporodtak a mikroáramszünetek, feszültségingadozások a hülye viharok miatt, ezért beruháznék egy UPS-be... Ebben kérném segítségeteket.

    Kettő van tervben, az első az alábbira kellene:
    Adott egy DIGI ZTE F668 típusú modem, és egy TP-LINK 1043ND router.
    Ezek mellé van kötve egy gyengusz, saját akkumulátoros Pentium N3540-es netbook, Debian 9 konzolos oprendszerrel, ami amolyan kis homeserver feladatokat lát el, SSH-n át piszkálom, grafikus felület sincs rajta.
    A szünetmentes az eszközök védelmére kellene, illetve jó lenne, ha egy hosszabb áramszünetet is kihúznának, hogy a szeróm ne legyen mondjuk 20 perc után elérhetetlen... Ha már egy 2--3 órát elketyegne, nagyon elégedett lennék, de tartok tőle, hogy ez nagyon nem találkozik az alábbi árral.
    Első körben 40--50k-t szánnék rá az eszközre...

    A másodikon még töprengek, de van olyan, amire hosszabbítóval rá lehet akasztani switch-et, laptopot? Itt eszközvédelem lenne csak a cél, laptopnak ugye van aksija, meg a switch se akkora tragédia ha újraindul, viszont ha gépeket telepítek, akkor lehet, hogy 2--3 adott esetben nagyobb teljesítményű laptop is rá lenne akasztva.

    LAN védelem nem kell elvileg, mert a fő routerek UPS mögött vannak, illetve optikán jön a net, amin meg nem jöhet be áram elvileg...

    Köszi előre is!

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák